Чавушоглу като ехо на Ердоган: Холандия е "столицата на фашизма"

Глас от Германия: Спрете помощта за Турция
Обновена: 12 мар 2017 17:25 | 12 мар 2017 17:22, Александър Попов
171
Чавушоглу като ехо на Ердоган: Холандия е "столицата на фашизма"
Чавушоглу сред симпатизанти в Метц, Франция. Снимка: Reuters

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Холандия е "столицата на фашизма" по време на реч във Франция в рамките на кампанията за предстоящия през април референдум в Турция за промени в конституцията, предаде агенция Ройтерс.

"Холандия, така наречената столица на демокрацията, и аз казвам това в кавички, защото те са всъщност столицата на фашизма...", заяви Чавушоглу на митинг в североизточния френски град Метц.

Още по темата

Турският първи дипломат привлече над 100 души на митинга в Метц след дипломатически скандал с Холандия, която вчера не позволи на Чавушоглу да кацне, за да участва в митинг в Ротердам, допълва Асошиейтед прес.

Негови привърженици с турски знамена го посрещнаха днес в конгресния център в Мец с възгласи "Турция" и "Аллах е велик".

Междувременно германски депутат призова ЕС да спре помощта за Турция и изключи всяка надежда за присъединяването й към блока.

"В крайна сметка няма изгледи за присъединяването й. Турция се отдалечава все повече и повече от Европейския съюз", заяви депутатът от Християндемократическия съюз на Ангела Меркел Ханс Михелбах.

Той добави, че по тази причина програмите за предприсъединителна помощ на ЕС са "прахосване на парите на данъкоплатците".

"Европа не трябва да бъде водена за носа около турската изборна арена", заяви Михелбах.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
11
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
В Холандия останаха ли холандци? :)) пп. в Холандия живеят много кюрди, като в тези гета полицията несмее да припари!
52
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандия е "смела" защото няма обща граница с Турция.
51
6
 
9
 
! Отговори
МиГ-29 преди 7 години
"Колега, то обратните поми.ри дойдоха на власт след 1990 година и стана модерно да са дрогират и развращават. И най долната организация..."Напълно съм съгласен. Може да ти прозвучи като мазохистично признание, но аз също съм млад и не съм от живял при комунизма. Нашето поколение не знае от коя страна се държи Калашник и може да защити страната единствено от компютърни вируси. А като гледах парада на БА през 1981 г. и сравних сегашните чалгализирани п0плювковци, направо ме досрамя :(
50
4
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Както е тръгнало,скоро няма да остане значима страна по света,с която Ердоги да не е скаран!'Стратегическата дълбочина" на Давутоглу се превръща в дълбоко.....блато.
49
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците са най големите националисти. Който е пътувал натам още като мине границата е виждал огромни знамена поставени на високи места. В градовете същата работа. Знамена окачени по тераси и прозорци.
48
6
 
12
 
! Отговори
bg turcin преди 7 години
Malka no smela holandiya zaplesna zdrav samar na reco sizofrena pred tselia svat,Evropa ne e za covekopodobni maymuni stoyte si v skapanata azia i tam si pravete mitingi boklutsi takiva.
47
14
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 60Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.пп. Няма случайни неща! Някой трябва да се противопостави на тенденцията в Западна Европа! Изглежда, че това е е динствено Турция! Та, крайният резуртат ще е ни едното, ни другото, а нещо трето!
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименстига с тия "скакалци" бе, изнудвач, като ще ги пуска да ги пуска, пари повече няма, който докъдето стигне, обаче Дунава сега пълноводен, които "дечица" артисат в Зоната на здрача, ще ги настаняваме по домовете на комитетниците, дето подсмърчат за Паоло, ако не успеят да ги интегрират за година - обратно в Афганистан и Пакистан.
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целият панаир за 100 души??!!??
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров като предан руски патриот подкрепя Чавушоглу и Ердоган.
43
1
 
10
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
Ами че те концлагерите си стоят, трябва само малко въглища за пещите.
42
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците се възпитават в национализъм и нацизъм. Ердоган е турския Хитлер. Крадеца вика дръжте крадеца. Много лошо, че не случихме на съсед! Ердоганова турция е много опасна държава, защото ердоган не е психически нормален.
41
8
 
9
 
! Отговори
до 57 МиГ-29 преди 7 години
Колега, то обратните поми.ри дойдоха на власт след 1990 година и стана модерно да са дрогират и развращават. И най долната организация която унищожава мозъците на младите е Сороската " америка за българия".
40
12
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Дилемата е кой кого ще погълне Турция -ЕС или ЕС-Турция в културен план! Все тая, много етнически турци живеят работят отдавна в Западна Европа и така или иначе комай те ще интегрират местните, а не обратно! В дългосрочен план!пп. в кратосрочен са дребните днешни пререкания и временни победи на холандия и сие!
39
13
 
19
 
! Отговори
МиГ-29 преди 7 години
В България израстна поколение от 0лиг0френи, което обвинява за всички грехове на света "комунистите и Русия". Наскоро гледах в тубата едно интервю на младо такова момиче, което заяви, че "за всичко са виновни комунистите, за *** ви вкъщи, даже за глобалното затопляне..." въобще за всичко. Допълни, че "на Земята трябва да останат 2 млрд. души,останалите били комунисти и трябвало да се избият". Това поколение хвърля салфетки на песните на Азис и пише на латиница вместо на кирилица. Честито!
38
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитлер е трябвало да ги изтреби *** до крак! И сега не е късно немците да изгонят всички реза-ци от фашистка та им държава!
37
17
 
9
 
! Отговори
ХАХАХЙА преди 7 години
Спрете помоща за Турция, и аз така викам, хайде спрете, след обявяване на Султаната, тогава ще видя кой кого....Над 1 млн сирийци чакат да опрашат третополовите :)
36
6
 
29
 
! Отговори
Е преди 7 години
Леле колко рев само. Колко закани. Явно малка Холандия плесна звучен шамар на политиката на Ердоган! Браво!
35
6
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Е ми то безмозъчно същество с " обратни евроатлантически" наклонности може само глупави въпроси да задава.
34
5
 
17
 
! Отговори
даааа преди 7 години
Ако всички страни в ЕС са единни и застанат срещу Турция те ще спрат с глупостите,но Турция вижда че ЕС е разделен.