Строят АЕЦ с руско участие край Александрия

Египетската централа ще има 4 блока
Обновена: 25 фев 2017 16:08 | 25 фев 2017 16:08, Веселина Йорданова
94
Строят АЕЦ с руско участие край Александрия
Снимка: архив, Ройтерс
До седмици край египетския град Александрия ще започне да се строи атомна електроцентрала с участието на Русия. Това съобщи днес египетският министър на електричеството и енергетиката Мохамед Шакер, предаде ТАСС.
 
През ноември 2015 г. в Кайро бе подписано руско-египетско споразумение за изграждане на първата в Египет АЕЦ "Даба", която ще включва 4 енергоблока с мощност по 1200 мегавата.
 
По същото време бе сключено и споразумение на Египет за целта да бъде отпуснат държавен заем от 25 милиарда долара. 
 
Централата ще бъде построена на северното египетско крайбрежие на 3,5 км от Средиземно море. Предвижда се проектът да бъде завършен за 12 години. Египет ще започне да изплаща заема през 2029 година. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
още АЕЦ преди 7 години
Англия - 12 атомни електроцентралиРусия - 33 атомни електроцентралиИндия - 7 атомни електроцентралиФинландия - 3 (общо 4200 мегавата атомни мощности)Швеция - 3 (общо 8100 мегавата атомни мощности)Тайван - 4 атомни електроцентрали
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мислещA SEGA OT KADE VNASIAME ? OT RUMANIA , NALI ? SASIPVAME RODNOTO I VNASIAME OT SASEDITE.....PRIMERI KOLKOTO POJELAE6 MOGA DA TI DAM ! DOMATI,KARTOFI,ZELEN4UK,PLODOVE,MESO....PO4TI VSI4KO. NI6TO NE PROIZVEJDAME,JALKI SME.
24
5
 
7
 
! Отговори
мислещ преди 7 години
До Анонимен 31: На кого ще продаваме ток след като румънците си построиха? За паметник а глупостта ли ще я държим?
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMI ZA6TO TOGAVA FRANCIA POSTROI ATOMNA CENTRALA V RUMANIA, VEDNAGA SLED KATO SASIPAHA BELENE ? PITAM ?
22
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е силата на руснаците - да строят ...Вече построиха няколко патока южен, турски, сила сибирь и.т.н но на артия.Така ще стане и с аеца!
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чернобилцииииии!?
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Четете тиквари! Четете, тези които можете разбира се. За 25 милиарда Египет ще има 4 блока, които ще започне да изплаща след пускането на централата. Сега си спомнете за Тиквата, заради когото ние плащаме обезщетение на Русия, без да имаме централа. Това е ГЕРБ-пълно безхаберие и празни приказки. И пак си изберете пр0ст пожарникар за премиер."===Само леко да допълня: За $25 млрд държавен заем, отпуснат от Русия, Египет ще има 4 блока, които ще започне да изплаща след пускането на централата.
19
21
 
8
 
! Отговори
ум умува преди 7 години
До Русофиль ГУРБЕТЧИЕВПрав си ! Трябва акъл за тази работа ! Ако руснаците решат да захранят едно село със слънчева енергия трябва да сложат десетки хиляди или стотици хиляди слънчени панели ,няма да им стигне мястото в територията на цялата страна ! Затова руснаците разчитат на АЕЦ и продължават да тровят околната среда !А германците са умни и могат да го постигнат със стотина много мощни слънчеви панели !Затова германците закриват своите АЕЦ !
18
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Ако си изсушуш прането проснато на едно въже на слънце, вместо в сушилня, която хаби електроенерия - това си е използване на възобновяемата слънчева енергия. Слънчевата и вятърната енергетика са познати от хилядолетия (вятърни мелници и т.н.). В тях няма нищо ново. тях може да ги ползваш без скъпи технологии, по много *** начин (слънчев бойлер и т.н)...
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало от големия шлем-ток да ви бие!
16
7
 
7
 
! Отговори
тЪз нУвинЪ преди 7 години
Лек кьорфишек и уйдурма ми се вижда.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русофиль ГУРБЕТЧИЕВGERMANIA 6TE PROIZVEJDA SKORO OT TRITE NAI - DALGOTO.....
14
22
 
9
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
Т.ЪПИТЕ НАЦИИ СТРОЯТ АЕЦ !ГЕРМАНИЯ ДО 2020 Г. ЗАКРИВА ВСИЧКИТЕ СИ АЕЦ ,ДОСЕГА Е ЗАКРИЛА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ! ГЕРМАНИЯ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ОТ ВЯТЪРА И СЛЪНЦЕТО ,НЯМА ДА ИМА НУЖДА ДА ТЪРСИ УРАН И ДА ТРОВИ ОКОЛНАТА СРЕДА ! ГЕРМАНИЯ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА НАЙ-ЕВТИНИЯ ТОК ,БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВА КАКВИТО И БИЛО ВРЕДНИ РЕСУРСИ ,А ЩЕ ИЗПОЛЗВА ТОВА КОЕТО ПРИРОДАТА НИ ДАВА БЕЗПЛАТНО ,НО СТИГА ДА ИМАМЕ АКЪЛ И ДА МОЖЕМ ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ В ЕНЕРГИЯ !
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOMENTARITE LIPSVAT, AMA TAKA E V BALHARIA......
12
6
 
38
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Така е. Едни държави строят с мисълта за дългосрочни инвестиции, а други слушаме какво ни нареждат отвън и поставяме чужди интереси пред своите. България за съжаление е на път към изчезване.
11
23
 
8
 
! Отговори
КОНКУРЕНЦИЯ преди 7 години
АКО ЛИБИЯ ПОСТРОИ АМЕРИКАНСКА АЕЦ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ПО-ЕВТИН ТОК И ЩЕ СЕ НАЛОЖИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР ,А ЕГИПЕТ С ТАЗИ РУСКА АЕЦ ЩЕ Д.УХА СУПАТА ! АКО СЪМ НА МЯСТОТО НА ЛИБИЙСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ВЕДНАТА ЩЕ СКЛЮЧА ДОГОВОР СЪС САЩ ЗА ПОСТРОЯВАНЕ НА АЕЦ !
10
28
 
9
 
! Отговори
тъпа нация преди 7 години
Защо са предпочели евтиното и некачественото ?! По-добре е да платят по-скъпо ,но да построят качествени и рентабилни американски ,немски или други АЕЦ ! Все едно да си купиш москвич понеже е по-евтин от мерцедеса ! Е да ама има да си блъскатш главата с този москвич и да си скубиш косата !
9
7
 
31
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Строят хората и утре от пустинята ще направят градина,а ние си унищожихме съграденото и това което господ ни беше дал и сътворихме не пустиня,а пустош в която даже и така наречените бежанци не искат да останат.
8
34
 
13
 
! Отговори
РУБЛАДЖИИТЕ преди 7 години
СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА НИ ОМАЙВАТ КОЛКО ИЗГОДНО Е ДА СЕ СТРОЯТ РУСКИ АЕЦ ! СЪЩО ТАКА НИ ОМАЙВАХА ДА ПЛАТИМ ПО-СКЪПО НА РУСНАЦИТЕ ДА НИ РЕМОНТИРАТ ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ , НО ЕВАЛЛА НА ТОГАВАШНИЯ МИНИСТЪР КОЙТО НАМЕРИ ПО-ЕВТИНИ МАЙСТОРИ ОТ ПОЛША ! СЕГА РУБЛАДЖИИТЕ ГО СЪДЯТ ПОНЕШЕ НАКЪРНИЛ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИТЕ !
7
6
 
30
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
Е сега беше момента голямата банкянска кратуна да шитне на египтяните нашите реактори на половин цена.Голям герберски удар.А ние ще плащаме неустойките и лихвите по тях ,докато дедо Боку си прибира комисионните и ни залива с асфалт и стиропор.