Дания вика турския посланик - заплашвали турци, критични към Ердоган

Щели да бъдат съдени за измяна или техни роднини в Турция да имат проблеми
Обновена: 19 мар 2017 16:26 | 19 мар 2017 16:26, Веселина Йорданова
105
Дания вика турския посланик - заплашвали турци, критични към Ердоган
Снимка: архив, Ройтерс
Турският посланик в Дания бе извикан в министерството на външните работи заради заплахи по адрес на местни турци, настроени критично към президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде Франс прес.
 
Датският външен министър Андерс Самуелсен съобщи това днес след публикация във вестник "Берлингске", която цитира датчани от турски произход, че са били заплашени, че ще бъдат съдени за държавна измяна или че техни роднини в Турция ще си имат проблеми.
 
"Това е напълно неприемливо", каза Самуелсен пред датската обществена телевизия. Той обясни, че турският посланик е бил извикан да се яви утре в датското външно министерство, за да "можем да изясним какво те знаят и евентуално не знаят".
 
Цитираните в "Берлингске" датски турци казват, че са получили заплашителни послания във Фейсбук, по имейла или в телефонни обаждания, след като са разкритикували, според тях, злоупотребите с власт от страна на Ердоган.
 
"Взимам (заплахите) много насериозно", заявява датският депутат социалдемократ от турски произход Ларс Аслан Расмусен. Той е получил няколко съобщения, според които е било докладвано за него пред турските власти.
 
Представител на турското посолство в Дания не бе открит за коментар. Дипломатическото представителство не е отговорило на въпросите на "Берлингске". (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: ДанияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
12
 
! Отговори
нямаш мозък преди 7 години
До АнонименАко ме питат мен - СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО !!! Този Ердуган трябва да си отиде !!! Така като и нашия болен мозък Бойко !.....................Нашият Бойко да е жив и здрав си отиде от властта без да е опандизил някой който е против него ! А Ердосран опандизи 100 000 опоненти и още толкова уволни от работа ,закри около 300 медии !Ти наш бат Бойко с този откачения Ердосран ли ще сравняваш бе ?!
44
3
 
20
 
! Отговори
хо хо хо преди 7 години
не знам колко са напред ама една голяма част нямат канализации и се подмиват още с ибриците
43
2
 
19
 
! Отговори
Роман Лакапин преди 7 години
Бе кви арабски постижения те гонят бе?! Чакай от камилари наука да ти творят божеее. И в архитектура и изкуство европееца е ненадминат. Не ми се спори с невежи. И във военното дело пак кой е пръв , а? Май калъфите от СА купуват оръжия на поразия от каубоите. И колите им са Ферари и Ламборгини. Пази боже сляпо да прогледа
42
20
 
7
 
! Отговори
архитект преди 7 години
до Роман Лакапин - може да отидеш до Истанбул или поне Одрин и да видиш образците на арабската архитектура. Да сравниш например сводовете на огромните джамии и да видиш дали има ПОНЕ ЕДИН аналог в европейската западна архитектура от този период с подобни изпълнения. Не се мъчи - няма.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Роман ЛакапинНавремето ордите на Чингис хан са завладели повече от половината познат свят. Заличили са цели градове и племена. Но нищо друго не са дали на света. Същото важи и за отоманците.ЕЕ ТИ ПЪК ! КАК ДА НЕ СА ДАЛИ НИЩО ОТОМАНЦИТЕ БЕ ?! ТАХАН ХАЛВАТА КОЙ Я ДАДЕ НА СВЕТА ?! АМИ АМАМ БАЙЪЛДЪТО ?!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ме питат мен - СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО !!! Този Ердуган трябва да си отиде !!! Така като и нашия болен мозък Бойко !
39
8
 
5
 
! Отговори
Лоран арабски преди 7 години
абе Романе, че си *** и незнаеш това е видно. Ама да отричаш арабските постижения в математиката, астрономията, физиката, химията, икономиката ГОВОРИ за много празен ***.
38
8
 
11
 
! Отговори
Роман Лакапин преди 7 години
Навремето ордите на Чингис хан са завладели повече от половината познат свят. Заличили са цели градове и племена. Но нищо друго не са дали на света. Същото важи и за отоманците. Цивилизацията се движи от евреите и запада. Всичко е изобретено от евреи ( Нютон, Айнщайн, Нилс Бор) и безброй германци, англичани, италианци, французи и прочее. Не знам на какво основание имат самочувствие. Може би заради Капалъ чарши. Върха на технологията. Суз бе зиманета.
37
2
 
13
 
! Отговори
месара преди 7 години
на тоя ердоган е време да му се спре животоподдържащата система !
36
3
 
2
 
! Отговори
СНН преди 7 години
алоуу Тръмп не може да внесе бюджет в Конгреса на САЩ. Не знаел как да го напише и какво означавали отделните редове. Айде малко се осведомете за световните проблеми, вместо да топлите вкисанти манджи от Анадола.
35
3
 
17
 
! Отговори
Аптал преди 7 години
Само кюрдите ще го вкарат в правия път тоя самозабравил се сатрап
34
2
 
3
 
! Отговори
Сиртаки преди 7 години
Опа опа опа опа някой тропа към Европа. А вий дечица веселушки докат си играете на катерушки ша светнити кат крушки.
33
17
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Браво на Ердоган! Мачкай!
32
8
 
12
 
! Отговори
Имам преди 7 години
Един е Ердоган и Местан е неговия емир за Балканския вилает. Хаха. ;))))
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Ердоган започна открито да заплашва и ,,външните"турци, представям си, какво мракобесие е в самата Турция. Жалко, между тях има и свестни !
30
1
 
10
 
! Отговори
Джолан преди 7 години
Ние в Бг сме си добре. Нямаме пушечно месо. Нямаме и заводи и пътища за разрушаване. Хахаха
29
3
 
15
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Навремето Рим го разделиха и падна. България е била раздробена и падна. Сега Ерджолан разделя Турция както никой досега. Знаем кой основа Отоманската империя. Сега може би виждаме кой загробва Република Т
28
0
 
6
 
! Отговори
отвъд океана преди 7 години
стига ни занимавахте с тия турци. В Америка предстои фалит и революция, вие се занимавате в Дания в стил "ИМА НЕЩО ГНИЛО".
27
3
 
14
 
! Отговори
Да да преди 7 години
Турското качество е по добро от немското, точно толкова колкото Ердоган е католик ;)
26
0
 
14
 
! Отговори
Подпоручик преди 7 години
Ерджолан призова туркините да раждат по 5 чавета. Ми трябва пишечно месо. Хаха. А неговите деца и внуци ще се бият ли, а? ;)))