Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Сирия
9 апр 2017 12:30,
308
Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Anadolu Agency и "Фокус".

Турският президент приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна".

Още по темата
"Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова президентът.

Ердоган поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.

Както Dnes.bg писа по-рано според вестник "Дейли мейл" Русия е предупредила САЩ, че са на една крачка от война заради Сирия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ, че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН.

Междувременно Доналд Тръмп изпрати писмо до двете камари на Конгреса, в което обясни мотивите си за удара срещу Сирия.

В него американският президент казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
17
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Колко заводи сте построили вие , та гледате в канчето на Русия ? Какви инвеститори сте привлекли ? Само ви се налива от *** еврофондове , а нямате никаква реална икономика и производство.
44
4
 
13
 
! Отговори
Хм преди 7 години
То Ердоги иска и възстановяване на Османската империя,ако става на въпрос....Всеки л.у.д с номера си,както се казва!
43
5
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 7 години
САЩ РАЗБРАХ, ЧЕ БЕЗ ТУРЦИЯ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ, А С ТУРЦИЯ, ВСИЧКО Е ЦВЕТЯ И РОЗИ, ПОДКРЕПЯЛ ЕРДОГАН И ВСИЧКО ТИ Е БРИЛЯНТНО :))))
42
2
 
8
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
какво му обясняваш на шопа, той си има един набор от, ***,***, просии и подобни и друго не можв да роди, речник от има няна 200 думи с точките и запетаите, ако знае къде се слагат.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германският гигант Daimler все пак ще строи свой завод в Русия, потвърди официално компанията след спекулациите през изминалата година.Информацията бе потвърдена и от руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. В интервю пред Business World той споменава, че съоръжението, което ще бъде построено близо до Москва, ще започне да функционира в началото на 2018 годинаПрочети още на: dnes.bg/cars/2017/01/23/daimler-shte-stroi-svoi-zavod-v-rusiia.329620,2
40
4
 
18
 
! Отговори
Я ПА ТОЯ преди 7 години
ОСТАНА И ПУТИН ДА СЛУША РЕЗН.ЯКА, РУСНАКА ПОМНИ КАК СЕ ИЗВЪРТАТ РЕЗАНКИТЕ!!!!
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган: Където има двама диктатори /на снимката/, място за трети няма !
38
7
 
13
 
! Отговори
за Русия преди 7 години
До ШопНе знам дали са жалка държава или не,но знам че усилено се технологизират!Всеки месец без излишен шум откриват нов завод!Работя с тях,и го знам!
37
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макар и защитавайки собствените си интереси,Турция е единствената страна с правилен подход към сирийския въпрос.Създаване на буферна зона за всички бежанци и демократично управление в съседна на тях Сирия.За всички,които пишат Турция да се "заличи":Турция и България са членки на НАТО,каквото сле случи с Турция,това чака и България ;)
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34Ама яко мечтаете
35
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30"няма да има май турски паток, обаче може да има южен... :))"Няма да има никакви потоци. САЩ въвеждат жестоки санкции срещу Русия от това лято. Законът вече е в Конгреса. Всеки който вложи повече от 20 милиона долара в нефтогаза в Русия ще плаща милиони глоби и ще бъде подложен на унищожителни ограничения от САЩ независимо дали става въпрос за американски фирми или чужди фирми. Въвежда се забрана американски фирми банки и физ. лица да купуват руски държавни облигации.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всяко гърне похлупак.
33
4
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Грузинец моли руснак, каква спортно политическа драма.....
32
20
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
*** е толкова жалка държава, че няма накъде повече.Бъдете уверени, че щом Медведев излиза да прави изявления, значи са се наакали тотално.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко трогателна снимка !
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президент чиято държава се тресе от проблеми , седнал акъл да дава. Май си говори , колкото да не мълчи.
29
4
 
30
 
! Отговори
1 преди 7 години
Аз призовавам Турция да спре да спонсорира ИДИЛ. Добре, че все още има хора като Асад, Путин, Филипинския президент и подобни, че да забавят малко тоталното еврейско господство. Не забравяйте кой е истинския враг и коя е единствената религия.
28
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога американците ще ни отърват от този лалугер Ердоган? Съвсем си е повярвал неграмотника.
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23За Русия не знам,но КГБ няма нищо да отстъпи,в това бъди сигурен!Те,за разлика от нас,не си нарязаха ракетите в името на американската балалайка "световен дом за всички"!
26
3
 
14
 
! Отговори
Годжо преди 7 години
Когато Путин удари "случайно" турска позиция преди няколко седмици изагинаха няколко турски аскера, Турция изобщо не протестира. Просто Ердоган се отърва от няколко гюлениста, а за пред руското общество това мина като отмъщения за техния пилот ударен от турските самолети.