Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!

Руска въоръжена фрегата се отправи към Средиземно море
Обновена: 9 апр 2017 09:36 | 9 апр 2017 07:44,
839
Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!
Снимка: архив Reuters

Русия е отправила сериозно предупреждение към Съединените щати. Кремъл обявил, че със САЩ са на една крачка от война заради Сирия, пише вестник "Дейли мейл".

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.
В петък Тръмп упълномощи изстрелването на 59 крилати ракети срещу военно летище в Хомс и срещу режима на сирийския президент Башар Асад.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ,  че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН, пише "24 часа".

Според него администрацията на САЩ е демонстрирала намерение да се бори безкомпромисно срещу законната власт в Сирия вместо срещу главния враг - "Ислямска държава".

Руската фрегата "Адмирал Григорович", въоръжена с най-модерни балистични ракети, отплава към Средиземно море, съобщи РИА Новости. Там се намират американските военни кораби, от които бяха изстреляни ракетите "Томахоук"4 срещу Сирия.

Според източници, близки до руските военни, корабът е заредил с припаси на пристанище Новоросийск в Черно море.

Всички 59 американски крилати ракети "Томахоук", изстреляни по военното летище в провинция Хомс, са поразили целите си, заяви на брифинг говорител на Белия дом. Според руски експерти само 23 ракети са ударили мишените.

Сирийски военни самолети са излетели от ударената от САЩ база в събота, съобщи в. "Дейли телеграф".

Изтребителите нанесли нов удар по град Хан Шейхун, в който преди дни бе извършена предполагаема химическа атака, отнела живота на 87 души и ранила стотици.

Според групата Местни координационни комитети обаче ударът е бил нанесен от руски самолет.

САЩ проучват  дали Русия е участвала в химическата атака, заявиха висши американски военни, цитирани от Ройтерс. Те твърдят, че дрон, принадлежал или на Русия, или на Сирия, е бил забелязан да кръжи над мястото на нападението с химическо оръжие във вторник.

Дронът се оттеглил по-късно през деня, след като местни жители отишли в близката болница за лечение. По-късно болницата бе бомбардирана.

Посолството на САЩ в Москва призова американските граждани в Русия да проявяват особена бдителност след ударите в Сирия, предаде ТАСС. Американците трябва да бъдат предпазливи особено на многолюдни места и в обществения транспорт, постоянно да носят документи за самоличност и средства за комуникация, да не привличат излишно внимание.

Същевремнно британският външен министър Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април заради събитията в Сирия, съобщи Би Би Си. Джонсън осъди Москва заради подкрепата ѝ за режима на Башар Асад. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още по темата: войнаСАЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargНова статия за *** ще пишеш ли??? :)))))))))))))
553
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У, ненаяло се . Хората му пишат за мир, за здраве , за спокойствие, за моралто ти пише за тумбака
552
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нема да се сритат- тия, дето ги карат атовете, имат много повече мозък от наште тролчета и журналчета
551
2
 
22
 
! Отговори
човек от народа преди 7 години
Според мен главният въпрос е - ще се ''сритат '' ли атовете или само ще пръхтят и ще свиват уши ? Дано да не се сритат, разбира се, че ние, магаретата ще го отнесем най - много...
550
2
 
8
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 7 години
Определено фалшива новина - не споменавате, кой и къде точно е предупредил за "една крачка от войната". А не го споменавате, защото е изфабрикувано и не се е случило.
549
19
 
12
 
! Отговори
varg преди 7 години
Отдавна чакаме тази война,която да ни освободи най-после от 28 годишното робство на демокрацията.
548
8
 
29
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
До Истината ! 626Къде видя соц в русия бе ***? В Русия да не мислиш, че е по-различното. Единственото различно е, че руснаците масово карат нови автомобили.*** живеещи в саксия. Не е излизал от квартала си с години, обаче знае повече за Русия от руснаците. Все тя ви е виновна. Като се събудиш сутрин с ла.йно в гащите, руснаците обвиняваш за него, нали?
547
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баба ви има много здраве.тя, милата, много духове е слушала.тсв няма да има и това е.спорете си за тошевизма сега, да ви минава времето.
546
7
 
24
 
! Отговори
баю преди 7 години
Абе тези от бавно развиващите ли са? Даже децата от помощните училища бяха по умни от тях. Тези още немогат да разберат или се правят на неразбрали че Путин няма да предаде Сирия в ръцете на главорезите както се случи с Ирак. По скоро ще разбие мутрите на всички които посегнат на Сирия за коварните си цели. Както вече знаете за тази година баба Ванга е казала че ще е много лоша в световно отношение. Нищо чудно ФАЩ и Русия да си сритат атовете а това означава че магаретата ще го отнесат дебелия!
545
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са руснаци, номерът няма да ви мине. Стигнаха до Берлин 45та година, ако искат може и да повторят сега, може и до Ню Йорк да стигнат. Никой не може да ги спре. Ще ви ритат алчните капиталистически, нацистки кратуни и ще се чудите откъде ви идва.
544
25
 
9
 
! Отговори
Истината ! преди 7 години
Автопарка у нас стана огромен, но след като соца падна...Нали уж обедняхме, а всяко семейство храни по 2 коли, средно ;)Няма място за паркиране, това е проблем, а не цената на горивото!Който иска соц, да бяга в северна Корея и Русия, хайде дриппльовци!
543
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време ни излъгаха с лошия комунизъм. Сега вече номерът не минава и западняците им лъсна истинското лице - вече станаха лошите руснаци. Извод - цялата работа е да вземат ресурсите Русия. Алчният запад всъщност е една банда от алчни нацисти.
542
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то и у нас има едни 10 000 човека средна класа, дето са така- даже проропрцията ни е по-добра от тяхната.
541
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какви са руснците? Богата и доволна средна класа, която поне веднъж годишно почива в чужбина, а при пенсиониране идва на топло в България и си купува къща с двор и апартамент на морето. Твоите родители кога могат да си купят? Или среден работещ у нас кога може да почива два пъти годишно за по 2 седмици в чужбина?....На тя много малобройна тая средна класа бре! Някакви си 100хиляди на 150 милиона.
540
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При социализма са пребивали не за два лева, а за два вица...
539
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При социализма имаше лекари и зъболекари в училищата .Сега с оправени зъби са само богаташите .При социализма имаше спокойствие , сега ще те пребият за два лева .При социализма държавата имаше грижа за децата и младежта -сега в този вълчи капиталистически свят значение имат единствено -мъни-мъни
538
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 601Каква руска окупация те е патила бе, мурджо? Аз съм роден в Царство българия, живях в НР България и ще умра в Територия България. Помня много. Кълна се, че не съм виждал съветски войник-окупатор! Защо лъжеш? Яж си бананите, ако искаш, употреби ги и за други цели! Казват, с корите добре се чистели и зъби, и обувки. В молитвата, обаче, не са казва "Банан наш насущний!". Банани и тоалетно хартия - символи напобедилата демокрация! Яжте и се....
537
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И когато руското общество стане свободно и демократично, Русия ще започне своя възход.Но не преди това.
536
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вижте сега- да стигнем до консенсус- явно при тошевизма едни са живели добре, а други -зле.затва сега на едните им е мъчно за него, а на другите- по-голямата част, не.
535
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците си играят с огъня , но за това са виновни САЩ и Великобритания . 1941 ?????.