САЩ стягат военните редици срещу ракетите на Пхенян

Тръмп разговаря с президента на Южна Корея и с премиера на Япония
7 мар 2017 08:08,
17
САЩ стягат военните редици срещу ракетите на Пхенян
Снимка: Reuters, архив

Съединените щати засилват отбраната срещу севернокорейски балистични ракети, заяви президентът Доналд Тръмп, след като потвърди подкрепата на САЩ за Япония и Южна Корея в телефонни разговори с техните лидери, предаде Ройтерс.

САЩ предприемат действия за засилване на способността си да възпират нападения на Северна Корея с балистични ракети и да се отбраняват от тях, като използват целия диапазон на своите военни възможности, заяви Белият дом.

Вчера Северна Корея изстреля пробно четири балистични ракети в морето край бреговете на Япония.

Плановете за разполагане на спорната система за противоракетна отбрана разгневиха не само Северна Корея, но и Китай, който вижда заплаха за сигурността си в мощните радари на тази система, отбелязва АП.

Някои либерални политици в Южна Корея също смятат, че ползите за сигурността от разполагането на системата ще бъдат подпокани от влошаване на отношенията с Китай и Русия, добавя АП.

САЩ и Южна Корея искат системата за противоракетна отбрана да бъде в оперативна готовност до края на годината.

Очаква се Съветът за сигурност на ООН да се събере извънредно в сряда по искане на Япония и САЩ, за да обсъди новите севернокорейски изпитания на балистични ракети, предаде Франс прес.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди в телефонен разговор с изпълняващия длъжността президент на Южна Корея Хуан Кхьо Ан какви действия да бъдат предприети в отговор на севернокорейските ракетни изпитания, предаде Ройтерс.

Преди това Тръмп разговаря по телефона с японския премиер Шиндзо Абе, а министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обсъди севернокорейските ракетни изпитания в телефонен разговор с японския си колега Томоми Инада, съобщи Ройтерс. Матис и Инада нарекоха ракетните тестове неприемливи и безотговорни. Матис потвърди, че САЩ остават твърдо ангажирани към отбраната на Япония, заяви говорител на Пентагона. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ще пукне от затлъстяване
10
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Дрън - дрън на оръжията....
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее, жалка история/истерия са краварите. Малкия кореец си ги будалка както си иска, а те напълно неадекватни.
8
4
 
6
 
! Отговори
мушморока преди 7 години
абе тия саШ :) бутат се бутат се навсякуде и накрая да не сътворят някоя 3 - та световна
7
7
 
6
 
! Отговори
. преди 7 години
Мдаааа много "смях" ще падне скоро.Също както се посмяхме със садам, кадафитУ и други "непобедими" и "могъщи" лидери на "свободни" държави. :)))А скоро и майдан в матушка.
6
7
 
6
 
! Отговори
На страха очите преди 7 години
"САЩ стягат военните редици срещу ракетите на Пхенян" - да не са напълнили гащите що ли?
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дони, моля те и в България. Тук няма страшно, всички ***-Ноиди те обичат.
4
10
 
7
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Мужикистанци, северноКурейци, китайци, талибани, всички подобно маймуни разбират само от едно - бой по канчето и беднотия до посер. Браво на Тръмп за това действие, нищо че е куку:)
3
8
 
14
 
! Отговори
Значи преди 7 години
какво излиза?Топ икономиките като Япония и Южна Корея не могат сами да са справят с една държава дето хората уж мрели от глад,та се държат за САЩ,като страхливи деца за полата на майка си.Американците от своя страна се ослушват,защото първо са свикнали да нападат само доста по -слаби държави и второ,ядосат ли Китай не се знае какво ще стане.Като за начало може да им блокира плаването в онези води.Китай от ден на ден увеличава морската си мощ,и даде ясно да се разбере че ще господства там!
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано по-скоро и в Европа да видим завършен THAAD. Ще има вой откъм изток, който гали ухото :)
1
3
 
3
 
! Отговори
маке преди 7 години
вие до какво мислите ке доведе арестуване на чужди гражданивойна драги ми читатели щото с другаря Ким не се преговаря а после и Китай ке се намеси а после един Господ знае