Ердоган поведе митинг седмица преди референдума

Десетки хиляди се събраха в Истанбул, за да го подкрепят
90
Ердоган поведе митинг седмица преди референдума
Снимка: Reuters, архив

Десетки хиляди се събраха днес в Истанбул на митинг на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, на когото остава само една седмица, за да убеди избирателите да гласуват с "да" на референдума за разширяване на правомощията му, предаде Франс прес.

Още по темата
"На 16 април искате ли да кажете "да" за една силна Турция?", запита той тълпата, която му отговори с гръмогласно "Да!".

"Искате ли велика Турция? Искате ли да кажете "да" на стабилността? Имаме ли подкрепата ти, Истанбул?", продължи Ердоган.

Президентът говори от огромна сцена, издигната на брега на Мраморно море, на която пристигна с хеликоптер под приветствените възгласи на тълпата. На същото място той произнесе речта си за национална солидарност пред стотици хиляди присъстващи на 7 август 2016 година, малко след осуетения опит за преврат в средата на юли, приписван от Анкара на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който отхвърля обвиненията.

Турските граждани трябва да гласуват на референдум на 16 април за спорна конститутционна реформа, която съществено ще увеличи правата на турския президент, отбелязва АФП. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
от осман ага .ФАТИХ СУЛТАН МЕХМЕД ПРАВИ КОНСТАНТИНИЙЕ СТОЛИЦА НА ИМПЕРИЯТА ДО 1923 Г.А СВЕТА СОФИЯ Е ДЕЙСТВАЩА ДЖАМИЯ ОКОЛО 400 ГОДИНИ МАЛКО ПО МАЛКО ОТ ИЗВЕСТНИТЕ ТИ 500 ГОДИНИ.ЧЕСТИТА ВИ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !Радост за доган и патриотите.и карадайъ то...
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
za sega nie ( tiya deto ste glasuvame s NE ) vodim tryabva da pituvam no go otlagam samo za da moga da glasuvam s NE ne moje tsyala dirjava da se ostavi v ratsete na edin ***
59
1
 
1
 
! Отговори
Бакърят преди 7 години
Абсолютен******* !За всяка *** идва Коледа!За нашата - също.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До oOoДа, но на пастир по 500 овце, така че да бачкат и седемте му деца, но безплатно
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шовинистСигурно 1-2 трола, с различни имена.Иска им се
56
4
 
4
 
! Отговори
oOo преди 7 години
Пастири със заплата над 1500 евро търсят в окръг Муш, Източна Турция, съобщава частната турска телевизия СиЕнЕн-Тюрк. В допълнение към високата заплата от 6-7 хиляди турски лири (1550-1800 евро) стопани на стада от село Бозбулут предлагат на кандидатите също безплатно сирене, вълна, разговори по телефона, дрехи и обувки.
55
4
 
1
 
! Отговори
шовинист преди 7 години
хм.... толкова джа. гали във форума да има не ми се вярва. Май май част от стоуичните зомб. енца мечтаят за тюрк... отсега им се свиват сфинк . терите от радост как ще ги порят реза . карабините. Нямааа... нее . ани ще ходите маз. ни пед. али уибеуални :)
54
3
 
2
 
! Отговори
до до ястреба преди 7 години
Другият вариант е и да пикае пред портата и да не се къпе 2 седмици.
53
16
 
11
 
! Отговори
ЛЪВСКИЙ преди 7 години
На турците всичко им е крадено!1. Религията от арабите.2. Цвета на знамето от Византия.3. Те нямат единтичност, смесица са от някакви си арабски и монголски племена.... 4. Те нямат нация.
52
3
 
4
 
! Отговори
до 68до ястреба преди 7 години
Жестоко,точно отражение на резльовците.
51
8
 
10
 
! Отговори
до ястреба преди 7 години
Отива турчин в Германия на доктор.-Доктор,мене зле ,не иска яде,не иска пие ,не иска работи,моля да помага.Лекарят му отговаря:- 2седмици ще сереш пред тоалетната,вместо в нея,ще си хвърляш *** през прозореца и ела тогава.Идва резльо,напълнял ,с червени бузки,загърнат с турското знаме,щастлив и доволен.-Доктор ти много помага,какво той болен?-От нищо не си болен.Просто носталгия по родината.айде поздрави от Германия
50
8
 
10
 
! Отговори
EVET преди 7 години
десетки хиляди???имаше поне милион!
49
15
 
14
 
! Отговори
Ян Собиески преди 7 години
Излязоха промитите турски мозъци да говорят за 16 империи и величието на султана. Абе фесове никой от така наречените ви *турки* не се определя като близък с вас. Монголците ви имат за ***, арменците ви мразят, кюрдите ви точат ножа, сирийците ви имат за ***. Къде се спрягате за величие ? То бива бива турска пропаганда ама вие сте бетер от комунистите и нацистите на едно време. Вие сте *** и лидерите ви са касапи. Такива сте били педи, такива си останахте.
48
12
 
14
 
! Отговори
ДА на СУЛТАНА преди 7 години
Спасението от глада и мизерията за Българския народ е съюз с ТУРЦИЯ,при Султана не се толерират както в БГ крадците,националните предатели,***,третополовите политици които мачкат-убиват народа си......СВОБОДАТА и в БЪЛГАРИЯ наближава след Референдума ....да живеееее великия СУЛТАН който е съхранил Българското в продължения на вековете,а сега с своята си злоба,омраза,расизъм Българското е на път да израсне веднъж завинагииии
47
9
 
9
 
! Отговори
бдинец преди 7 години
До 55 ястреб османлия Няма държава и народ/изключение помохамеданчените славяни /в която народа да е доволен от вашто управлениеКъдето са минали турците ,,трева не никне" след тяхВ Унгария например държава която тъкмо през 16в. в изграждането на цивилизовани за времето си градове ,и само след няколко деситилетия е върната векове назад.Разграбена страна ,градовете занемарени ,някой жители са се изселили ,но има и нови граждани ,башибозук които е дошъл да граби ,и да живее на гърба на унгарците.
46
4
 
5
 
! Отговори
fesa преди 7 години
До Анонименне не сме с него
45
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е ходил в Турция в видял, Еврпейските части на Истанбул и Анкара са що ходе нормални. Тръгнете към Иран и ще видите "развиваща се и просперираща" Турция, 12 век, ДС не говорим как изглеждат хората. България пострада много от "Умника" Борисов, който поради неграмотността и алчността си не направи нищо за икономиката. Но това което извън Анкара и Константинопл е далечно минало, изостаналост и ислям. Това ли е съвременна Турция? Те са по-големи оФци и от нас, отритнати от цял свят.
44
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, да речем, че Ердоган е най-великия политик и води Турция към просперитет и могъщество. Хубаво, феновете му са влюбени в него, вярват му, да речем, че са прави.Но с този референдум се променя конституцията на Турция към еднолично управление. Какво ще стане след Ердоган? Поне един човек сред тези екзалтирани тълпи задава ли си този въпрос?
43
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си мислех, че ние като народ сме най-зле. Но като гледам дзурлестите и кръвоглави турци съм спокоен. У нас 1 милион гласуваха за крадеца на столетието БМБ, но от фе//Сляците ще гладуват няколко десетки милиона за този побъркан лалугер. Луда работа, били велика държава??? Където са минали, всичко е спирало. След тях пустиня! Дивашка работа. Икономиката им се срива, лирата девалвира, печатат много. Отвратителен народ, с гнусна култура и език. Никъде никой не ги иска. И кво, ще напада Европа ли?
42
14
 
16
 
! Отговори
До ястреба преди 7 години
За 2500 години какво построиха?В Полша германците от 1939 до 1945 година построиха повече отколко османската империя за 600г. Спряха развитието на много държави. Затова и завиждаха на текстилната фабрика на Добри Желязков в Сливен, която произвеждаше повече от всички взети заедно в империята. Това са само два примера.