Льо Пен: Путин е "нова визия" на един "многополюсен свят"

Ще отменя санкциите срещу Русия, ако стана президент на Франция!
Обновена: 24 мар 2017 22:46 | 24 мар 2017 22:11, Анисия Иванова
99
Льо Пен: Путин е "нова визия" на един "многополюсен свят"
Снимка: БТА

Лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен заяви след среща в Москва с руския президент Владимир Путин, че ако стане президент на Франция на тазгодишните избори, ще обмисли какво може да направи за бърза отмяна на санкциите, които ЕС наложи на Русия заради украинската криза, предаде Ройтерс.

На среща с репортери в московски хотел Льо Пен увери, че не е обсъждала финансирането на партията си с Путин и че целта на визитата й в Русия не е била да подобри шансовете й на спечели президентските избори във Франция.
Владимир Путин представлява "нова визия" на един "многополюсен свят", заяви Марин льо Пен, цитирана от Франс прес.

"Аз защитавам един многополюсен свят, защитавам сътрудничеството между свободни нации. Смятам, че той /Владимир Путин - бел.ред./ представлява също нова визия" на този свят, добави председателката на Националния фронт.

Говорейки за "новия свят", изникнал през последните години, Марин льо Пен изтъкна, че това е "светът на Владимир Путин, светът на Доналд Тръмп в САЩ, светът на Моди в Индия". Тя отбеляза също, че споделя с лидерите на тези страни една "визия за сътрудничество, а не за подчинение, подстрекателство към война, каквато твърде често е изразявана от Европейския съюз".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари