Путин отсече: Атаката в Сирия е опит за отвличане на вниманието!

Руският президент разглежда удара на САЩ като агресия
7 апр 2017 10:45,
498
Путин отсече: Атаката в Сирия е опит за отвличане на вниманието!
Снимка: Reuters

Американските удари в Сирия са агресия срещу суверенна държава, смята президентът на Русия Владимир Путин, предаде Фокус, като цитира ТАСС.

"Путин също така вижда в ударите в Сирия от страната на САЩ опит за отвличане на внимание на световната общност от многобройните жертви сред цивилното население в Ирак", допълни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата

"Президентът Путин счита американските удари в Сирия като агресия срещу суверенна държава в нарушение на международното право, при това под измислен предлог", подчерта Песков.

Американската атака сериозно вреди на руско-американските отношения, "които и без това са в плачевно състояние" и пречи ефикасно да се противодейства на тероризма, заяви Песков, предавайки мнението на Путин.

Руският президент е на мнение, че американският удар е опит да се отвлече вниманието на света от многото жертви сред мирното население в Ирак, добави Песков.

"И най-вече Путин счита, че тази стъпка не ни приближава към крайната цел в борбата с междунарония тероризъм, а напротив - създава сериозни препятствия в създаването на международна коалиция за борба с него и ефективното противодействие на това световно зло, което президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи като една от основните си задачи по време на предизборната си кампания", заяви Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
4
 
! Отговори
до 344 преди 7 години
Израел обикновено удря жени и деца в Газа.
326
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците не зачитат демокрацията и демократично избраните президенти. Те са една терористична държава без история и вероятно без бъдеще както е тръгнало.
325
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е верно това, САЩ не подкрепят ИДИЛ ами Умерената съпротива - остатъка от населението на СИРИЯ, което поиска оставката на асад. Не си измисляй истории.. смешно е. Там има гражданска война, ИДИЛ се намеси в последствие.
324
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 7 години
\Американеца се интересува единствено от долари и нищо друго!
323
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При тази въздушна атака, по точност - американците се доближиха до севернокорейците....
322
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израел няма да се намеси.Евреите може и да не обичат много много Асад, но знаят и че има и по-лошо от него.А това е липсата на държавност.И съответно разрастването (отново) на Идил.
321
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чифутитe са виновни. След като им свалиха 2 самолета и пенясаха ама забравят че са малка държава и може да изчезнат от картата за 3 минути точно. Огромни по територия държави не си позволяват такива волности и държат благоприличие а те се самозабравиха. Стане ли нещо нито САЩ нито извънземните ще ги спасят.
320
2
 
5
 
! Отговори
до 321 преди 7 години
Тъпчо, руснаците са в Сирия по покана на Правителството й и Асад, който е избран на демократични избори. Останалото са *** бълнувания.ФАЩ никой не ги е канил, или ако някой ги е канил, то това е ИДИЛ, които не са лигитимни.
319
0
 
3
 
! Отговори
Су 35 МКИ преди 7 години
До 319А ето вам не Ельцин, коровопасы пидорские !
318
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Звучен шамар в лицето на Путин. Ясно и категорично му бе показано, че за нищо не стават.
317
4
 
2
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До Анонимен (324)"...5000 жени и деца избиха путинските соколи в Сирия ..."Това снощи ли го сънува, или това ти е трoл-плана за деня? За разлика от американските ти дyпeпрошнуровчици, руснаците не са изтребвали мирни жители, защото всеки удар е координиран със сирийските власти и военни.
316
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е се едно да кажеш на ДАНС, НЕ напдайте престъпниците те си имат техен живот?САЩ са световен полицай, Когато нещо не е наред има съвет на ООН и се решават неща. Никой не прави сам нищо. Има резолюция, която забранява изполването на химически оръжия ? Режима за втори път не го спази? И получи шамар от международната общност НЕ само от САЩ. Те са само изпълнителя. Правете разлика.
315
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпи ще удари греда, Путин няма да остави Асад.Нито пък Иран.Както винаги губеща ще е Европа, нови тълпи ще се насочат към бомбоубежището наречено Германия...
314
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
От този американски удар печели единствено ИД! Ето как американците се "борят" с тероризма! Ако бяха във съглашателство с Русия , щяха да прекратат тези атентати на ИД в Европа, но това САЩ не желае да стане и си личи по действията им!
313
2
 
9
 
! Отговори
иво преди 7 години
Накрая всичко ще си дойде на мястото , но Тръмп се кампрометира , не може да не е знаел за тази турско-американска далавера !
312
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 331И?
311
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа и Света са били окървавяни само от едни - ДИКТАТОРИ !Никъде другаде няма кръв ? :) Кога САЩ е нападнал голяма държава? Кога САЩ е нападал РУСИЯ в световната история? Русия много кратно е нападала половин европа и скоро и УКРАЙНА. Какво ми говориш лозунги ...
310
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тинтири МинтириА колко замряха след като "великите" """"космически"""" сили на руската *** удариха? :) Не броим оаканиа им полот дет го свалиха съседите :)
309
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миноносецът, от който е извършена американската атака тази нощ срещу сирийска военна база, е бил на неофициално рутинно посещение в град Варна между 8 и 10 юни 2016 г., припомни кореспондентът на БГНЕС в морската столица. Ескадреният миноносец Портър (USS Porter) от състава на ВМС на САЩ, с командир на кораба капитан ранг Андриа Слау (Commander Andria Slough), през юни 2016 г. бе на посещение у нас, за да извърши операция по патрулиране с цел поддържане на сигурността в акваторията
308
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетният удар е наказание за Путин. От 2 г. насам унижи няколко пъти много сериозно американците, трябваше им повод и си го намериха. Тръмп е дал нареждането с удоволствие, така отношенията с Русия отиват в точката на замръзване и няма вече да се чуди как да се отметне от изявленията си от предизборната кампания. От всички Асад има най-малък интерес от използване на химическо оръжие, но ислямистите имат такъв, защото преди САЩ заявиха, че биха се намесили единствено ако бъде използвано. И ВОАЛА