Турското външно министерство повика руския шарже д'афер

Поводът – убийство на турски войник
23 мар 2017 12:33, Елка Василева
38
Турското външно министерство повика руския шарже д'афер
Снимка: архив, Reuters

Руският шарже д'афер в Анкара е бил повикан в турското външно министерство.

Външното министерство на Турция е информирало временно управляващия посолството на Русия в Анкара Сергей Панов за сериозното си безпокойство поради смъртта на турски войник в резултат на стрелба от сирийска територия. Това заяви на брифинг говорителят на на турското външно министерство Хюсеин Мюфтюоглу, предаде ТАСС.

„Вчера загина наш войник в резултат на действията на снайперист. Стрелбата е била от територия в Сирия, където за контрола и изпълнението на режима на прекратяване на огъня е отговорна Русия, затова и поканихме временно управляващия посолството на Русия“, каза говорителят.

Мюфтюоглу поясни, че снайперистът е стрелял от зона, намираща се под контрола на партията Демократичен съюз /ДС, сирийски кюрди/.

Във връзка с дейността на офиса на ДС в Москва дипломатът каза, че Анкара „постоянно обяснява на Русия, че ДС е терористична организация, която представлява опасност“.

„Ние очакваме стъпки на Москва за закриването на този офис на ДС“, каза той.

Той заяви, че очаква от Русия и други съюзници да зачитат чувствителността на Турция.

Турският военнослужещ е бил застрелян вчера от снайперист, докато стоял на пост в пограничната зона в окръг Рейханлъ, провинция Хатай. В отговор турската армия е открила огън по сирийския регион, откъдето е дошъл изстрелът.

Мюфтюоглу каза още, че за Турция е неприятен фактът, свързан с разпространяването на снимки на руски войници с кюрдски бойци, информира Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В отговор стотина подтурци от пкк ще отидат при създателя си, но вие няма да научите за това.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко внимателно дзурлестите викат руското барбекюто, а? Било така, било иначе. Ако е руски снайперист, защо да застреля войника? Безмислено и нелогично. Някой който е набрал на турчулята е пуснал куршума. Шубето от Русия е огромно! Мечката не се шегува а е и ужасно силна. Пред нея дзурлестите са партер, скимтят тихо за да не ядосат мечока.
8
1
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Ще го съдят ли турчаците или ще се ограничат само с българският граничен полицай ?
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала бе ЕРДООО МИСЛИШ И ЗА ТУРЦИТЕ В ЪЛГАРИЯ И ПО ВСИЧКИ БАЛКАТИ...ВЕЧЕ ОВИЦИАЛНО ТУРЦИТЕ ПО БАЛКАНИТЕ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ЗДРАВЕЕОПАЗВАНЕТО НА ТУРЦИЯ КАТО ЕДИН ТУРСКИ ГРАЖДАНИН, ЛЕЧЕНИЕ, ЛЕКАРСТВА И ПЛЮС ТОВА ОБРАЗОВАНИЕ...:-):-):-):-)ХОРА НИЕ ТУК ПЛАЩАМЕ ЗА НАПИСАНИ ЛЕКАРСВА САМО 20% ОТ ЕТИКЕТНАТА ЦЕНА, А ПЕНСИОНЕРИТЕ 10% ДРУГИТЕ 80% И 90% ГИ ПОЕМА ДЪРЖАВАТА...ЧЕСТИТО БРАТЯЯЯЯ:-):-):-)
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни интересува какво мисли един фашист.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган за първи път на живо преди малко спомена България...сигурно ще попадне след малко и тук...да изпреваря днес бг:-)"Надявам се, че България ще вземе демократична позиция"...и за турците по Балканите:-):-):-) Колеги Турци по Балканите:-):-):-):-)честито вече официално и вие имате право да идвате тук да се лекувате и да се възползвате от здравните услуги като ЕДИН ТУРСКИ ГРАЖДАНИН...ОСВЕН ТОВА ДА УЧИТЕ ВИСШЕ С БУРСОВЕ ТОЕСТ БЕЗПЛАТНООООООО
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да се дървите на Путин. То само той остана, на когото не сте се зъбили. Малко ли ви беше като ви насмете за самолетите. После Ердо сто пъти се моли на Путин да го приеме и да удря главата в килима. Май още не сте си научили урока. Ама ще го научите по трудния начин.
3
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войника е застрелян (не единствения до сега) в Турска територия с идващ куршум от Сирия...И това не е за първи път...ПОСЛЕ, КАКВО ПРАВИ ТУРЦИЯ В СИРИЯ...АЙ ГЛЕДАЙТЕ СИ РАБОТАТА...ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НАПРАВИ 23 ВОЕННИ БАЗИ ТАМ...ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ НА 25...СТЕНАТА ПОЧТИ Е ГОТОВА, КОЯ ТО ЩЕ ИМА И ПОДВИЖНО ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ.Смърт за PYD=PKK, ИДИЛ...
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе, Путин! Дръпвай му килимчето изпод краката на тоя откачалник Ердоган и да се приключва с шашавата му държава! Ще ти пуснеме Южен поток!
1
4
 
27
 
! Отговори
ТУРЦИЯ преди 7 години
и посочиха много ясно да си знае мястото. В Сирия кюрдите са под протекция на САЩ и РУСИЯ и ЕРДОГАН освен да прави поклони на ПУТИН друго не му остана. Още повече, че се изпокара с половин Европа