Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение

"Студената война не е завършила, ако се съди по някои изказвания"
18 фев 2017 22:57,
100
Лавров: Разширяването на НАТО на изток доведе до напрежение
Снимка: БТА

Разширяването на НАТО на изток доведе през последните 30 години до безпрецедентно напрежение в Европа, заяви днес на Мюнхенската конференция по сигурността руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Лавров отбеляза, че епохата на Студената война още не е завършила, ако се съди по някои изказвания на форума.

"Казват, че войните започват в главите на хората, и е логично там и да завършат, но със Студената война това още не е станало", коментира той.

Лавров отбеляза, че ако западните страни поискат да преодолеят този "изкуствено създаден етап на конфронтация" с Русия, то това е по силите им.

Той оцени предложението на германския канцлер Ангела Меркел Съветът Русия-НАТО да обсъди темата за кибератаките като готовност този съвет да възобнови "пълноценното сътрудничество, а не да се ограничава с изкуствено (сътрудничество)".

В речта си руският външен министър прикани Запада да предостави доказателства за твърденията, че страната му стои зад хакерски атаки срещу западни държави.

Правителството в Киев ще получи пълен контрол върху границата на Украйна с Русия едва когато изпълни ангажиментите си по Минските споразумения, което още не е направило, даде да се разбере Лавров.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто няма неуспешни. Никой не посяга на НАТО от страх да не му изсъхнат ръчичките.
52
6
 
26
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Я тука защитниците на НАТО,да ни припомнят тази организация имали успешна мисия или операция до сега!?
51
6
 
26
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Лавров е напълно прав. ..
50
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анониме 63Да бе тя сега е много силна...Хайде не говори приказки от хиляда и една нощ..Русия е на 63 място но жизнен стандарт,там има 88 души в т.число и Путин притежавещи всичките им богатства,а да не забравяме,че господ като минавал през Русия и изтървал ковчежето с природни богатства там и после казал а дано са умни да ги ползват! Да ама не там беднотията е по-голяма от колкото у нас.Има 88 милиардеи дето обикалят света,харчат парите по *** а народа страда.Точно по комунистически като
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До слава на НАТООсвен този меморандум, Русия подписва с Украйна и договорът за военните бази в Крим в който гарантира ненамесата си в Украйна с военни, политически или икономически средства.
48
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕйТака де .. идвам аз, вземам си една част от двора и после щастливо ти казвам 'Друзя, нека живеем задружно и приятелски'...
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе и на този комунист все някой друг му е *** в гащите.....
46
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напрежението не заради НАТО а заради агресията на Русия в Приднестровието, Грузия, Крим и Украйна.
45
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО е отживелица а европейските данькоплатци плащат луди пари и чакат Русия да ги нападне хахаха уникуми брато
44
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината за България беше, че ако не се присъедини към НАТО, нато щеше да я пипне по един или друг начин - као Сърбия или Украйна. А тогава Русия беше твърде слаба за да удари едно рамо. За това сега хората все още се чудят дали Плевенлиев беше жена преди да стане президент на натовска държава... А бойко от майстор на бойните изкуства се превърна в пуделче на Меркел и подобните и.
43
7
 
17
 
! Отговори
Ей преди 7 години
В речта на Лавров постояно се протяга ръка за разбирателство и мир,въпроса е имали кой да поеме тази ръка.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емоциите са оценъчни реакции, когато изпитвате дискомфорт е добре да можете да определите причината.Руските милиционери не са причина за вашия дискомфорт.
41
11
 
7
 
! Отговори
слава на НАТО преди 7 години
През 1994та в Будапеща е подписан будапещенският меморандум. Под този меморандум са подписите на Украйна , Русия, САЩ и Великобринтания. За да се договаря каквото и да с руските милиционерчета узурпирали властта в Кремъл, Русия първо трябва спазва това под което се е подписала. Когато не го спазва няма доверие към нея и всички нови договаряния с нея са безсмислени и ненужни. Президентът Доналд Тръмп ясно е дал да се разбере, че очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна, заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. "Президентът Тръмп беше много ясен, че очаква руското правителство да
40
15
 
12
 
! Отговори
европа преди 7 години
Значи разполагането на войски на НАТО на територията на НАТО е проблем за Русия,но разполагането на руски войски на чужда територия като Украйна,и то насила,е ок.Необятната и мистична е руската душа.
39
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разширението на НАТО доведе до притеснение вас, но на новите членки донесе спокойствие защото никой не смее дори с пръст да пипне натовска държава. Просто после много боли и дълго.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава приеми по-здравите лично.
37
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз виждам да псуват само някакви почитатели на евразийските ценности.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен това ли са европейските цености да псувате по саитове толкова ти е културата
35
2
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
Много по-здрави на сестра тиОт тоз дето я здраво клaти
34
8
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
лавров каза че контра санкциите русия няма да ги спре на ес докато неииспълнят минск-2 тази вечер четох по руски саит.че русия излезе от иконом.криза нека сега пак да пискат тия българи които много се радваха за санкциите против русия руснака си живееше подобре през времето на кризата а сега валутата падна и то много а в бг долара е пак висок курс те са много много по добре от бг