Традиционно, в Русия: Политически убийства без разкритие

Борис Немцов, Анна Политковска... Ще има ли виновен?
27 фев 2017 10:07,
55
Традиционно, в Русия: Политически убийства без разкритие
Снимка: Reuters

В Русия има традиция да не се разкриват политическите убийства, пише "Ведомости" в редакционен коментар за втората годишнина от смъртта на опозиционера Борис Немцов.

Съпредседателят на Партията на народната свобода (РПР-ПАРНАС) Борис Немцов, депутат от областното законодателно събрание в Ярославъл, бе убит в Москва, недалеч от Кремъл, през нощта срещу 28 февруари 2015 г.

Шумните политически убийства в Русия се разследват продължително; поръчителите или не се посочват, или се посочват, но не може да бъдат открити, отбелязва вестникът, цитиран от Би Би Си. И дава за пример случаите с журналистите Пол Хлебников, Анна Политковска и Наталия Естемирова, бившия офицер от КГБ Александър Литвиненко и чеченския политик Зелимхан Яндарбиев.

"Разбра се, че политическите убийства са естествено вплетени в днешната руска реалност. Властта не е мотивирана да търси поръчителите. Обществото не иска "отплата". Всъщност обществото не се и чувства оскърбено", пише изданието.

Дори едно политическо убийство да шокира обществото в Русия, това трае само ден-два. "Фактически неразкриваемостта на едно подобно убийство мълчаливо се признава не за провал от страна на държавата, а за норма", констатира "Ведомости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
16
 
! Отговори
Театрото преди 7 години
Тоя своите го похарчиха по политически причини, като нежив стана по-известен. Иначе никой нямаше да си спомня почти нищо за него -като: някой помни ли кой беше Яйценюк, а?
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да попитам аз BBC, имат ли пръст тайните служби на кралицата им в убийството на снаха си Даяна? Разкриването на това убийство до къде стигна?
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същата работа като в САЩ...Журналиста на списание Ролинг Стаун занимаващ се с военни разследвания дето го катастрофираха 2013 в Лос Анджелис: Michael Hastings. Тялото толкова изгоряло и обезобразено, че го идентифицират ФБР по опечатъци.Тъкмо преди да пубикува поредното разследвани зад масивни злоупотреби и престъпления на администрацията и армията на САЩ.И това изобщо не е единственото убийство на неудобни журналисти в САЩ и запада. Ама там се правят все на ощипани моми.
15
3
 
7
 
! Отговори
Ще има ли виновен? преди 7 години
Ньет!
14
6
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
много плитко внушение.
13
15
 
6
 
! Отговори
Това е полжението! преди 7 години
Борис Немцов не е забравен, хиляди журналисти и войни на иформационния фронт почетоха паметта му...
12
3
 
16
 
! Отговори
факт преди 7 години
В Русия предателството не се толерира,ако и у нас беше така 80%от"политическия елит"нямаше да ни се пречка и да върши зло вече.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5То пък сега се разгласяват........Цял клас, барабар с директорката МЪЛЧИ, ти си седнал да ми говориш за Тошово време!!! Брей, ще го търсите това време, ама няма го!
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо за разкритията по убийството на Кенеди да кажете????? Пфу, все ви е Русия на устата. И то за убийството на такава *** като немцов, която си е изглежда чиста провокация! Изпотребвало му е на Путин да трепе такъв навлек, който събираше в последните години има-няма 2% най-отявлени предатели! Те и сега "опозиционерите" им даже не могат да се дотътрят до парламента! Ще си цапа ръцете Путин с такива! Той мошенниците ги вкарва в затвора!
9
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Тръмп призна вовин за убиец.
8
17
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Традиции на руската душа...мужиците - даже се радват, когато се търкалят глави - дръзнали да критикуват батюшката! СМЕРШ...КГБ...ФСБ...всички са едно и също!
7
5
 
21
 
! Отговори
майорски преди 7 години
що при нас и в Европата, както и в Америката всички политически убийства са разкрити или ?Аре бегайте бе ...!!
6
8
 
26
 
! Отговори
стига преди 7 години
Странно е да се пишат глупости за Русия,когато САЩ отвличат хора има тайни затвори на ЦРУ където се изтезават хора и има лагер в който се държат лица без съд и присъда,нещо има сбъркано в света.
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в БЪЛГАРИЯ по времето на Живков тези убииства не се рязгласяваха. КАКТО И НА НЕУДОБНИТЕ НЯМАХА ПРАВА
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има виновен, но ще се разбре когато сдаде властта. Сега всички се правят на учителки от 52-о. Знаят но си мълчат и апелират да не им се петни авторитета.
3
3
 
8
 
! Отговори
dublin преди 7 години
Vinovni trudno ste ima.Vse Pak v kravarskoto posolstvo polzvat diplomaticeski imunitet.
2
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Не са,за разлика от теб
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A в турция от миналата година досега са изчезнали над 30000 човека но така наречените медии не го съобщават