US генерал обвини Русия: Разположила ракета от забранен тип

Това било в нарушение на договор от 1987 година
Обновена: 9 мар 2017 11:13 | 9 мар 2017 11:13, Елка Василева
54
US генерал обвини Русия: Разположила ракета от забранен тип
Ген. Пол Селва. Снимка: архив, Reuters

Американската армия за пръв път обвини публично Русия, че е разположила крилата ракета с наземно базиране в нарушение на договора за ядрените оръжия с междинен обсег от времето на Студената война, предаде Асошиейтед прес.

Генерал Пол Селва, заместник-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви пред комисия на Камарата на представителите, че разполагането на ракета от този тип нарушава "духа и замисъла" на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег от 1987 г.

Правителството на бившия президент Барак Обама също е обвинявало Москва в нарушаване на договора, но изявлението на Селва е първото публично потвърждение на появилите се в последно време медийни съобщения, че руснаците са разположили ракета от този тип, отбелязва Асошиейтед прес.

Селва заяви, че разполагането на тази ракета е риск за повечето обекти на САЩ в Европа и по думите му това действие е преднамерен опит от руска страна да се създаде заплаха за НАТО.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
23
 
4
 
! Отговори
пиздец нюз преди 7 години
Срещу украинските славяни кремълци изпратиха чеченци и буряти, същевременно са първи дружки с ердоаня, който постоянно праща самолети срещу православните гърци в Бяло море... Та питам се аз, как може да има все още в България умствено недоразвити същества, които да смятат, че руснаците ще си мръднат пръста за православните славяни в България?
23
3
 
17
 
! Отговори
пиздец нюз преди 7 години
Руските *** не са стока, но американските мекотели са тези, които провокират конфликтите по света и именно те направиха преврата в неутрална Украйна. А после "защитникът на православните" прати чеченците и бурятите в Донбас...
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да имат много бази, но ако започнат нещо сериозно ще импотопят континента..Срещу Китай и Русия могат само да сегърчат.
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО не може да забранява на никой нищо вече дори С Корея не ги бръсне за нищо те забранявали ха-ха-ха-ха. Абе къде е нашия зелен чорап нали е НАТО-вец да каже нещо на Путин или на Ким та ми е интересно ние с кой сме ?
20
1
 
14
 
! Отговори
Оня преди 7 години
До ко речи 27 ХАХАХАХА КО РЕЧИ....АКО БЕШЕ ТОЧНО ТАКА ДО СЕГА ДА СА СПРЕТНАЛИ ЕДНА РУСКА ПРОЛЕТ И СЕГА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПОМПАТ РУСКИ НЕФТ...АМА ГИ Е СТРАХ КРАВАРИТЕ...И ИМА ЗАЩО ..
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мънго Джери 22Пич хамериканските бази са над 700 по света..не 120...но агресора винаги е Русия ...за всичко тя е жиновна дори и когато разполага някакви си ракети на своя територия...Лицемери ...това са краварите и техните евро ***..
18
1
 
19
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Спекулации. На всякъде около Русия САЩ имат военни бази и каква очакват да им е реакцията! Колко руски бази има около американските граници...! Освен това точно ракети "Искандер" 87 год. едва ли е имало.... Има поговорка -"Не прави това което не искаш на теб да направят!" САЩ имат над 120 бази по света Русия 2 в Сирия, кой е агресора?
17
20
 
3
 
! Отговори
ко речи преди 7 години
Някои от коментиращите тук явно не знаят че САЩ имат най голямата,модерна и мощна армия в света.Имат бази по цял свят,самолетоносачи,дронове и кви ли не технологични щуротии.Армията на Русия сравнения с американската е все едно да сравняваш трабант с мерцедес.
16
18
 
3
 
! Отговори
мислещ и четящ преди 7 години
Прочетете "Преселение в рУСИЯ или руската убийствена политика за българите" от Георги С. Раковски и "рУСИЯ на изток" от Кръстьо Раковски или просто попитайте обикновените литовци, поляци, грузинци...
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MNOGO MI E INTERESNO MNENIETO NA ONZI S FIZONOMIA NA CZESHKI KAMION TATRA S GARVANSKIAT NOS SOROS
14
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Крилата ракета,сигурно е заредена с ред булл?
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е във фалит и затова изравя 50 годишни ракети. Няма пари за нови. Американския генерал плаши гаргите. Тези ракети най-вероятно ще се взривят още при старта. 50годишна руска ракета е като 50 годишен Москвич.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Пол Селва не казва, обаче, че "духа и замисъла" на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег от 1987 г. не прадвиждаше преместването на зоната и въоръженията на отан с 1 000 км. на изток, в непосредствена близост до руската граница.
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давам разрешение на въоръжените сили на САЩ да продължат да се ***!
10
2
 
20
 
! Отговори
хи хи преди 7 години
До ха хаНикой няма да воюва с Русия също както не беше нужно да се воюва със СССР
9
27
 
12
 
! Отговори
Не бе преди 7 години
Договор с Русия не струва колкото хартията, на която е написан.Ото фон Бисмарк
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там е работата, че съгласно договора за средните ракети, двете страни трябваше да ги унищожат. Руснаците при Горбачов изпълниха стриктно договора, а американците ги демонтираха и закараха на склад в базата Рамщайн. Сега руснаците просто поправят положението. А натовските танкове, които в Латвия са на 200 метра от руската граница?
7
3
 
33
 
! Отговори
АБЕ преди 7 години
Русия нама нужда да пита някой какво да прави, камо ли пък държава чието влияне вече е като на Габон и Горна волта.
6
1
 
20
 
! Отговори
petq преди 7 години
tia amerikanci shto voini napraviha uj s humnitarna cel otivat v siriq zapochnaha da bombardirat i bejancite pluznha po ciala evropa ako ne bqha otishli nqmashe da ima bejanci
5
3
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Долните американци ,колко пъти официално и неофициално нарушават международните закони.Ситуацията е такава ,че вече няма забранени оръжия, в подготовка за война сме .