Facebook се впуска на лов за фалшиви новини

Социалната мрежа пуска инструмент за различаване
6 апр 2017 21:38, Петя Славова
6
Facebook се впуска на лов за фалшиви новини
Снимка: Reuters

Facebook пуска инструмент, който да помага на потребителите да разпознават фалшивите новини и подвеждащата информация в социалната мрежа, предаде Асошиейтед прес.

Нововъведението е под формата на съобщение, което ще се появява над секцията за новини на страницата на потребителя на Facebook в продължение на няколко дни.

Когато се кликне на това съобщение, то отвежда ползвателя до съвети и информация как да бъдат "залавяни" фалшивите новини и какво да се прави с тях.

Сред съветите е и препоръката да се гледа внимателно адресът на сайта, за да се види дали той не имитира адреса на известни новинарски сайтове.

Инструментът ще бъде пуснат в 14 страни, включително САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Facebookфалшиви новини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Фалшива новина: преди 7 години
Фейсбук е изключително полезно приложение, което е незаменимо, и което всеки трябва да ползва ежечасно.Можете да споделите всичко важно за себе си, тъй като Фейсбук не събира лични данни за собствена комерсиална употреба и за нуждите на определени американски агенции.
3
1
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
ако ми харесва - значи е истина, това е масово ползвания инструмент, и едва ли някой ще го замени с разни съмнителни еврейски софтуери :)
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами много хубаво, сами си ги създават, сами си ги ловят!!!! Господи, тоя свят стана една голяма стая с психиатрично болни!!!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па почнете от съседната новина в този сайт : Най-лошият баща: Дали Асад се срамува, когато гушка децата си? Пълна измислица и тенденционни намеци.