Ударът на САЩ в Сирия – вероятно съгласуван с Москва

Журналист: Това не са решения, които се взимат просто така
7 апр 2017 11:23,
20

Николай Кръстев от Bloomberg TV Bulgaria смята, че Москва е знаела за намеренията на САЩ да атакува с ракети военновъздушната база на правителствените сили в Сирия.
Още по темата

"Аз не бих се учудил атаката да е извършена след координация между двете велики сили, защото това са решения, които не се взимат просто така", каза той в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR Кръстев заяви, че в момента Русия върви по много тънък лед:

"От една страна тя подкрепя режима на Башар Асад, а от друга иска да изгради партньорски отношения със САЩ".

Журналистът коментира, че във Вашингтон се чуват призиви американският държавен секретар да не пътува следващият вторник до Москва, защото има предположения, че Русия има пръст в химическата атака.

"Предполага се, че атаката близо до Идлиб е станала с евентуалната подкрепа на Русия или поне с логистиката", каза той.

Николай Кръстев заключи, че това, което се случи тази нощ в Сирия, показа, че ООН и САЩ са готови да стигнат до край в желанието да намерят отговор срещу химическата атака срещу цивилно население.

"Вчера на заседанието на закрити врата на Съвета за сигурност на ООН руският посланик Владимир Сафронков заяви, че ако има военни действия, цялата отговорност пада върху раменете на тези, които са инициирали това да се случи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
С каква цел преди 7 години
мислите, че търсиха рускоговорящи статисти за военни учения - разбираемо да се подготви поредната провокация, с която да оправдаят нападение над суверена държава! Знаете за кого иде реч. Голям залък са решили да налапат, но ще им приседне!
14
0
 
1
 
! Отговори
не, вероятно, преди 7 години
със сигурност това са пълни глупости!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гответе се за война , лошо е че ние сме на погрешната страна
12
1
 
8
 
! Отговори
Fake NEWS преди 7 години
Ударът на САЩ в Сирия вероятно съгласуван с Москва .....ПОСФАКТУМ....Нашите, новинари ли са, гадатели или медиуми?
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нормалните хора знаят че газовата атака е американска провокация със цел подпалването отново на конфликт в сирия.просто повод за нова ескалация ,а сега ракетното нападение е престъпен акт
10
3
 
8
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Нормален човек дажеи няма да си помисли такава простотия.Пишман журналяга.
9
4
 
6
 
! Отговори
до 6 и 7 преди 7 години
"В0сток - дел0 т0нкое".Ако аз бях източен човек и служител на базата, какво ми пречи да заявя подобна неистина? От това само ще спечеля. Ще спечели Асад и Сирия. Дончо ще се зарадва, че е унищожил самолетите, ще си скъса червения потник и ще си насини гърдите. Дори вътрешнополитическите му врагове възторжено ще го аплодират и няма да искат той да продължи да бие Асад и Сирия.
8
4
 
16
 
! Отговори
д преди 7 години
Колко трябва да си *** ,за да кажеш това ,а журналисте.
7
5
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
само кратерчета казваш:Американските удари с крилати ракети по сирийската авиобаза са причинили "значителни" щети на обекта, е казал за руската агенция служител от базата, пожелал да остане анонимен. "Всички самолети в базата са извадени от строя, спокойно можем да кажем, че са напълно унищожени", е заявил той.Сирийската държавна телевизия съобщава, че пожарът, избухнал в базата, продължава./БТА/
6
9
 
5
 
! Отговори
66688 преди 7 години
до 4 " по руската телевизия, самолетите са си цели, може да има някой стар уцелен, пистата и тя, има кратерчета около нея и парчета, които една машина за сметосъбирането ще изчисти за два часа....Май има нещо фалшиво в тази постановка. И това от 59(!!!!) бомби...." - пич, по-добре чети бъзийклийкс отколкото да гледаш и вярваш на руски медии."Всички самолети в базата са извадени от строя, спокойно можем да кажем, че са напълно унищожени", е казал за руската агенция служител от базата
5
7
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ударът НЕ е съгласуван с Русия,а само е уведомена в последния момент!Израелските въздушни удари преди,както и тоя са изпробване каква ще е реакцията на Русия към един тотален удар там.Не е новост като тактика-примерно офанзивата на Грузия и войната там беше проба за руската реакция на събитията в Украйна.В руските медии отдавна се обсъжда каква трябва да е реакцията при такъв развой в Сирия,естествено е и Кремъл да има план"Б".Какъв е-не се знае,но за близо година,няма как да не е изготвен.
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Обзор 4Прав си, информирали са ги само два часа преди това, а не както е договорено 24 часа. Пък и нещо странно, даваха кадри по руската телевизия, самолетите са си цели, може да има някой стар уцелен, пистата и тя, има кратерчета около нея и парчета, които една машина за сметосъбирането ще изчисти за два часа....Май има нещо фалшиво в тази постановка. И това от 59(!!!!) бомби....Като гладах какво остава след руските, това не ми прилича даже на стрелба от танково оръдие...странно!!!
3
5
 
19
 
! Отговори
Обзор преди 7 години
Николайчо се прави на ясновидец. Не е тайна, че Пиндостан е информирал Москва за времето и мястото на удара. Това е негово задължение по двустранния договор за военни действия в Сирия. Няма да се учудя, ако сирийските военни са имали време да си укрият самолетите на други летища, а на тяхно място са поставили макетите им, изработени от шперплат. Така са правили руснаците по време на ВОВ. Така направиха и сърбите 99 г.
2
9
 
31
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Спри да ръсиш глупости под формата на преклонение към идола си САЩ!За разлика от теб аз не разбирам кой е по по най,знам само,че продължи ли дрънкането на оръжие нищо добро не ни чака!
1
52
 
11
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
Набийте си го в главите, днешна Русия не е никаква Велика сила! Има една супер сила и това е САЩ. Русия има само една силна армия и всичко се изчерпва до там! И има 10 пъти по-малък военен бюджет от САЩ! Русия е един регионален лидер, който има амбиции да бъде световен играч, но целта е неизпълнима!