Вишеградската четворка недоволства: ЕС ни шантажира!

Страните негодуват от диктата на ЕС за миграционната политика
28 мар 2017 21:30,
45
Вишеградската четворка недоволства: ЕС ни шантажира!
Снимка: архив Reuters

Премиерите на страните от Вишеградската четворка - Полша, Унгария, Чехия и Словакия - разкритикуваха днес "шантажа" и "диктата" на ЕС за тяхната обща миграционна политика, предаде Франс прес.

На среща във Варшава премиерите на четирите страни, които отхвърлят задължителните квоти за разпределяне на мигрантите в ЕС, изразиха твърдо несъгласие да обвържат разпределянето на средствата по европейските фондове с присъединяването към общата европейска миграционна политика.

Още по темата

"Идеята за свързване на тези фондове, които ни се полагат от ЕС с миграционната политика е лоша. Ние от Вишеградска група не можем да се оставим да ни сплашват", заяви унгарският премиер Виктор Орбан на обща пресконференция с Беата Шидло, Бохуслав Соботка и Роберт Фицо.

"Вишеградската група, включително Полша, няма да приеме никога този шантаж, нито да й се диктуват условия. Ние казваме ясно, че миграционната политика, следвана досега от ЕС, е неефикасна и трябва да си извлечем поука от това", каза полската министър-председателка Шидло, съобщи БТА.

Орбан похвали мерките, предприети от неговата страна, за да се спре миграционния поток - огради по границата със Сърбия и спорен закон, влязъл в действие днес, който предвижда системно задържане на мигранти.

"Унгария вече е в състояние да реагира дори и ако споразумението между ЕС и Турция спре да действа. Ние сме способни да спрем всяка имиграционна вълна на сръбско-унгарската граница", каза Орбан.

Той допълни, че Унгария защитава по този начин и други европейски страни. "Австрийците и германците могат да спят спокойно", каза премиерът.

ЕС планира да разпредели около 160 000 мигранти сред страните членки, за да облекчи миграционното бреме, тегнещо над Гърция и Италия, припомня Асошиейтед прес.

Неотдавна Брюксел предупреди, че за онези, които не се съобразят с този план, ще има финансови последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом все още не са излезли от ЕС изпратили всички емигранти в Брюксел и зтворили границите си няма от какво да негодуват освен от самите себе си. Мачкай Юнкере такива овце тъй се стрижат.
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно ! Те като не ги искат , новият - стар премиер с радост ще ги разсели тук стига да му наредят брюкселските ,,приятели'', указът който е издаден от миналата година е в сила само, че никой няма право да се оплаква !
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше целта - създаване на неформални колонии и прехвърляне на ненужната световна *** там. Римската империя в действие. Създаване на средноразвито колониално блато. Най-добрите терористи - родени и отгледани на запад, но "Произходът на видовете" е налице.
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли колко е голямо брюкселското зеле? Знаете ли на какво мирише, като се готви? Е те това предлагат! Миризма! А на тия четиримата! Добре сте си затворили прозорците! Поне миризмата ще е малко! Обичам да ми мирише на вратна пържола! Ммм! Европа ни предаде през 1396, предава ни и сега!
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да си негодуват а кой им каза, че в ЕС е нещо по-така. Нима си мислят, че немците правят всичко от алтруизъм, а Юнкер е майка Тереза. Интересно колко години минаха и още не схващат ситуацията, че останаха със събути ***, а ние даже и без ***. Още малко ще негодуват после ЕС ще изчезне и всеки да се оправя сам тогава да се оплачат на арменския поп, не че сега има полза като се оплакват .
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2ROBSKI NAROD, KAKVO MOJE DA SE ISKA OT NEGO ? 10 000- 20 000 ZASELNIKA SA DOBRE DO6LI, PITAITE ONZI GOLOGLAVIAT .
1
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България защо мълчи.