Убежище ли? Германия планира масова депортация на бежанци

През 2016 г. са били отхвърлени 700 000 молби за убежище
19 фев 2017 18:24,
67
Убежище ли? Германия планира масова депортация на бежанци
Снимка: архив Reuters

Германските власти възнамеряват да депортират рекорден брой кандидати с отхвърлени молби за убежище през 2017 година, предаде Ройтерс.

Още по темата

Федералната република е депортирала вече рекордните 80 хиляди мигранти с отказан бежански статут през миналата година и този брой ще се увеличава през 2017 година, заяви пред неделното издание на вестник "Билд" Петер Алтмайер, началник на политическия кабинет на канцлера Ангела Меркел.

За да успокои недоволството на консервативните среди от решението на Меркел да отвори границите на Германия през 2015 г. за бежанците, ръководството на нейната партия Християндемократически съюз започна да настоява за по-голям брой депортации на мигранти, чиито молби са били отхвърлени, както и на чужденци, извършили престъпления.

Алтмайер заяви, че е важно тези хора да бъдат своевременно връщани в страните си, за да се поддържа високо равнището на обществено одобрение към системата за предоставяне на убежище.

По думите му близо половината от подадените през 2016 г. 700 хил. молби са били отхвърлени, което свидетелства за очаквания нов рекорд на депортациите през 2017 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много семе ще хвърлят
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почнаа ли и Германистан да оси...ират а... !!! Те за това одат с чаршафи в поза изстрелване без *** . Да са ви честити УнджуБайците .
12
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГО ЛЪЖЕТЕ БЕ!!!!!!1ЛИЧНО МЕРКЕЛ ПОКАНИ ВСИЧКИ И ИСКА И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ТО НЕ САМО ЗА ГЕРМАНИЯ А ЗА ЦЯЛОТО ЕС!!И ТЪЙ КАТО ДУМАТА НА КАНЦЛЕРА НА ГЕРМАНИЯ Е ЗАКОН ЗА ЕС ВСИЧКО ЖИВО СИ ТРАЕ КАТО ЦЯЛО!!!!
11
3
 
41
 
! Отговори
... преди 7 години
Мъчат се да и изчистят името всичко е лажа сигурно....
10
2
 
47
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
И като им е отказн статут за какво не са депортирани а си седят в европа и продължават да си получават помощи?
9
2
 
38
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
На германските ще им свирят за,д,ни-ците
8
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дали е така или е предизборна дъвка за наивници от кабинета на Меркел? И 80 хиляди по родните им държави ли са върнати, което е практически невъзможно или в някоя от европейските държави, която първа ги е регистрирала? Да не говорим, че подбират по-образованите, а току-що слезлите от дърветата ги връщат на държави като нашата заради Дъблинското споразумение.
7
2
 
45
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Останалите като се наплодят и ще преизпълнят плана.
6
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Убежище ли? Германия планира масова депортация на бежанци"На мене тези замаскирани обещания на Меркел ми приличат на "ще ви оправя за 800 дни". След 800 дни наистина са те "оправили", ама не по този начин, по който си си го представял, когато си пускал бюлетината. Оправили са те, ама откъм гърба.
5
1
 
26
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
80хил. Са вече депортирани, а от 700хиляди, половината са с отказ, сиреч имат през 2017 да депортират минимум още 270 хил
4
2
 
52
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Късно се сетихте...те вече 'наводниха' Европа,не само Германия.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
швабите са продажен народ;измятат се като фурнаджийски лопати
2
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Убежище ли? Германия планира масова депортация на бежанци"Хахахха това е все едно да обещаеш 2 бона минимална заплата преди изборите, знаейки, че няма да го направиш и ако спечелиш изборите да обърнеш палачинката и да си рецитираш старите мантри. Меркел, за тебе говоря.
1
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В немската преса пише 80 000, дори немците сса недоволни, че са малко. Кое число е вярното се пита в задачата?