Официално: 9 загинали и над 20 ранени след взрива в Санкт Петербург

Експлозията в метрото е била една, съобщиха властите
63
Официално: 9 загинали и над 20 ранени след взрива в Санкт Петербург
Снимка: БТА

Девет души са загинали и над 20 са били ранени при днешния взрив в метрото на Санкт Петербург, съобщи Информационният център на Националния антитерористичен комитет (НАК) на Русия, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"По предварителни данни в резултат на взрива в санктпетербургското метро са загинали девет души. Наранявания, включително тежки, са получили над 20 души. На всички пострадали се оказва медицинска помощ", се чете в първата официална позиция на властите.

По-рано представител на руските служби за спешни ситуации съобщи за 10 загинали. НАК обаче предупреди медиите, че е недопустимо да разпространяват догадки за взрива в метрото на Санкт Петербург.

"Искаме да предупредим всички средства за масова информация в никакъв случай да не разпространяват догадки и предположения. Това внася напрежение сред гражданите. Чух съобщения, че не бил един взрив, а няколко, но ние не разполагаме с такива данни", заяви ръководителят на Информационния център на НАК Андрей Пржездомски в ефира на канал "Россия-24".

Той отбеляза, че антитерористичният комитет съобщава точна и проверена информация. "Скоро ще разпространим съобщение за събитията. Бих искал да се ръководим по реална информация", призова Пржездомски, цитиран от БТА.

Същевременно Държавният департамент на САЩ призова живеещите в Русия американци да се свържат с близките и роднините си след взрива в метрото на Санкт Петербург. Апелът е отправен на страницата на американското външнополитическо ведомство в социалната мрежа Туитър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
др.КОБА... преди 7 години
"ТЕРОРИЗМА" -----Е НАЧАЛНАТА ФАЗА НА ВСЕКИ НАУЧЕН КОМУНИЗЪМ!!!ДРУГАРИТЕ ОТ КГБ-----ПРЕКРАСТО ЗНАЯТ КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ , ЗА СПЛОТЯВАНЕ НА НАЦИЯТА ЗА ИЗБОРИТЕ И ПУТИН!!!
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47 и 48За лекарства и свещи да си дадеш всичките пари, гнидa долнa.
40
4
 
3
 
! Отговори
ТЕРОРЕЗМА И МОСКВА преди 7 години
ЕТО ВИ ГЕНИАЛНИЯ НАЧИН НА УПОТРЕБА НА ТЕРОРИЗМА-----ЗА КАРИЕРАТА НА ПУТИН И СПЛОТЯВАНЕТО НА РУСКИЯ НАРОД ЗА ИЗБОРИТЕ!ОБРАЗА НА ВРАГА---ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДЪРЖА НЕПРЕКЪСНАТО в РУСИЯ!
39
5
 
3
 
! Отговори
КР. РАЙДОВСКИ преди 7 години
В МОСКВА СЕ ГОВОРИ , ЧЕ АТАНТАТА Е ОТ ХОРАТА НА КАДИРОВ , ЗА ДА СЕ УКРЕПИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ , ДИКТАТУРАТА НА ПУТИН В РУСИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ!!ЗА КГБ--НЯМА НЕВМЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!ЦЕЛТА --ОПРАВДАВА ЖЕРТВИТЕ!!!!
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последните които гърмяха в Ленинград, свършиха по възможно най-лошия начин, като плащаха дори и семействата им! Тия не ги чака нищо по-различно, не случайно се крият и не смеят да кажат кои са
37
2
 
7
 
! Отговори
Смъртта не ги плаши преди 7 години
Това, което ми прави огромно впечатление от видеозаписите е, че пострадалите изобщо не пищят, не припадат, хората са напълно овладяни. Момиче с окървавено лице спокойно си бърше кръвта и отминава, няма истерия няма "Ама много се уплаших ах въй", припадъци, писъци, рев. Няма! Що за хора са тия хора, бе? Тия са невероятни стоици. Смъртта изобщо не ги плаши.
36
2
 
9
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
Руско *** ли съм според теб . И на теб ще кажа колко си прав толкова да си жив,аз съм жена и не съм нито руско *** , нито пък някога била комунистка , защото съм била дете. Виждам че тук има само нещастни, пропадняци пишещи срещу Русия и Путин .Е, аз не съм закърмена с това и съм честен човек ...кълна се и наистина ми се повдига от такива като вас
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 23 Оти се пенявиш бе руско ***? Човекa ти пише- прaво куме у очи!
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко джуджета могат да се съберат върху една тротилова шашка?
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епa нaли русиятa не ги пускa чaлмите, зaщо и КОЙ тогaвa я бомби? Друг е въпросa, че чaлмосaните и нaсилa дa ги кaрaт в рaшaтa, немa дa отидaт, стaндaрто е прекaлено " висок")))))
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неведоми са пътищата на Чекистките практики.
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започва се. Всичките тези пролети разцъфнали в бивши руски сателити не могат да не докарат жежко лято в сърцето на злото.💓
30
12
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До до *** пакАБЕ ПУТИН ВИДНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОЗИЦИОНЕРИ УБИВА , СВАЛЯ ГРАЖДАНСКИ САМОЛЕТИ ,ТА ЕДИН ВАКОН ЛИ НЯМА ДА ВЗРИВИ ЗА ДА СИ ОСЪЩЕСТВИ ТЪМНИТЕ ЦЕЛИ ?!ПУТИН ,ЕРДОГАН И АСАД СА ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ ДОКОПАЛИ СЕ ДО ВЛАСТ ,ОТ ТЯХ ВСИЧКО СЕ ОЧАКВА !
29
3
 
20
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 7 години
Опааа извършителят вероятно е пак от "мирната религия". Пускайте ги в уредените си държави да ви бомбят и да не забравите да им подсигурите жилища, работа и всякакви социални и здравни услуги, както и да проявявате разбиране към културните им особености. Ха да са ви честити мюсюлманите. А турция и те искат в ЕС. Ми пуснете ги и направо закривайте Европа като цивилизация.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aбе нaУи сaмо Зaпaдa беше уязвим бре aгентурчици- путинолизи. Питaм сaмо, щото сте гоУеми спИциaлисти?
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загиналите хора са утрешните протестиращи.
26
2
 
14
 
! Отговори
до идиота пак преди 7 години
Понеже изобщо си помисли с болното си мозъче, че Путин е заповядал да се избият тези хора, за да си разчисти сметките. И понеже пак повтарям че ми се повдига от болни психари като теб ти казвам и на теб и на другите платени жалки русофоби .Колко сте прави -толкова да сте живи
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега протестите ще бъдат забранени, нали?
24
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин да пита човека си за мокри поръчки Кадиров !
23
8
 
10
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До Друг русофилАко се докаже, че атентата е дело на Ислямска държава, жална им майка.Руснаците ми се струва, че няма да се занимават с je suis и да слагат мечета...МОЖЕ БИ ПЪК ТОВА Е ЦЕЛТА НА ПУТИН , ДА СЕ "ДОКАЖЕ" ,ЧЕ АТЕНТАТЪТ Е ДЕЛО НА ИД ,ТА РУСИЯ ОТНОВО ДА ИМА ОСНОВАНИЕ ДА ХОДИ В СИРИЯ ?!