САЩ: 59-те ракети са поразили целите си в Сирия!

Вашингтон опроверга Москва за неефективността на ударите
8 апр 2017 08:42, Елка Василева
411
САЩ: 59-те ракети са поразили целите си в Сирия!
Снимка: Reuters

Всички американски крилати ракети "Томахоук", изстреляни по военното летище в сирийската провинция Хомс, са поразили зададените им цели, заяви на брифинг за журналисти говорител на Белия дом, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Според него "всичките 59 ракети са поразили своите цели".

Той добави, че президентът Доналд Тръмп е взел решение за операцията срещу Сирия около 16 ч местно време (на източното крайбрежие на САЩ). Обстрелът на Сирия е започнал около 17:40 ч (0:40 ч вчера сутринта бълг. време).

Около 20:30 ч е започнало уведомяването на чуждестранните лидери и на ръководството на Конгреса на САЩ.

По-рано говорителят на руското военно министерство генерал Игор Конашенков съобщи на брифинг за журналисти в Москва, че "по данни на руските средства за обективен контрол до сирийската база са долетели само 23 ракети "Томахоук".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още по темата: САЩРусияСирияракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ 23, 36 СА ИЗЕЗНАЛИТЕ ТОМАХОЦИ ;)))
180
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да обясни защо 59, а не 58 или 70. Да не е някакво символично число. Да се потърси в гуглето!
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, бе. Верваме ви поразили сте. Само дето като показаха летището се виждат неколко дупки. Тия ракети като са пристигнали до целта да не са се изпарили?
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ади стига писа едно и също,***!Измисли нещо ново с малкия си мозък-"дидящия кузя,срам,позор,памперси"
177
0
 
7
 
! Отговори
Сметкаджия преди 7 години
Само дето 23 томахоци са изчезнали незнайно къде...1 Томахок - 1,5 млн. долара23 изчезнали Томахоци- около 35 млн. долара.Цялта глупост= 100 млн. долара.Салдо- САЩ пак загуби.
176
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНТАГОНЪТ преди 7 години
Планирахме 60, изстреляхме 59. Едната засече.
175
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 193 С това ли ще се оправдаеш -че не са уцелили.А каде се скриха руските с памперси.После и да броиш и да не броиш...все тая.Позор позор.Бомбят те а ти си се скрил и броиш колко не са те уцелели...и това повод за радост ли е.Боже боже.Срам
174
0
 
5
 
! Отговори
Бизнеса преди 7 години
Не бе, верно е, изстреляхме 59 парчета, поне толкова пише в сметката, която вие тъпите данъкоплатци ще плащате.
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците прехвърлят в Сирия ракетната фрегата Адмирал Григорович. Защо ли им е? Едни такива уплашени ми изглеждат... Отстъпление планират? ;))) В съвременните условия корабите са много уязвими. Единствения им смисъл е като подвижни радарни/противоракетни/ракетни/зенитни системи, които се закотвят в някое защитено от още 15 вида защити пристанище и подсилват региона. Във всеки друг случай са загубна кауза.
172
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе след като те .....:-) :-) :-) ,и ти си се скрил и не възразяваш ..Отказвай се от каквито си искаш договори.Кел файда.Битият бит. ....нататък знаеш
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно и също.Ирак -хим.оръжие,Либия-хим.оръжие.Сега пък Сирия.-- старите трикове са най-добрите, а и Бай Доньо не е никак млад. Олд скуул.
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позор Позор Позор.Обаждат ти се че ще те бомбят.--ти се криеш като мишка.Не възразяваш.Не се защитаваш.Просто се криеш с памперси и после броиш колко пъти не си уцелен.:-) :-) :-) :-) Егати Памперсите Егати армията:-) :-) :-) абе...А иначе ...Кузя,Музя,С200"300"4000_
169
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какво ранно предупреждение е имало, но руснаците се изтеглиха от договора за взаимодействие с цел избягрването на инциденти с НАТО в Сирия. Атаката над летището им дава пълното право да го направят. В смисъл, "даги партньори, вероятно ви очакват инциденти, но ние нямаме вина за това. Война е, всичко се случва. Не, не го приемайте като последно предупреждение, моля ви" ;)))
168
0
 
6
 
! Отговори
Кино преди 7 години
Ако предположим, че наистина имаше газова атака от сирийска страна, на която това не е никак необходимо, тогава защо? Аз като американец бих се замислил и не бих стрелял веднага. Значи всичко е по план. Попкорн и кола моля.
167
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 182 Бе как ще разрешиш на някои да ти бомби базата ,че да си прави Пиар.за твоя сметка.Може само да се случи това само между-Господар и Слуга.Ей *** за отрицателен пиар ще те уволнят руските
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне янките да бяха измислили друг претекст за това нападение.Все едно и също.Ирак -хим.оръжие,Либия-хим.оръжие.Сега пък Сирия.Хванете се за нещо по ново.
165
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли как се смяхте като един самолет прелетя над америк.кореб.То не бяха приказки за ,,памперси,,....то не бе чудо.А в деиствителност-Свалят ти самолет-спираш им доматите:-) :-) :-) :-) :-) .Стрелят ти по базата-криеш се и после броиш колко пъти не си уцелен.ПОЗОР!!!!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-)
164
0
 
5
 
! Отговори
66031 преди 7 години
Така мачка американската демокрация, така бе в Белград преди няколко години, така бе и в София, но робският български акъл бързо забравя...
163
0
 
5
 
! Отговори
Хо преди 7 години
По всичко изглежда, че целта на тази атака и била повече за ПР. Изгледах видео материал в който ясно се вижда, че пораженията са материални (няколко самолета и хеликоптери,складове за боеприпаси.....), но не такива, които да изкарат летището от употерба.В подкрепа на тази теза е ранното предупреждение към сирийските и руските военни, както и незасегнатите от атаката полуси!
162
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 175 Как така другарю.Ми нали всичко пазеха с С400"300"25000 А и защо си изтеглиха техниката от тая база.Как така им нареждат преди това по телефона...и те съгласни и се скриха.Как им нареждат по Телефона...Кой на кого нарежда. по телефона...а помисли малко.Позор.Позор.Позор