Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм

Германия пък се възпротиви на плана на руското военно министерство
24 фев 2017 21:00,
277
Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм
Снимка: архив Reuters

Какво се получава, когато на едно място съберете армия от следващото поколение войници и свещената памет за Втората световна война в Русия?

"Ще построим Райхстаг в Парк Патриот", обяви военният министър на Русия Сергей Шойгу.

"Не пълноразмерен, но достатъчно голям, че да може войниците от нашата младежка армия" да щурмуват конкретно място", обяснява Шойгу.

Парк Патриот предстои да  бъде отворен в Кубинка. Идеята на парка е да бъде нещо като атракцион, фокусиран върху военното оборудване на руската армия.

Младежката армия пък е движение от руски тийнейджъри, създадено от армията, с цел да възпита патриотизъм в децата и да ги обучи на различни военни умения, като разглобяване и сглобавяне на автоматична пушка.

Рейхстагът пък е сграда в Берлин, която е приютила парламента по време на Германската република, Ваймарската република и отново приютява законодателната власт от 1999 г.

Говорителката на германското правителство Улрике Демер заяви, че този план е "изненадващ и показателен".

"Ние не бихме построили нещо такова за обучение на германската младеж", заяви говорителят на външното министерство Мартин Шефер, цитиран от БТА.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков изрази недоумение от реакцията на Германия и защити плана на министерството, като посочи, че паркът с репликата на Райхстага като символ на победата над нацизма "ще допринесе за патриотичното възпитание на младите хора и чуждестранните гости", съобщи Асошиейтед прес.

Сградата на парламента в Берлин е място на тежки боеве между Червената армия и нацистките войски през 1945 г. Едни от най-известните снимки от освобождаването на Берлин са на съветски войници, които забиват знамето си върху сградата, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия няма никакви основания да се притеснява, че руски военни може някога да атакуват и да превземат Райхстага в Берлин. Това никога няма да стане, това не съответства на военната доктрина на Русия, Русия дори не е планирала техника с която руските войници да стигнат до Берлин - Русия има достатъчно територии и богатства за да да праща военни в Берлин. А ако стане нужда Райхстага може за минути да бъде изравнене със земята от Каспийско море. Немците няма за какво да се притесняват.
66
2
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименРуснаците са купили 300бр. Сатана до сега. В момента са спрели покупките и разработват Сармат в гр. Самара където правеха навремето Р-7 и Възход.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път бях в Русия през 89та. Бях втрещен като видях пияни да спят по пейките в 10ч сутринта при минус 20 градуса температура, а местните не им обръщаха внимание. Останах 5 дена, но още на третия започнах да ги разбирам и аз ако живеех там, без право да напусна и аз нямаше да изтрезнявам
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия няма проблем с безработицата. За всеки има работа и поминък. В евроатлантическа България членка на НАТО и ЕС има региони където безработоцата достига до 60%. В членката на ЕС и НАТО хората постоянно са под стрес да не загубят работата си и да останат на улицата. С това се обяснява и фактът, че българите, които са членове на ЕС и на НАТО, са на едно от първите места по психически заболявания и по самоубийства.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Първо трабва да изчакаме до 2021г., когато ''Сармат'' ще се появи за да замести сегашната ''Сатана'', която руснаците купуват от Украйна.":DАма руснаците все още ли я изплащат или вече е на въоръжение в руската армия в големи бройки от десетилетия? Как така украинците я нямат на въоръужение, м? Май ти зададох реторичен въпрос. Сатаната отдавна сложи точка по въпроса, Сармат просто ще сложи ей такава точка:
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Да да знаем Руския безработен е най работливия безработен. Прочетох го на стената на един колхоз
61
4
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименИма/няма ама Сатана, Ан-225, Т-34, ракета Зенит са Украински
60
0
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименПърво трабва да изчакаме до 2021г., когато ''Сармат'' ще се появи за да замести сегашната ''Сатана'', която руснаците купуват от Украйна.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 111Не си разбрал и преди ВСВ Русия пак си е зле. Само че още не е повлякла и нас за това много не ни интересува. Да Русия е военна сила, но не знам някой да живее по добре само от това че наоколо е пълно с ядрени бомби. Обикновено една страна като няма какво да предложи на гражданите си им предлага военна сила, външен враг и "величие" за справка Северна Корея.
58
4
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименА ти защо мислиш, че Запада е впрегнал целия си ресурс срещу Русия. Защото от Кремъл така казват? Градиш теза върху грешна информация.
57
2
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Един емигрант от Балканите не подпали ли Райхстага през 1933г. И защо руснаците ще строят макет, след като рота от казахстанци са забили знамето.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Анонимен 104това го четох и вчера, гледам махнал си наема. Щото до вчера и наема влизаше.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нормальных странах строят не копии Рейхстага, а копии немецких автобанов..
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 101"А в Берлин третия пол тренира с вазелин."В Берлин, хората живеят десетки, да не кажа стотици пъти по-добре от теб и средностатистическият руснак, който в магазин за алкохол и цигари, има възможността да си закупи и препарат за вана, че е по евтин. Ама на маймуни няма как да обясниш такава разлика. И не се тревожете за германците, те ще се усетят рано или късно и ще си решат проблема с бежанците, по адекватен начин. Такъв, какъвто в Русия и селото в главата ти, е невъзможен...
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойСупер-мега-хипер-вундаба дойчланд юбер алес се спаси от тотално унищожение само заради сащ - ако не бяха открили II-ри фронт през 1944-та, руснаците щяха да излязат на Ла Манша и да издавят дойчовците. Що така се получи, бе шушляче? Що така? Нали уж...Ама хак им е на каскенщайн, да не се учат да мучат и да им се припомня понякога кой кого и как... Нихт шпрехен, само мълчирен, найн квичирен!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До shrekФактите говорят друго - Германия напада СССР.Ренегатчето полухоxлопитек Резун(Суворов) с Историята ли иска да спори?Ти искаш ли да му подпяваш като исо?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма по-изостанала държава от тая ***, в която властта възпитава деца на война, все едно сме 1945. ***!"Друго си е модерната държава, възпитаваща децата си на еднополова любов и заемането на поза партер пред нашествениците.
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** и Чурков голям тандем бяха а?Да се смееш ли да плачеш ли не знам след време ще има вицове както за Чапай и Петка.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-изостанала държава от тая ***, в която властта възпитава деца на война, все едно сме 1945. ***!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименне помня да съм коментирал немските успехи. Коментара ми е кой е бил подготвен от към техника и кой не. Както и затова че Русия се е готвела да напада.