Пред сирийското посолство: Диктаторът Асад - вън от Сирия!

Десетки протестиращи в София застанаха срещу химическата атака
Обновена: 7 апр 2017 20:22 | 7 апр 2017 20:21,
225
Пред сирийското посолство: Диктаторът Асад - вън от Сирия!
Снимка: БТА

Десетки хора се събраха на мирен протест пред сирийското посолство в София срещу режима на Башар Асад и използването на химическо оръжие срещу мирно население в Сирия

Още по темата
Събралите се, предимно сирийци, носеха жълти балони със знака за радиоактивност и картата на Сирия, медицински маски на лицата си и развяваха сирийски знамена. 

Те бяха разпънали транспарант с надпис "Свобода за Сирия. Диктаторът Асад няма място в новата Сирия".

Пред посолството има четири автомобила на полицията и служители на реда, които се грижат за спокойното протичане на протеста. Сред присъстващите има и малки деца.

Протестираме срещу сирийския режим, който бомбардира собствения си народ, каза за БТА Акрам Наюф от Асоциацията на свободна Сирия в България. 

Той посочи, че на 4 април е имало химическа атака срещу мирно население в провинция Идлиб, при която са убити много жени, деца и бебета. 

Осъждаме тази атака и апелираме към международната общност в лицето на САЩ и ЕС да окаже натиск върху този режим, заяви Наюф. 

Ние се борим за свободна и демократична Сирия, посочи той. По думите му режимът носи цялата отговорност и за ракетните удари на САЩ. 

"Трябва да се сложи край на тази война и на режима и да бъдат ликвидирани всички терористични организации на територията на Сирия", добави Акрам Наюф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари