Чавушоглу в Германия: Не ни давайте уроци по демокрация!

Той обвини Берлин в политически натиск над сънародниците му
Обновена: 8 мар 2017 09:31 | 8 мар 2017 09:30, Елка Василева
82
Чавушоглу в Германия: Не ни давайте уроци по демокрация!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: Reuters

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини Берлин, че оказва политически натиск върху сънародниците му в Германия и пречи на кампаниите в подкрепа на референдума за разширяване на пълномощията на президента Реджеп  Ердоган, насрочен за 16 април, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

"Моля ви, не ни давайте уроци по права на човека и демокрация", каза Чавушоглу по адрес на германските власти на среща с близо 200 турски граждани в резиденцията на турския генерален консул в Хамбург.

"Германия не трябва да се меси в нашите избори и нашия референдум", подчерта министърът по повод на обвиненията на Анкара, че Берлин пречи на провеждането на митинги в Германия в подкрепа на Ердоган.

"Германия упражнява систематичен натиск върху нашите граждани, това е неприемливо", добави Чавушоглу пред събралите се, развяващи турски знамена и издигащи лозунги в прослава на Ердоган.

Митингът се състоя на територията на турското консулството, след като в понеделник вечерта властите на Хамбург обявиха, че са оттеглили разрешението за провеждане на срещата на Чавушоглу в център, който е бил затворен, тъй като не е имал пожароизвестителна система. Те обаче не отмениха самата среща.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
Фердо до 44 преди 7 години
Разбирам настойчивостта ти да ме въвлечеш в коментар за теми извън тази, която разглеждаме. Опровергай ме с аргументи, а не с подмяна на темата!
45
0
 
7
 
! Отговори
999 преди 7 години
До ФердоЗначи не си запознат с организацията на ФЕТО и не си наясно как действа тя и какви са и връзките с ЦРУ!Ако беше запознат щеше да знаеш,че Родопите и Пазарджик "не Ердоган",а организацията на Фето,свъместно с ЦРУ и с парите от Саудитска Арабия -Ислямизират България,Балканите и прочие ....Кои са бойците на ИДИЛ ? - Чеченци,обучавани в Сащ и бази на НАТО!
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер нагли са. Избиха една камара турци с измисления си преврат. На този Ердоган няма ли кой да му види сметката?
43
3
 
3
 
! Отговори
Фердо до huk преди 7 години
В светска държава с устойчива демокрация, понятие като чистка не съществува! Всяка промяна е ограничена в броя, цивилизована като действие и в рамките на закона. Да, в Турция се извърши преврат. Да, това налага силови /но в рамките на закона/ мерки. Но нека погледнем мащабите, начина и продължителността! Крайният резултат е предизвестен!
42
1
 
4
 
! Отговори
До Фердо преди 7 години
"Когато темата на разговор е българската действителност,"Колко са статиите на ден, за българската действителност...и по колко коментари се пускат там? Виж малко по назад, виж има една статия където увеличават таксите в ТУ, виж колко ви интересува за България...виж новината за измамниците колко коментара има...Все се коментират повече новините за "другите".
41
1
 
7
 
! Отговори
999 преди 7 години
Безмисленно е да се правят коментари.Истината е тази,че "онези,които даваха уроци по демокрация-останаха в клас".Сега не кой да е,а анадолците замярат европейците с техните камъни в техните градини!По същата логика,ако имахме български политици- вместо да чиракуваме на европейците и да храним ромите - щяхме да поучим французите,че потъпкват правата на ромите в Париж!В България ако не се правиха фалшиви новини,сега всички щяха да знаят,че турците са по демократични в доста отношения!
40
2
 
3
 
! Отговори
huk преди 7 години
..TURCIYA E STRATEGICHESKI IGRACH..VOENNA SILA ! S TAKIVA DURJAVI NAY DOBRIYA HOD E..PAS!
39
2
 
5
 
! Отговори
huk преди 7 години
Do Ferdo..Erdogan napravi chistka..predatelite shte uvisnat..do edin! Sushtoto napravi Putin..Trump zapochna! Bulgariya e v rucete na turgashi..ne patrioti!
38
5
 
1
 
! Отговори
различна демокрация преди 7 години
Значи Турция може да се меси на Германия , а последните да не се месят. Е как да стане тази работа? Хайде тогава всеки откъдето е дошъл. Едните за Анадола , а германците за Берлин.
37
4
 
1
 
! Отговори
Фердо до 37 преди 7 години
Мисля, че сега коментираме поведението на турското ръководство /във всеки случай такава е статията, която коментираме/! Когато темата на разговор е българската действителност, с удоволствие ще споделя мнението си. А се тревожа накъде върви Турция, защото ни е съсед. И защото от една светска и нормална държава бавно и полека започна да се превръща в един агресивен и лаком за влияние съсед с огромно сърце, в което /както се изказа Ердоган/ има място за цели райони от моята страна.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можете да видите, че има турци, които обичат България, повече от някои българи...но положението на България в момента е такова, че хората са принудени по някакъв начин да живеят и работят за други...Всеки отива там където, ще може да си изкара хляба...
35
0
 
7
 
! Отговори
До Фердо преди 7 години
"На тези, които пишат, че Ердоган не води страната си към диктатура и всичко е наред, "Колега не се тревожете на къде води страната Ердоган, ами вижте на къде водат вашите управници България...и дали при вас всичко е ток и жици :-)Защото вие като "демократична" България, вие като "европейска" България не сте наред...И това и нас не ни радва...Аз ако не обичах България нямаше да следа какво става там...
34
0
 
3
 
! Отговори
До Фердо преди 7 години
От къде знаеш, че не съм тук...:-) Как можело да се арестуват...:-) нормално е да задаваш такива въпроси, все пак си човек където живее в ЕС:-)и при положение, че вече техниката е много силна, но немогат да заловят Ало измамници:-)да се чуди как се установяват тез работи...
33
6
 
4
 
! Отговори
Фердо преди 7 години
На тези, които пишат, че Ердоган не води страната си към диктатура и всичко е наред, ще кажа - как да наречем държавник, който смазва всички политически противници, като ги хвърля по затворите? Каква е държавата, в която само за 48 часа хиляди хора се оказаха заговорници и бяха арестувани? В коя държава под различен претекст има перманентно извънредно положение? В коя държава армията води военни действия срещу част от собствения си народ. Ако това ви харесва - идете да живеете там!
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви сънародници? Те са граждани на Германия и сънародници на Меркел! Наглостта на сегашното ръководство на Турция няма граници. Мераците, обаче са едно, реалността - друга. Тъжно е, че една съседна нам държава, върви по този път.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Инфлация жестока, икономиката със затихващи функции, туризма умрял, 70% спад, арестувани хиляди защото са интелигентни"Само ако може да посочеш тези изводи от какви източници ги правиш???Живееш н Турция?, CNN, Алфа, Скат???:-):-):-):-) А най-интересната беше, че туризма е умрял с 70%:-), знаеш ли колко млн. посетители има в Истанбул само...
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро гледах едно предаване, темата беше за "диктаторите" Саддам и Каддафи...как външни сили промиват мозъци на народ повтаряйки една лъжа многократно..."диктатор", същия сценарий и за Ердоган бил е "диктатор"... Народа в Турция няма конски очила, правят изводи от Саддам и Каддафи, прават изводи какво дава държавата на народа си и как представлява държавата и на вън...Затрудняват се:-)че не се хващат хората тук на въдицата... Ердоган е "диктатор" за тези, които държат въдицата...
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха, Турция ставала все по-силна???? Ти имаш температура бе турчуляк. Инфлация жестока, икономиката със затихващи функции, туризма умрял, 70% спад, арестувани хиляди защото са интелигентни им не да съгласни с изтрещялият Ердоган. И с кое по-точно става силна, с армията ли? И кого ще напада, Германия?? Ти си уникален *** и ***! Никой не харесва Турция, отвратителната културата и език. Сънуваш, събуди се!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия лека-полека "осул-осул", както викат те, си устроиха една малка Турцийка на територията на Германия. Дори с нахалството си отиват да се репчат и да им размахват пръст в собствения им дом. Но не се знае германеца колко още ще търпи. 1933-та година показаха, че трябва да се боиш от гнева на търпеливия.
27
15
 
8
 
! Отговори
истината българино преди 7 години
До бръм...Ванга беше луда !!! Шизофреничка !!! И прадядо ти е чакал Турция да се разпадне и е гушнал букета !!!Турция става все по-силна и за това бяха бунтовете в парка гези,лъжите за Ердоган,че е корумпиран и като видяха ,че турския народ вярва на лидера си организираха преврат !!! Турския народ защити демокрацията с кръвта си а в същия момент от запада нямаше и гък !!!