Жена е загинала, няколко са тежко ранени при атаката в Лондон

Според полицията става въпрос за терористичен акт
Обновена: 22 мар 2017 20:14 | 22 мар 2017 18:48, Камелия Цветанова
103

Снимка: БТА

Една жена е загинала при днешното нападение край парламента в Лондон, а над 10 души са тежко ранени, съобщи британската информационна агенция Прес асосиейшън, като цитира лекар от централна столична болница, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Репортери на Ройтерс, които са били в сградата на парламента, чули силни гърмежи и малко след това фотограф на Ройтерс съобщи, че е видял най-малко дузина ранени на моста Уестминстър, близо до парламента.

Според полицията става дума за терористичен акт.
В същото време полицай беше намушкан с нож, а нападателят беше прострелян от полицията.
Районът беше отцепен, съобщи лидерът на Камарата на общините Дейвид Лидингтън.

Говорител на Камарата на общините съобщи пред АФП, че депутатите са били затворени вътре в сградата на парламента поради "инцидент, свързан със сигурността".

Скотланд Ярд съобщи, че около 14:40 ч. местно време е получен сигнал за "инцидент край моста Уестминстър, при който е използвано огнестрелно оръжие".
Малко след това на място е кацнал спасителен хеликоптер.
Британски медии съобщават, че на земята пред парламента са лежали двама души.

"Ясно чух изстрели. Видях да пада човек, облечен в черно. Мисля, че беше полицай", заяви служител на парламента, станал свидетел на сцената от офиса си.

Най-малко две линейки са разположени близо до моста Уестминстър, близо до парламента.
Полицията е разпръснала събралите се и предупреди, че районът не е сигурен.

Говорител на правителството съобщи, че премиерът Тереза Мей е невредима и в безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
28
 
! Отговори
Христо преди 7 години
До *** до ХристоТук си го разбрал точно както си е. С уговорката, че исляма на спира войната, дори когато подчини и убие "всичко различно", тогава просто продължава кланета и кръв със себеподобните си мюсюлмани - взривяват си джамиите едни на други, колят се и се заплождат полусестрите! Затова е правилно да заключим, че исляма става религията на мира когато убие и последното човешко същество, което диша! Ерго, исляма е военнополитически култ към смъртта!
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той е откровена война - срещу ВСИЧКО РАЗЛИЧНО!....Излиза, че самият ти си ислямист
27
3
 
21
 
! Отговори
Циник до Христо преди 7 години
Исляма далеч не е "само култ"! Той е инвазионна ...партизанска...военна доктрина...той е откровена война - срещу ВСИЧКО РАЗЛИЧНО!
26
4
 
20
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Маркови мохабети пак...След "Же суи Чарли" ..."Же суи Берлин"..."Же суи Брюсел" ся кво - "Прей фор Лондън".."Уи ар нот афрейд"....тъ*потии
25
3
 
22
 
! Отговори
лол преди 7 години
Ама верно, ще едва я намерих тая новина? По всички други сайтове водеща и отпред, тука със свещ да я търсиш докато я намериш. Гати и цирка. ?????
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган днес ви предупреди ,че няма да се разхождате спокойно
23
4
 
24
 
! Отговори
Циник до Додо преди 7 години
Само да продължа мисълта ти....от милионите мюсюлмани....местни, и новопристигнали...след реките от кръв из Европа - да си видял.някъде мюсюлмани демонстранти с плакати "Не на религиозния терор..и не на убийците?" ????Аз не съм ....само Еврогейчета и Лесб*ийки с плющени мечета .и китки...за новопристигналите убийци!
22
2
 
8
 
! Отговори
Барни преди 7 години
Най малко петима са загиналите , гледайте телевизия ! А не да преписвате новини от преди Христа !
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДодоЗабележи къде е сложена новината в момента? Ако човек отвори сайта за момент и логично погледне само отгоре, НЯМА и да разбере че това се случва в момента. По света и у нас. Според един унгарски милиардер който е цензуринана дума в този сайт. Което само по себе си е показателно.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За справки -ердоган
19
2
 
17
 
! Отговори
Циник до 30 преди 7 години
Ще очакваме...много цветя...и нощни бдения ...в памет на жертвите!
18
5
 
26
 
! Отговори
Циник до 21 преди 7 години
Около 800 000 църноафрикански мюсюлмани си внесоха италианците за последните 2 години!Печени бойци от Боку Харам...ти как мислиш?Дали ще цепят басма на католическа Италия?Аз мисля - скоро и у нас!София , Харманли, Пловдив, Пазарджик, Първогор....само въпрос на време е!
17
3
 
31
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Проблемът има само едно решение-Европа без ислям.Не е задължително да стават християни,има достатъчно други приемливи религии като будизъм да кажем.На който не му изнася-да се връща в родния си рай до камилите!
16
2
 
19
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Приятна разходка новия галифат лондон, интересно дали ще има във виена или цюрих или рим
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брексит ли?D
14
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старите хора са казали. ГОСПОД БАВИ АЛА НЕ ЗАБРАВЯ! Добре им беше когато дедите им колонизираха цели държави. На този свят нищо не остава неплатено. Рано или късно сметката се плаща заедно с лихвите. Една година живях в Лондон и се отвратих от самият народ. На всеки ъгъл може да срещнете пияна и дрогирани. За кафените изобщо нама да ви казвам нищо те са на всеки метър. Такава сбирщина има и при Краварите. Искат и нас да ни направят същата сбирщина каквито са техните територии!
13
3
 
25
 
! Отговори
Циник до Додо преди 7 години
Аааа....не..не - това е 133 пореден "изолиран" случай!
12
3
 
41
 
! Отговори
Киро шарнира преди 7 години
Някой от мирната религия е изпаднал в амок!!Сега еверопейския съюз трябва да отвърне на тероризма с един мощен гей парад!
11
2
 
34
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Хайде, къде се бави воя на радикалните глобалисти-левичари, че това е болен човек, изпаднал в амок, както и че исляма няма ниииищо общо с ...исляма?!?!
10
2
 
32
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Единствената информация за терориста-убиец която английската политически коректна полиция разкрива, е че е "На средна възраст", което е безупречно и 100%-ово доказателство, че е мохамеданин!