Тройна атака на талибаните в Кабул, причинени са тежки загуби

Най-малко две експлозии са станали в града
1 мар 2017 11:55, Елка Василева
11
Тройна атака на талибаните в Кабул, причинени са тежки загуби
Снимка: Reuters

Най-малко две експлозии отекнаха в Кабул тази сутрин. Талибаните обявиха, че са атакували три мишени в афганистанската столица и са причинили тежки загуби, предаде Ройтерс.

Първо мощна експлозия отекна близо до сградите на парламента, министерства и Американския университет. Тя бе последвана от стрелба, съобщиха очевидци и афганистанската информационна агенция Толо нюз, цитирани от ДПА.

Според местната телевизия 1-Ти Ви нюз атентатор самоубиец се е взривил близо до Артилерийското училище, предаде ТАСС.

Ранени били шестима души, сред които един полицай.

Представител на афганистанското министерство на вътрешните работи съобщи, цитиран от Асошиейтед прес, че атентатор самоубиец се е взривил пред полицейски участък в Западен Кабул. В ход е престрелка между полицаи и неясен брой въоръжени нападатели.

Друг атентатор самоубиец се самовзриви в Източен Кабул. Според цитирания източник от афганистанското вътрешно министерство мишена на тази атака е сграда на разузнаването.

Талибаните обявиха, че са нападнали обект на разузнаването, полицейска сграда и военен наборен център, и са причинили тежки щети, предаде Ройтерс. Това твърдение не е потвърдено от независим източник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Кабулталибани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лидерът на Ислямска държава Ал-Багдади призна поражението в Ирак .А в Сирия кога ? Още 50000000000000000000000 руски бомби и край.
8
0
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
"И комунизма ли измислиха хамериканците?" - Не германците :)Разсекретиха си архивите преди октомврийската революция и се оказаха главния спонсор на Ленин.За какво става дума смятай...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И комунизма ли измислиха хамериканците?"==============Не, разбира се. Според Плутарх, комунизъм съществува още по времето на спартанския цар-законодател Ликург (неписаните закони на Ликург просъществували около 500 г.).
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"америка финансираше талибаните"По това никой не спори, но когато всички злини приписвате на тях, това си е просто тролщина. И комунизма ли измислиха хамериканците?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
краварите бяха бити за поредн път.нищо ново под слънцето ,който ги хване ги размзва
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
америка финансираше талибаните за да водят война срещу Русия , това са тяхни отрочета , както и опозицията в сирия начело с идил , и нека си говорим пак за мир и демокрация , където е стъпил американец никоя държава хубаво не е видяла
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хем пишете в заглавието "тежки загуби", което е цитат от талибаните, хем "не е потвърдено от независим источник". И после се обиждате, че ви наричат "***"! Прочетете го и вече може да го изтриете!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талибаните масово минават под черните знамена на Идил. Пазете се!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под една друга статия някой се хвалеше, че тържествено сме изпратили поредната българска мисия за Афганистан. Аз ще попитам: какъв български интерес защитават тези бойци в тази враждебна и опасна за живота среда?