Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение

"Студената война не е завършила, ако се съди по някои изказвания"
18 фев 2017 22:57,
100
Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение
Снимка: БТА

Разширяването на НАТО на изток доведе през последните 30 години до безпрецедентно напрежение в Европа, заяви днес на Мюнхенската конференция по сигурността руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Лавров отбеляза, че епохата на Студената война още не е завършила, ако се съди по някои изказвания на форума.

"Казват, че войните започват в главите на хората, и е логично там и да завършат, но със Студената война това още не е станало", коментира той.

Лавров отбеляза, че ако западните страни поискат да преодолеят този "изкуствено създаден етап на конфронтация" с Русия, то това е по силите им.

Той оцени предложението на германския канцлер Ангела Меркел Съветът Русия-НАТО да обсъди темата за кибератаките като готовност този съвет да възобнови "пълноценното сътрудничество, а не да се ограничава с изкуствено (сътрудничество)".

В речта си руският външен министър прикани Запада да предостави доказателства за твърденията, че страната му стои зад хакерски атаки срещу западни държави.

Правителството в Киев ще получи пълен контрол върху границата на Украйна с Русия едва когато изпълни ангажиментите си по Минските споразумения, което още не е направило, даде да се разбере Лавров.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ларвов не знае ли, че страните сами искат да членуват в НАТО? Причините за това желание обаче не са много приятни за Кремъл. Просто не искат да са руски васали.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как се излиза от НАТО някой аджеба дали знае. Мишката като изяде сиренцето и капана щраква.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11А как се влезе в СССР? Я обесни на всички понеже си отворко? И как излезе от там? С кръв ли беше? Или с референдум?
10
7
 
9
 
! Отговори
до8 преди 7 години
прав си;всяка държава има право да изяде дървото заради нато,ама аз не искам да имам нищо общо с нато
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как се влиза в НАТО след референдум или как, че в днешното корупционно време понятието държава е доста спорно. Eдин - два политика не са държава и възникват граждански войни.
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров да не се напряга много че ще хване хемороиди. Иначе не е зле като фактор за напрежението да се споменат Крим и Украйна. НАТО се разшири на изток в страни, които го избраха за партньор, Русия се разшири с агресия и за сметка на съседите си.
7
11
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
до 3"Всяка държава има право да влиза в НАТО" ...И да насочва руските ракети с ядрени бойни глави към себе си ... :)За такова "право" се натискат васални държави като Украйна и България, а после като изядат руския шамар започват да пищят: "Върнете ни Крим !":)
6
9
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
А ако утре ФАЩ тръгнат към парламента и развеят отгоре краварското знаме и ни обяват за колония какво правим или разчитаме на честната им дума. Трябват си и немци и французи да има не само един вид войска.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4Явно си мн невеж,което е нормално за червен ***.Либия не е нападна САЩ, а Франция. Либия е френска колония. Французите искаха някой военни части на САЩ да се включат, защото са по-добре оборудвани. Стига с вашата мания че САЩ на всякъде сами решават.
4
8
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
А защо ФАШТ казват на суверенните дъжави какво да правят някой да ги е канил в Сирия, Либия или ъдето и да било не драги НАТО не е само ФАЩ искаме и немски и френски войнии от НАТО, а не окупация .
3
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка държава има право да си влоза в НАТО. Никой не може да ксзва на суверенна държава, къде да участва. Ако някой го казва значи иска да налага военен диктат?!? Ако русия е мн голяма да дава пари на двойте партньори, а не да ги краде и да им се зъби колкони платили за газ....хем иска хем не и се дава.
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си настъпват Лавров, преминат ли червената линия вие знаете какво да правите, не един път и два пъти са си трошили кратуните. Hека слушаме хленченето на краварите и неистовата им истерия.
1
11
 
12
 
! Отговори
Киро Хикса преди 7 години
"Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение"Товарищ Лавров, ами да не бяхте разпускали Варшавския Договор, по инициатива на вашия генсек Горбачов, бре джанъм!