Германия втвърди тона за агитацията на Турция

Всеки, който обижда Германия подлежи на съдебно преследване
Обновена: 12 мар 2017 22:42 | 12 мар 2017 21:41, Александър Попов
254
Германия втвърди тона за агитацията на Турция
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза днес, че има "явни ограничения", ако турски министри искат да агитират сред имигрантите в Германия, предаде Ройтерс.

Изявлението на Де Мезиер е знак за втвърдяване на тона на германското правителство в спора между Турция и държави от Европейския съюз.

Той каза, че не подкрепя министри да извършват агитация в Германия.

"Трябва внимателно да се обмисли дали да се налага забрана за влизане. Но има ограничения - явни ограничения, например наказателният кодекс: ние имаме разпоредби в нашия наказателен кодекс", заяви Де Мезиер по телевизия ARD.

"Всеки, който обижда Германия или нейния конституционен ред и я осмива по злобен начин, подлежи на съдебно преследване. Това поне би било ограничение", каза той.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече холандците "нацистки останки, фашисти", след като Холандия не позволи на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да пристигне със самолет на нейна територия, за да говори на митинг в Ротердам.

Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.

Отделни местни власти отмениха миналата седмица няколко планирани прояви по съображения за сигурност, но Чавушоглу произнесе реч в Хамбург.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: ГерманияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли колко беше населението на Турция през 1930 година? Беше 18 милиона. България беше 5 милиона. Днес Турция е 80 милиона с няколко милиона диаспора в Европа и може да влияе там.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се надявам всичко да се връща. Има МНОГО да получите. Само стой та гледай.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам до къде ще се стигне само знам че положението е много недоносено. При тези 3 711 000 турци в германия и 500 000 в холандия могат така да се объркат нещата че и едните и другите ще се чудят откъде им е дошло. Като познавам доста добре нещата и в двете страни никакви адекватни мерки немогат да предприемат. Дано не се стига до там че ще се запали цяла европа барабар с покрайнините. Политиката на Германия я разбирам турците им изградиха държавата след ВСВ но при холандците нещата не ги знам.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган плаща на кюрдите да му правят атентати, дори обучава кюрдските милиции. Тъй винаги може да забрани всеки протест под предлог за сигурнос и охасност от атентат. Xората по висшите етажи на властта и най-вече военните обучаващи кюрдските милиции се опитаха да направят преврата за да спрат терориста Ердоган .
25
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз вярвам, че Аллах е с Турция. Господ беше българин. Аллах не е турчин. Но е с Турция и турския народ. Аллах е всемогъщ. Той е създателя на Вселената. На този и отвъдния свят който е една проекция в нашето "АЗ".Западните колониалисти достатъчно изпиха от кръвта на по слабите народи. Всичко се връща, с времето.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо за "Време разделно"? За Батак и Перущица? За изгонените от градове и села българи от Южна тракия? Закръвния данък? По времето, когато сме били живели " прекрасно?По времето на Възр. Процес са убити няколко човека. За времето на "райския"ни живот в Турция - милиони.
23
13
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Ако събранията или митингите са на закрито,според нашите закони нетрябва да се иска разрешение от властите за събитието независимо за какво се отнася.И понеже и в Германия би трябвало да е така,според законите в ЕС за събранията,презентациите и други мероприятия,Германия не би трябвало да ограничава срещите на когото и да било с избирателите или със съмишлениците.Така че ако срещите са на закрито Германия е в цайтнот.А колкото до втвърдяването,то Р.Турция може повече да го втвърди.Има си ред.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп трябва да вкара малко демокрация в Турция, то се е видяло зурлатите сами няма да влязат в пътя.
21
1
 
14
 
! Отговори
Пиер Задорян преди 7 години
Да ми обясни някой как може да живеят заедно хора чиито жени ходят зачохлени и хора чиито жени ходят едва ли не голи. Май нема се получи а
20
1
 
10
 
! Отговори
за 28 преди 7 години
Кажи нещо и за помаците та да е всичко ясно, кой им смени имената със турски и ги облече в шалвари ?
19
7
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 7 години
както и правото да се говори на турски език. По-късно, през 1989 г. започва кампания по прибързано изселване под натиск на около 1/3 от засегнатото население. Това са около 360 000 души, които са принудени да се изселят в Турция, а по-късно около 150 000 от тях се връщат обратно след падането на БКП от власт. Кампанията бива обяснена в медиите от комунистическата власт като екскурзия, което става повод събитието по-късно да придобие известност в обществото като Голямата екскурзия
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия казва, че Турция не трябва да прави сравнения с нацизма, но не подкрепя да се забрани на министри да агитират за референдума в Турция следващия месец, на който избирателите трябва да се произнесат дали да бъдат разширени правомощията на президента.....Ето, че и Германия застава на страната на Турция и осъжда варварския фашистки акт.
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците тепърва ще осъзнаят, че който се е захванал със Турция добро не е видял. Hай-добре Германия и Франция да си поделят Турция то се е видяло, че турците са на акъл селски чобани.
16
29
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ежедневно обиждам Германия ,народа и обществоти им.И кво ,стига глупости.Ердоган е съвкупно нападнат от либералните ,нежни западняци защото е силен !! Турция е много опасна ,стане ли нещо ,избухне ли международен конфликт ще ни унищожат за 1 ден.Не защитавайте евро - ****растите и наркомани ,а подкрепете съседите ни.Ако Ердоган поиска половин Европа ще бъде унищожена.Няма САЩ,няма НАТО...Ще ядът турски *** ако не смекчат тона
15
2
 
18
 
! Отговори
Тодор Живков преди 7 години
През 1984 г. Централният комитет на Българската комунистическа партия с първи секретар Тодор Живков взема решение за изпълнение на програма за смяна на имената на българските турци. Тази програма остава в историята като Възродителен процес, при който около 850 000 турци са принудени да променят арабско-турската си именна система. Наред с това е забранено носенето на шалвари от жените и черни такета за мъжете. Сватбите и погребалните ритуали не бива да се извършват според ислямските традиции, забранява се честването на основните мюсюлмански празници Рамазан байрам и Курбан байрам, както и п
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като не избират Бойко *** ще плащат глоби за мръсния въздух който дишат. Не, че преди Радев въздуха беше кристално чист ама Бойко слушкаше Меркел. Поне ще си купуват прави краставици от Кауфланд на "промоция".В Турция няма кауфланд. Просто няма. Има макдоналдс, Лидъл ама кауфлан нет!Борбата днес е между Турция и Германия. Путин е доволен. Тръмп също.
13
2
 
20
 
! Отговори
цар Борис III преди 7 години
Винаги с Германия,никога срещу Русия.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Турция в най скоро време ще получи тотална международна изолация, няма такова нещо като разцепление на ЕС заради Турция. Напротив има консолидация срещу Турция. Ако турците не сменят тона може и санкции да последват, а Турция без износа си към ЕС умира
11
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия е терористична държава. Подкрепя тероризма. Служи на САЩ. Турската армия трепе терористи от ПКК и изведнъж изтрепала няколко германски командоси, Хансовци. Обучаващи терористи. Меркел мълчи като риба.
10
4
 
34
 
! Отговори
Вечна слава преди 7 години
Вечна слава на Ердугана! Лоша дума да не съм чул!Този велик лидер направи току що за България колкото 27 години демокрация НЕ можаха!За 2-3 дни Той прогони и наплаши няколко милиона туристи които сега ние с Гърция ХРАБРО ще си поделим! да не говорим за това колко инвеститори ще избягат от ТАМ и може и да се излъжат дойдат ТУК! Слава и Благодарим на Султан Ердоган Безумния!