Чавушоглу като ехо на Ердоган: Холандия е "столицата на фашизма"

Глас от Германия: Спрете помощта за Турция
Обновена: 12 мар 2017 17:25 | 12 мар 2017 17:22, Александър Попов
171
Чавушоглу като ехо на Ердоган: Холандия е "столицата на фашизма"
Чавушоглу сред симпатизанти в Метц, Франция. Снимка: Reuters

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Холандия е "столицата на фашизма" по време на реч във Франция в рамките на кампанията за предстоящия през април референдум в Турция за промени в конституцията, предаде агенция Ройтерс.

"Холандия, така наречената столица на демокрацията, и аз казвам това в кавички, защото те са всъщност столицата на фашизма...", заяви Чавушоглу на митинг в североизточния френски град Метц.

Още по темата

Турският първи дипломат привлече над 100 души на митинга в Метц след дипломатически скандал с Холандия, която вчера не позволи на Чавушоглу да кацне, за да участва в митинг в Ротердам, допълва Асошиейтед прес.

Негови привърженици с турски знамена го посрещнаха днес в конгресния център в Мец с възгласи "Турция" и "Аллах е велик".

Междувременно германски депутат призова ЕС да спре помощта за Турция и изключи всяка надежда за присъединяването й към блока.

"В крайна сметка няма изгледи за присъединяването й. Турция се отдалечава все повече и повече от Европейския съюз", заяви депутатът от Християндемократическия съюз на Ангела Меркел Ханс Михелбах.

Той добави, че по тази причина програмите за предприсъединителна помощ на ЕС са "прахосване на парите на данъкоплатците".

"Европа не трябва да бъде водена за носа около турската изборна арена", заяви Михелбах.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ СИТУАЦИЯ Е МНОГО ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ЗА ОТМЪЩЕНИЕ ЕРДОГАН ЩЕ ПУСНЕ 2-3 МИЛИОНА БЕЖАНЦИ И ТЕ ЩЕ МИНАТ КАТО СКАКАЛЦИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ.
32
8
 
28
 
! Отговори
Моамед преди 7 години
ФЕСОВЕТЕ СА РЕДКО *** ПАРЧЕТА ...
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Турция се самотделя от Европа. И ТОВА Е ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.
30
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Демократът'' Чавушоглу е намерил цели сто скандиращи ''Аллах акбар'' демократи във Франция и е разпространявал демокрация във ''фашистка'' Франция..
29
3
 
25
 
! Отговори
Кой го Казва преди 7 години
Погледнете се първо в огледалото,не знам за Холандия,но Вие сте столицата на кървавия Ислямизъм,вечна заплаха за Европа,спряни чак пред Виена от Собиески,клали и държали в робство-наречете го Окупация ако щете,и за разлика от немците се гордеят със своите престъпления
28
5
 
16
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Ердоган безумний сочи Амстердамаи вика:"Търчете,хвърляйте бомбите!"И ордите тръгват с викове сърдитии "Аллах акбар!" въздуха разпра!Нидерланд отвърна:"Яжте ни ****!"****-лалетата,хи-хи
27
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-фашистката държава Турция, където откак е основана има само тирания и убийства тръгнсала да учи Европа на демокрация.
26
9
 
7
 
! Отговори
съпротивата преди 7 години
франсетата от западната периферия на Европа пак се опетлаха по тъча в калчищата: "моля Ви се, мосю ефенди Ердокан, намалете напрежението си към фашистка Оландия, референдумът е гарантиран, тука всички ще гласуваме за Вас, най-вече Люпкен, пратете Ферхунде на шопинг по Елизето"
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което гледам са гърчовете на турските чер--веи. Милиарди губят от простотиите на Ердоган, да се прави на Велик император. Неговата е ясна, ще има отговор от тези които арестува, би и уби по повод на режисирания от него преврат. А те са стотици хиляди! Отвлича вниманието, ще напада и отвръща на "фашистите" 10 пъти.А тези фашисти приемаха камиларите му, учеха ги на съвременност, труд и организация.Даваха им всичко, включително и гражданство. Бе им пречеха на религията, обратно, даваха свобода
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете нещо, путинистчета. Вчера Ердоган се гушка с вожда ви Путин. Не се притеснявайте, пишете.
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дружките Ердоган и Путин - най-големите демократи антифашисти. Несменяеми, с пълни затвори и убити опоненти.
22
21
 
5
 
! Отговори
Osmani преди 7 години
machkay turchin machkay kakto v minaloto che oshte gi boli mnogo i treperqt kogato chuvat za teb
21
5
 
2
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Баш фашиста Мусолини е ликвидирал мафията още щом е дошъл на власт.Може ли Ердоги да се похвали с това ?!Диктатор генерал Пиночет разбирам за истински и ПОЛЕЗЕН !!!!
20
5
 
22
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Това е....Не е необратим, нито Турция има такива позиции в Европа. просто до момента повечето европейци сляха блажен зимен сън, но наглостта на анадолците отвори очите на много от тях!
19
11
 
5
 
! Отговори
за 27 преди 7 години
Абе по-вероятно Бавария да се отцепи и там да стане нещо както стана със Косово.
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Турчина Тогава представям си на какво ще заприлича европа- на к..ф в истинския смисъл на думата. Защото огромните западни инвестиции и производства ,които крепят турската икономика, ще секнат. Както в Турция, така и в Европа. Вие ли ще работите? Как? Кой? Кои са ви математиците, физиците, конструкторите, иноваторите, учените и нобелистите? Пълен срив ще е. Страшно е дори да се мисли. Не се радвайте.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ли е следващата Меркел ?
16
4
 
22
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
В средновековието бяха по прагмстични европейците. Сега са *** като овце
15
1
 
8
 
! Отговори
До Nadia Nikolova 85 преди 7 години
Наде, аз теб на нацелувам ;)
14
6
 
20
 
! Отговори
Това е.... преди 7 години
Процесът на ислямизация на Европа е почти необратим, и той се управлява от Туция по два начина:1. Чрез милионите турци, трайно разселени из цяла Европа.2. Чрез милионите "мигранти", нахлуващи в Европа през Турция.След няколко поколения ислямският "етнос" ще завладе ключова позиция в Европа, и ще измести традициионната за континента юдео-християнска цивилизация. Турция и Саудитска Арабия със своята политика и милиарди долари стоят зад ислямизирането на Европа, и няма кой да ги спре. Европейците сме продадени, предадени и обречени да станем малцинство на собственият си континент.