Коалиция между Турция, САЩ и Русия? Ердоган се надява!

Турският президент смята, че е възможно обединението в борбата с ИД
Обновена: 12 мар 2017 11:17 | 12 мар 2017 10:57,
32
Коалиция между Турция, САЩ и Русия? Ердоган се надява!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята за възможно обединяването на силите на страната му, САЩ, коалицията и Русия в борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде ТАСС.

"Смятаме, че в операциите срещу ИД в Сирия, включително град Ракка, ние можем да работим заедно", заяви Ердоган пред придружаващите го журналисти в самолета, завръщайки се от Москва, където на 10 март проведе с президента на Русия Владимир Путин заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище.

Още по темата

По думите на Ердоган, цитирани от телевизия "Хабер Тюрк", основа за подобно сътрудничество може да бъде създадена в контекста на работата на началник-щабовете на Турция, САЩ и Русия. Турският президент отбеляза също, че "с подкрепата на коалицията, както и включването на Русия в операцията в Манбидж, този регион лесно може да се прочисти от отредите на партията Демократичен съюз и "Силите за защита на народа", съставени от сирийски кюрди.

"В Манбидж има редица села, взети под контрол от нас, сирийския режим и Русия. Оттам хората лека-полека започнаха да се в завръщат в центъра на Манбидж. Когато там напълно бъде установена сигурността, хората отново ще се заселят в Манбидж. А пристигането там на голям брой членове на Демократичния съюз и "Силите за защита на народа" е невъзможно, те нямат толкова хора", каза Ердоган.

Анкара смята Демократичния съюз и "Силите за защита на народа" за терористични организации и сирийски клонове на забранената в Турция Кюрдска работническа партия /ПКК/. Турските власти смятат за абсолютно невъзможно участието на кюрдски формирования в операцията в Ракка и заявяват, че ако САЩ и коалицията решат да привлекат Демократичния съюз и Силите за защита на народа в операцията, Турция няма да участва в нея, отбелязва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
22
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Турция се присъедини към пълната изолация на Русия... - но двете имат право да си правят турски или руски потоци, да дълбаят по морското дъно и други подобни дивотии...Руснаците не са толкова претенциозни... - стига им да ядат партакали трето качество и да разполагат с достатъчни количества боярищник...
2
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се взе на сериозно !!! Голем полетим !!!
1
3
 
49
 
! Отговори
д преди 7 години
Орел рак и щука ,къде намирате някаква си слука.