Ударите в Сирия – US томахавки по стария световен ред

Руският печат коментира реакцията на Москва след "Томахоук"
10 апр 2017 13:07,
219
Ударите в Сирия –  US томахавки по стария световен ред
Снимка: БТА

Централният руски печат коментира американските удари в Сирия, реакцията на Москва и последиците за руско-американските отношения.

Още по темата

Американски томахавки (ракетите "Томахоук") нанесоха удар по стария световен ред, отбелязва в. "Независимая газета". Според в. "Известия" САЩ са нанесли ракетен удар по борбата с тероризма, а "Российская газета" публикува статия със заглавие "Агресия".

За първи път от началото на руските военновъздушни операции в Сирия САЩ проявяват решимост да отнемат на Москва дипломатическата инициатива в Близкия изток, посочва в. "Комерсант". Всекидневникът пише, че след въздушните удари в Сирия САЩ прехвърлят ударна група на военноморските си сили към бреговете на Корейския полуостров, а увеличаването на военното присъствие в отговор на извършеното от Северна Корея изпитание на балистична ракета е придружено от политически декларации за готовност за решителни действия срещу държави, които подкопават международната сигурност, като Сирия, КНДР и Иран.

"Комерсант" предупреждава, че намесата със сила заплашва да върне света към времето на "оста на злото" на президента Джордж У. Буш, главните събития при чието управление бяха войните в Афганистан и Ирак. Вестникът подчертава, че преди планираното в началото на седмицата посещение на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Русия позициите на двете страни все повече се раздалечават.

Според "Комерсант" натискът върху Москва се засилва и едно от свидетелствата за това е отменянето на насрочената за днес визита в Москва на британския външен министър Борис Джонсън, което от Лондон обясниха с "фундаментална промяна в ситуацията във връзка със събитията в Сирия".

Вестник "Ведомости" се фокусира върху реакцията на Москва на американския удар в Сирия. Според вестника Русия е реагирала на него много по-меко, отколкото би могла. В Москва изглежда още се надяват, че поврат в сирийската политика на Вашингтон няма да има, отбелязва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
8
 
! Отговори
ТАКА ТАКА преди 7 години
До Анонименте и доказателства за хим. атаки щяха да изкарат,атомното оръжие на Саддам щяха да покажат и още мооог митове и легедни от стари гтрадси песни.Нямам нищо против ама промбела че никой по света не им вярва отдавна занищо.Те и в Съпрбия използваха "невидим" самолет само дето го думнаха с ракета от 1968г., а половинат им ракети тогава падаха не в Белград а на покривите в горна баня и и село Трън софийко.
70
2
 
5
 
! Отговори
винету преди 7 години
Много на посоки хвърляни тези ....томахавки?????? Малко да ги потренират месните /индианци/......фирата е голяма , ама радоста ......до небето!!!!!!
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Союз нерушимый республиксвободныхСплотила навеки Великая Русь.Да здравствует созданныйволей народовЕдиный, могучий СоветскийСоюз!
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До муахахахаа"ТО АКО БЕШЕ ТАКА ЦЕЛТА НА ЗАВЕТНИЯ УДАР ЛЕТИЩЕТО НЯМАШЕ ДА СИ Е НАПЪЛНО ЧИТАВО И ДВА ЧАСА СЛЕД УДАРА ДА ИЗЛИТАТ И КАЦАТ"На колко русофилски идиoта трябва да обяснявам, че при война когато искаш да ползваш за себе дадена инфрастуктура никога не се унищожава. Бъди сигурен че до 2 седмици летището в Хомс ще се ползва от американски самолети.
67
4
 
8
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До АнонименА ако си мислиш че Искандер и балистичните ракети са единствените мощни оръжия на руснаците дълбоко си в грешка .Ако стане война бедна им фантазия на американците ако започнат да ги удрят руски ядрени и химически бойни глави с технология на невъзможност да ги лови американската ПРо
66
10
 
7
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
МНОГО МИ ХАРЕСА ТОЗИ ТРЪМП :)))))КОЛКОТО ДО ТОМАХАВКИТЕ, ИМА КАДРИ В КОИТО ХАНГАРА Е РАЗРУШЕН И ИЗГЛЕЖДА ПРАЗЕН, КАТО СЕ ВГЛЕДАШ ВНИМАТЕЛНО НА ПОДА ИМА РАЗТОПЕН МЕТАЛ , КАТО КИЛИМ - РАЗТОПЕН РУСКИ САМОЛЕТ :)))))ХА-ХА-ХААААААААААА
65
1
 
2
 
! Отговори
НЕЕЕ преди 7 години
До АнонименТова в доклада на кварталният милиционер ли го пище или в сборника от разкази на фондация Родзови гащички за БГ.Кефиш от от смях.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До муахахахаатака така... сега си пусни химна на ссср да се успокоиш
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Рекс има много кучешко име. Вова обича кучетата.)))))
62
6
 
7
 
! Отговори
муахахахаа преди 7 години
До АнонименТО АКО БЕШЕ ТАКА ЦЕЛТА НА ЗАВЕТНИЯ УДАР ЛЕТИЩЕТО НЯМАШЕ ДА СИ Е НАПЪЛНО ЧИТАВО И ДВА ЧАСА СЛЕД УДАРА ДА ИЗЛИТАТ И КАЦАТ САМОЛЕТИ.ПРОСТО КРАВАРИТЕ ПАК СЕ *** КАКТО ОБИЧАЙНО И ТЕЗИ РАКЕТИ НЕ СА ОТ 1975 А ОТ 2015Г. И ПАДАХА ТАКА КАКТО ПЪПЕШ НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ.НИНАКВИ СИСЕМТИ С-300 И ЛИ 400 НЕ Е БИЛО НЕОБХОДИМО ДА СЕ АКТИВАРАТ СЛЕД КАТО ПОЛОВИНАТА ТИРАКЕТИ ПАДАТА В МОРЕТА А ДРУГАГ ПОЛОВИНА УДРЯТ ОКОЛНИ СЕЛА.А ЛЕТИЩЕТО ЦЯЛО ЦЕЛЕНИЧКО.АБСОЛЮТНА НЕМОЩ И АНТИРАКЛЕМА.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До министъраПутин ли ти ги казва лично тези неща какво имат и какво нямат? Питай го кога ще ги мята американците да почна да копая бункера.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До иванИване, Иване знаеш ли колко струва С400, $125 милиона. Знаеш ли че тези 125 милиона всъщност са пари хвърлени на вятъра. Знаеш ли че един Панцир С струва 35-40 милиона долара, а 3 панцира за борба с крилати ракети бяха унищожени в Хомс. Мислs че е супер изгодно с една ракета която струва $1.5 млн. да унищожиш техника която струва 20 пъти повече. Стига вече с това глухо русофилство, защото имам съмнения че освен опорни точки нищо друго не могат да поемат главите ви.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЛИКИТЕ,,ТОМАХАВКИ", СЪБОРИХА МАЗИЛКАТА В СТОЛОВАТА,сега къде, ще си ядат пилафа войничетата ?
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До иванИменно ваня. Шоу....за КОЙто трябва! ТОЙ разбра какво искаха да му кажат.Утре Т-рекс каца с предварително подготвен списък, КОЙ да наследи башара в Сирия.И.....няма не искам, че ония 2 дистрояра имат още малко неутилизирани "стари" томахавки :))))))
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 54Ако беше много запознат с оръжията, щеше да знаеш , че САЩ от давна не са с ракетки тип русия. Технологично са толкова напреднали, че оръжията, които ще изкарат при евентуална война, ще бъдат десетократно по фрапиращи от Хирушима и Нагазаки : ) Трябва даи слуд, ако си мислиш, че томахоу и Ф35 са най-модерното им творение !
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Мендел и Шаломов!Слава на ХАБАД!
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Русия!
54
4
 
7
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До АнонименВиждам големите ти комплекси както и неподготвеността ти да говориш на военна тематика . Русия има обаче повече военна сила от щатите и руските балистични ракети и комплексите искандер са достатъчни за да унищожат американците в средиземно море и томахоука им и да ги издави да не говорим за ракетите на сирийската армия
53
6
 
10
 
! Отговори
иван преди 7 години
Та на какво да отговаря Русия , 100 милиона отидоха за няколко дупки , едно малко летище не можаха да оправят, ама тръгнали да се репчат , ШОУ по американски !
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябваше още 1945 година след Япония, САЩ да затрие и москва..Днес щяха да си знаят урока и цеата на войната тея нахални пияндури... Това е най-голямата грешка на САЩ.