Двайсет млн. души застрашени от глад в страни с конфликти

ООН има нужда от пари и достъп до зоните на конфликти
11 мар 2017 14:16, Елка Василева
34
Двайсет млн. души застрашени от глад в страни с конфликти
Снимка: архив, Reuters

Двайсет милиона души са застрашени от глад и гладна смърт в Йемен, Южен Судан, Сомалия и Североизточна Нигерия, съобщи координаторът на ООН за спешната помощ Стивън О'Брайън, цитиран от ДПА.

ООН и партньорите й са готови да окажат помощ, но за това са необходими пари и достъп до зоните на конфликти, каза О'Брайън пред Съвета за сигурност. "За да съм точен, имаме нужда от 4,4 милиарда долара до юли", добави той.

Хуманитарните организации имат нужда от безопасен и безпрепятствен достъп, за да доставят помощта. "Техни служители бяха убивани, сградите и доставките бяха нападани, разграбвани и окупирани от въоръжени групи", продължи О'Брайън.

"Всичко това може да бъде предотвратено. Тази катастрофа може да бъде предотвратена. Но ако не бъде оказана помощ, много хора вероятно ще умрат от глад и политическите постижения, извоювани с огромни усилия през последните години, ще бъдат напразни", каза той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: гладООНконфликти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно в тези райони винаги е било така.
4
1
 
5
 
! Отговори
... преди 7 години
Уж журналисти, пък неграмотни! ?!?!?Това не е грешка от невнимание... това е от НЕЗНАЕНЕ приятелю!ДВАДЕСЕТ ! Поне заглавията редактирайте!
3
1
 
17
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Ами какво чакате - докарвайте тези 20 милиона адвокати, лекари и космонавти в Европа и Канада на момента! (Доналд Тръмп е мноооого лош и не ги пуска в САЩ, нека ние му покажем какво е истинска толерантност!!!)
2
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Природата панически се мъчи да ги "децимира"...ебола...малария..проказа..нелечими хепатити..холера..черни трески..но губи битката! Черна Африка се мултиплицира с по 30 000 месечно...ние ще ги храним! Мурксулската ханъма им обеща милиарди от парите на европейският данъкоплатец...племенните вождове са си поръчали последните каталози на Мерцедес, и Бентли...плюнчат пръсти и разгръщат...ще си подновят автопарка!
1
2
 
21
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Даже лемингите ( вид плъхове) са хиляди пъти по-мъдри от креатурите на снимката! Като усетят, че популацията им е прекалено голяма, за изхранване, и е заплашена от епидемии .."доброволно" се самоубиват!А тези креатури - се ш*ибат като чинчили..и после чакат света да ги храни! И са "развъдници" на Ебола, Проказа, и холера! А и огромна част са муслими...неолибералите ги научиха как се помпят нътрешни гуми от ЗИЛ...и 720 000 са вече в Италия...така че Ебола - скоро и у нас!Не ги съжалявавам ! Отвратсамо