Полицията в Осло предотврати бомбен атентат

Взривното устройство е било открито в имигрантски квартал
9 апр 2017 08:41,
14
Полицията в Осло предотврати бомбен атентат
Снимка: bTV

Полицията н Осло предотврати бомбен атентат снощи.

Органите на реда в норвежката столица откриха и обезвредиха взривно устройство в имигрантския квартал

"Грьонлан" късно вечерта вчера, съобщават световните агенции, цитирани от bTV.

Има задържан един човек.

По първоначални данни бомбата е била с малка мощност. Тя бе неутрализирана от екип сапьори, след като районът беше отцепен.

"Взривът беше по-силен от това, което нашите експлозиви биха могли да причинят сами", коментира пред "Ройтерс" полицейски служител след контролираната детонация.

"Грьонлан" е предимно имигрантски квартал, където живеят пришълци от Африка и Близкия изток, има няколко джамии и ислямски културен център. Тук се намира и централата на полицията на Осло.

Норвежкото вътрешно разузнаване пое разследването на случая.

ИИнцидентът идва дни, след като камион се вряза в група пешеходци в шведската столица Стокхолм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
бриньон преди 7 години
До дон : да, а точно Андерш Брайвик какъв е? Дето изтрепа 80 деца.. Баш норвежец, католик. Баските сепаратисти ЕТА и ирландците ИРРА колко народ изтрепаха? Те са протестанти повечето, но има и католици. Така че.. си спести иронийката... А онзи германският пилот Лубиц, дето нарочно заби самолета на в планината и уби 200 души , той каква религия има?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля, че това е организирано от тайните служби на крал Хокон, както онова вСтокхолм беше дело на службите на Кралство Швеция! А за случката на Уестминстерския мост си беше дело на Терезка, подсказано й от милото бабче! За да отвлекат вниманието от БРЕКЗИТ!Ще кажете , че съм луд! И с право! Както са луди онези, които свързаха трагедията в Санкт Петербург с Путин и службите! Трябва ЕДИН АРШИН! И честност, нищо че затъъпънарсkи писания дават парици! Дали знаете що е честност?
11
2
 
16
 
! Отговори
Вземете се в ръце преди 7 години
Швеция си направи харакири,отдавна
10
5
 
27
 
! Отговори
дон преди 7 години
хак им е на тия ***!! само да не си помислят,че тероризма има нещо общо с исляма,неее, всички убийства са направени от будисти и от православни християни.трябват им още миризливи ***.
9
3
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
1,5 МИЛИАРДА алаходупци по света - милиони поканени от Меркел - ЕЖЕСЕДМИЧНИ атентати!! И никой даже и не пита кой е виновника за това! Мурксул-ханъм си стои зад бронирани стъкла, и 24 часова охрана...раздава безплатни гробоместа в гробища по избор на близките на избитите...и пише съболезнования като световен шампион!Да живее мултикулти...
8
3
 
17
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Да беше гръмнала, колкото повече убити толкова по бързо исляма ще бъде забранен
7
2
 
40
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Скандинавия е тежко поразена от мигрантското нашествие.Швеция е направо неспасяема вече!
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
остана ли незасегната държава ? толерантност ?
5
2
 
44
 
! Отговори
x преди 7 години
Тероризъм в цяла Европа, ракети в Сирия, нещата вървят към неизбежна гибел, и за това са виновни алчните милиардери и техните кукли на конци - политиците.
4
2
 
27
 
! Отговори
x преди 7 години
Тероризъм в цяла Европа, ракети в Сирия, нещата вървят към неизбежна гибел, и за това са виновни алчните милиардери и техните кукли на конци - политиците.
3
3
 
47
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Явно дойде ред да страдат и викингите и около тях. Да очакваме ли и в Рейкявик? Или Копенхаген? Люксембург и Монако нещо засега минават метъра. Ще дойде и техният ред споко. Брадати психари дал господ. И ко праим? Ни нищо, толерантни сме и знаем че те се интегрират. По точно дезинтегрират се повличайки и невинни хора при процеса.
2
3
 
47
 
! Отговори
. преди 7 години
Браво на полицията, ама да разпускат катуна и кой от къде е, че *** много и всички жадни за кръвта на "неврерниците". Не искам да помислям дори ако бяха нашите дебелаци, дето едно *** дето коли на халите в София момиче им избяга в Гърция, те го търсят цяла седмица, а Гърците му хванаха немития черен *** за часове.
1
4
 
56
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Е щом има джамии и ислямски културен център съвсем в реда на нещата е да има и фойерверки! Ислямски културен център. Звучи ми леко саркатисчно някак си.