Уахабити застреляха двама пътни полицаи в Русия

Убийството е извършено снощи в град Астрахан
4 апр 2017 13:07, Елка Василева
33
Уахабити застреляха двама пътни полицаи в Русия
Снимка: архив, Reuters

Радикални ислямисти уахабити застреляха тази нощ двама служители от руската пътна полиция в град Астрахан в южната част на eвропейска Русия. Това съобщи на заседание на регионалната антитерористична комисия губернаторът на Астраханска област Александър Жилкин, предаде ТАСС.

Малко след полунощ местно време те предизвикали пътно-транспортно произшествие, после застреляли двамата полицаи, които пристигнали да регистрират случая, взели оръжието им и избягали.

Обявени са за издирване 8 жители на Астраханска област и близката република Дагестан, заподозрени във връзка с престъплението.

Недалеч от местопроизшествието е открит автомобилът, с който са избягали извършителите.

През 2011 г. руски медии съобщиха за арестувана в същия регион банда уахабити, убивала милиционери.

Семействата на двамата служители ще получат по 1 милион рубли материално подпомагане, съобщи губернаторът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: РусияуахабитиАстрахан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
18
 
! Отговори
СССР до номер 20. преди 7 години
Ти запознат ли си, че това е Руска федерация ? Преди години СССР , а още по- рано Руска империя ? Самата дума си я преведи (империя ) и ще разбереш защо има различни националности в субекта руска федерация, що се отнася руснаците в федерацията са около 110 млн. А ти ми отговори месют юзюл и Лукаш Подолски немци ли са или по скоро сякаш от тия "ариици". Или в американската "нация" колко са американци ;) Благодаря за вниманието ;)
21
0
 
21
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Путине, спри авантите за мюсюлманите! И помисли добре, кой освен ИД ( до момента не е поела отговорност!) ти е душманин! Помисли за Ердоган, помисли за Сорос, помисли за зомбираните западни укри!
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да прости убитите и да накаже виновните!
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале мале тея ухабити само какво ги чака ако знаят сами ще се застрелят с откраднатото орьжие
18
3
 
24
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
По днешният курс на рублата излиза, че за държавата животът на един руски пътен полицай е 17 726 USD.ами то в България и това не получават , само помощ за погребението и то събрано от колегите
17
4
 
18
 
! Отговори
Space X преди 7 години
24 ще те разочаровам Боби но славяни няма по нашите земи. Дори Божидар Димитров го признава това. Славяни е имало в днешна Сърбия Македония Гърция чак в Пелопонес но не и в пределите на днешна България
16
0
 
19
 
! Отговори
До един българин преди 7 години
И да ти обясняваме няма да разбереш. Няма по-глух от този, който сам си запушва ушите.
15
1
 
30
 
! Отговори
Гадна Европейка преди 7 години
Всички мюсюлмански държави трябва да имат диктатори.Само така може да се поддържа ред.По един Саддам и Кадафи навсякъде.И образование на жените,гарантирани права.Като вкусят малко свобода жените ще спират исляма,те ще хвърлят никабите.
14
0
 
21
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
До 13Абе 13-ти, чети малко повече. Виж пост 4 и моя отговор 13. Иде реч за чеченци, война, спецназ, убиване по врема на война. Какви милиционери те гонят тебе, какви ислямисти?!Пак казвам - няма война, в която да се спазват правилата за война и да няма убийства на невъоръжени хора!
13
1
 
25
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Ти пък голям философ се извъди.Просто ме срази с тези размисли.И какво,оправдаваш убийството на полицаите ли?Или защитаваш ислямистите?
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Ташак работа,в БГ-то е в пъти по-малко!
11
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По днешният курс на рублата излиза, че за държавата животът на един руски пътен полицай е 17 726 USD.
10
5
 
28
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
До Анонимен 4Намали малко филмите и кабелната. На война винаги са ставали и ще стават подобни неща, с или без причина. Когато имаш оръжие, никакъв контрол, враг и възможност да се проявят ниски инстинкти, надявай се на морал и интелигентност. Или си мислиш, че руснаците са някакви високопочтени и културни хора, които пият водка за избистряне на съзнанието и повдигане на морала. Наивник!
9
20
 
21
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
В съобщението на ТАСС има малко грешки в стария стил "не били компютри, а компоти..."Вероятно, бандата уахабити е убивала кремълски милионери, а не милиционери. Другото е, че пътните милиционери вероятно са убити от пияни руски милиардери с инициали В.П. и Д.М. Вот такие дела!
8
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ аре сега и ти...въпроси!?!?!? Радикални уахабити са били и това е! Пък е и удобно...за наКОЙ.Търсенето на вътрешни и външни врагове набира сила, че петролеца нещо не ще да рипа, а и ония гражданя от питера и масква почнаха да недоволстват нещо. трябва да им подрежат другарите крилцата, дорде е време, че току виж...
7
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като са избягали, а жертвите са мъртви, как е станало ясно, че бандюгите са точно уахабити! А, може би са се подписали.
6
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ СВОБОДЕН И НЕЗАВИСИМ КЮРДИСТАН!Кюрдите скоро ще отхвърлят турското робство!
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В РУСИЯ СМЪРТНОТО НАКАЗАВИЕ НЕ Е ОТМЕНЕНО.
4
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рано или късно тези ще бъдат хванати и жална им майка от Спецназ. От тях измъкване няма! Гледах филм как Спезнсз бяха арестували чеченец който уби пред камерата пленен руски войник. Двама го държаха за да го снима камерата. Чеченецът гледаше като див звяр! Личеше, че не си е и помислял, че ще го сбарат.Краят му е ясен, отдавна са му теглили куршума.Хайде, в сражение да убиеш някого, нормално. Но да ги убиеш в гръб, без причина е уродство.Ето защи исляма трябва да се забрани в цивилизованият свят
3
3
 
32
 
! Отговори
шматка преди 7 години
До 1Тебе нали те освободиха от карлуково.Що се пенявиш за другите