Берлин към Анкара: Ние сме толерантни, но не сме идиоти!

Ердоган премина границите, заяви Зигмар Габриел
20 мар 2017 09:30, Елка Василева
68
Берлин към Анкара: Ние сме толерантни, но не сме идиоти!
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Германският външен министър заяви на турския си колега, че президентът на Турция е преминал границите, обвинявайки германския канцлер Ангела Меркел в използване на "нацистки практики", предаде Франс прес.

"Ние сме толерантни, но не сме идиоти", каза Зигмар Габриел в интервю за германския в. "Пасауер нойе пресе", което ще бъде публикувано в днешния му брой. "Затова ясно заявих на турския си колега /Мевлют Чавушоглу/, че е премината една граница" вследствие на "шокиращите" думи на Реджеп Тайип Ердоган".

Още по темата

Турският президент вчера отправи персонални нападки срещу Меркел, като я обвини, че използва "нацистки практики", визирайки решението на германските власти да забранят прояви на турски министри на германска територия по повод предстоящия на 16 април в Турция референдум за увеличаване на президентските правомощия.

"Когато ги наричаме нацисти, на тях (европейците) им става дискомфортно. Те проявяват солидарност. Особено Меркел", каза Ердоган в реч по телевизията. "Но точно сега ти използваш нацистки мерки", добави той по адрес на канцлера.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕрдоганТурция ако затвори европейските си граници, директно загива икономически и политически в рамките на месеци. Кого плашите вие, жалки ***? На целия свят вече започва да му омръзва от отоманските ви простотии.
28
6
 
1
 
! Отговори
дебелия Зиги преди 7 години
Дебелия Зиги говори за себе си в множествено число: ние не сме ***!
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕрдоганЧул те е Бог,прибирайте си добитъка от нашите земи и си затваряйте границите и ако ще с 5 метрова стена.Най малко имаме нужда от туркито в Европа.Лек ден и успех с начинанието.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Забавно ми е да гледам колко са деликатни немците в отговорите си към Ердо .Ердо не е чувал една известна бг песничка, дето се пееше "ще те гони като немски национал" :)Не знае с кого се е захванал.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕрдоганТУРЦИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА СПРАТ ВСЯКАКВИ КОНТАКТИ С ЕС И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИи на кого ще си продават стоките? Може би ще компенсират с китайски и руски туристи тия 50млрд?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се спомена как тия техните гласоподаватели разбират и са разбрали,че ще има вот за избори за ели каго си--за еди какво си-на еди кой си ден-за ели колко часа през деня-за ели какви си предпочитания-на еди кои си кандидати-по еди кои си образци за попълване и избиране на кандидатите и упражняване на гласуване чрез пускане на плика или сгъната бюлетина в еди коя си кутия на ели кое си място,че трябва да ходят на крак за сбор в уречен час и ден такива важни личности от държавно ниво да напомнят
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берлин към Анкара: Ние сме толерантни, но не сме ***!....Силно се съмнявам и за двете твърдения.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забавно ми е да гледам колко са деликатни немците в отговорите си към Ердо .Той им натиска копченцето с нацисти, а те се обясняват . Еми да, *** са
21
9
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Напротив! *** сте ,точно защото сте толерантни .Деградирали западняци.Нямате морал ,обществото ви е презадоволило всичките си нужди и сега сте се извратили и побъркали.Нека ви *** арабите до 20 години ще сте 4 към 1 в тяхна полза.Няма значение колко технологично развита е една страна , колко е високо БВПто и.И най- високият стандарт на живот да имат те са долни и пропаднали.Германската кръв е *** и това ще доведе до техният край!!
20
1
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Опит за вдигане на авторитета като се закача с по силните,не се знае обаче как ще завърши.
19
1
 
25
 
! Отговори
Българина преди 7 години
За това пък цялото наше българско ръководство като се започне с герб и се свърши със служебното правителство, са с обратното послание, ние сме толератни, защото сме предатели и ***!
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си покани турците в Турция за да ги агитира, а не да обикаля по света.
17
40
 
14
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ЕВРОПА,ПО СКОРО ПРЕДПОЧИТА ДА ЗАТВОРИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИ ГРАНИЦИ И ДА СИ ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО,ГЕРМАНИЯ ИСКА ТУРЦИЯ ДА Е КАКТО СИРИЯ, УКРАЙНА , АФГАНИСТАН,ТУРЦИЯ НЕ Е *** ДА СЕ ПРОДАВА ЗА 2-3 МИЛИАРДА, БВП Е 850 МИЛИАРДА, ОБОРОТА С ЕС Е 50 МИЛИАРДА, ТУРЦИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА СПРАТ ВСЯКАКВИ КОНТАКТИ С ЕС И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ
16
6
 
30
 
! Отговори
Пфу цинго преди 7 години
Този туурчин наистена е изперкал! Абе ердоган хулиган, немците чакат избори след броени месеци, точно сега ли намери да си вреш носа кьдето момента вобще не е подходящ за гевезельците ти?
15
5
 
28
 
! Отговори
Ердогане, преди 7 години
Не си добре с главата, бе човек. Говориш глупости
14
34
 
16
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
ПРЕДИ 2 ДЕНА,МЕРКЕЛ СЕ ОПЛАКА НА ТРЪМП ЗА ЕРДОГАН,А ТРЪМП КАЗА- ЕРДОГАН Е ПРАВ :),И ПУТИН МИСЛИ ТАКА, И АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ И ИСПАНИЯ И ИТАЛИЯ,НА КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ТИЯ С ХОЛАНДИЯ И ДАНИЯ
13
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабето не само, че не прилага нацистки практики, ами е прекалено толерантна.Затова и се качиха на главата.Ердоган се изпокара с всички. Но един ден ще сърба попатата.
12
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
време е Константинопол да бъде върнат на християните, този ф.е.с докога ще се прави на велик султан?!?
11
3
 
45
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Соцл страните на Балканите, бяха спирачка за извратените мюсюлмани към Европа.Бомбардираха ни, избиваха ни, мамиха ни - успяха да разрушат мирния живот на хората.И исляма масово нахлу в " демократична " Европа. Българите имаме една поговорка: Каквото си надробил това ще сърбаш!
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандският сценарий се повтаря и тук. Сега Берлин ще втвърди тона и напрежението ще се запази докато мине референдума за султан. Така хем Меркел ще си набере малко антимигрантски вот, хем Ердоган ще си набере султански вот. Това ще се повтори и във Франция.