Ударите в Сирия – US томахавки по стария световен ред

Руският печат коментира реакцията на Москва след "Томахоук"
10 апр 2017 13:07,
219
Ударите в Сирия –  US томахавки по стария световен ред
Снимка: БТА

Централният руски печат коментира американските удари в Сирия, реакцията на Москва и последиците за руско-американските отношения.

Още по темата

Американски томахавки (ракетите "Томахоук") нанесоха удар по стария световен ред, отбелязва в. "Независимая газета". Според в. "Известия" САЩ са нанесли ракетен удар по борбата с тероризма, а "Российская газета" публикува статия със заглавие "Агресия".

За първи път от началото на руските военновъздушни операции в Сирия САЩ проявяват решимост да отнемат на Москва дипломатическата инициатива в Близкия изток, посочва в. "Комерсант". Всекидневникът пише, че след въздушните удари в Сирия САЩ прехвърлят ударна група на военноморските си сили към бреговете на Корейския полуостров, а увеличаването на военното присъствие в отговор на извършеното от Северна Корея изпитание на балистична ракета е придружено от политически декларации за готовност за решителни действия срещу държави, които подкопават международната сигурност, като Сирия, КНДР и Иран.

"Комерсант" предупреждава, че намесата със сила заплашва да върне света към времето на "оста на злото" на президента Джордж У. Буш, главните събития при чието управление бяха войните в Афганистан и Ирак. Вестникът подчертава, че преди планираното в началото на седмицата посещение на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Русия позициите на двете страни все повече се раздалечават.

Според "Комерсант" натискът върху Москва се засилва и едно от свидетелствата за това е отменянето на насрочената за днес визита в Москва на британския външен министър Борис Джонсън, което от Лондон обясниха с "фундаментална промяна в ситуацията във връзка със събитията в Сирия".

Вестник "Ведомости" се фокусира върху реакцията на Москва на американския удар в Сирия. Според вестника Русия е реагирала на него много по-меко, отколкото би могла. В Москва изглежда още се надяват, че поврат в сирийската политика на Вашингтон няма да има, отбелязва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво етническо прочистване? И едните и другите са арабели.
50
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече 3 дни света коментира военната немощ на Русия. Оказа се че кривината на земната повърхност попречила на С400 да свали всички томаховки, оказа се че ако не било толкова тъмно Панцирите на летището в Хомс щели да свалят всички томаховки и т.н. смехории. А истината е толкова проста и най-съвременното руско ПВО не може да се справи с 35 годишните стари томаховки. За да не бъдат подигравките с руската военна техника по-жестоки руското командване измисли лъжата 23 от 59 опровергана от Пентагона.
49
10
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Затова за мен не е под съмнение че асад е използвал химически оръжия срещу народа на Сирия. Версията за уцелен склад за химически оръжия в жилищен квартал звучи толкова невероятна, колкото и това че цивилен самолет летящ на голяма височина с 900 км/ч е прихванат от тежко брониран щурмовик Су-25.Путин и неговото обкръжение носи само дестабилизация и зло на цивилизацията и скоро ще си получи заслуженото... за съжаление потърпевши случая ще бъдат и народите на Сирия и Русия.
48
4
 
2
 
! Отговори
0 преди 7 години
До БОМБЕТЕ ВЕЧЕ СССР2 СПОКО БЕ ДРУГАРЮ *** , ИЗТРЕЗНЕЙ СЪС ЗЕЛЕВА ЧОРБА ПОСЛЕ СИ ПИЙ ХАПЧЕТАТА И ЕЛА ПАК РАЗКАЖЕШ НЯКОЙ АНЕКДОТ.
47
10
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Руснаците са директно отговорни за етническото прочистване и потока бежанска вълна към Европа.Помогнаха на асад, като бомбандираха жилищни квартали с неуправляеми муниции - *** бомби от големи оперативни височини, по предварително зададени координати. Точноста на тези бомби е +/- 150 метра.Потърсете снимки в Гугъл от поръженията в Алепо и другите бунтовнически градове, да видите какво направиха руснаците и асад там - приложиха тактиката от Грозни, Чечня.Затова за мен не е под съмнение че аса
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашингтон трябва да бъде изпепелен!
45
13
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Обаче руснаците не постъпиха така и оставиха асад да избива собственото си население с особенна жестокост. Това не е обикновенна война, а етническо прочистване. Бомбандиране на жилищни квартали и прогонване на населението като бежанци към Европа. Така и ауалитите са спокойни, че няма да ги достигне възмездието на другите етнически групи, както стана в Ирак - и руснаците са доволни че дестабилизират Европа с бежанци. Руснаците са директно отговорни за етническото прочистване и потока бежанска въл
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Do 35Мдааа, сега разбирам що точно там пращат дочките оня кон лавров, медведа или самото ***-в-кремлин.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До министъраВидяхме им технологиите как цопват в морето от кузнецов. И впрочем да вземат да спрат да ги горят тия гуми на тоя кораб, че ще направят втора озонова дупка
42
11
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Където е стъпил руски крак, нищо не никне - стара поговорка.В близкият изток има 2 примера за диктотори - в Сирия и Египет. Единия хосни мубарак упрявляваше Египет от дълги години и беше подкрепен от САЩ. Другия - асад и преди това баща му се бяха окупирали във властта в Сирия от 50 години, контролирайки политическия и икономически живот. Тя бяха подкрепяни от СССР и след това от Русия. Когато дойде арабската пролет и мубарак започна да стреля по собствения си народ, САЩ го свалиха от власт. Об
41
5
 
7
 
! Отговори
муахахахаа преди 7 години
До АнонименЯ да обясниш сега кога ще изчезне Русия от картата,вече 25 години все чакаме да изчезне да се гътне , дори да фалира поне за 1589-ти път, вече фалира и по два пъти на ден в медиите, а вместо това си прави каквото си поиска и където си поиска.
40
2
 
4
 
! Отговори
Do 35 преди 7 години
До Анонимен: Ами, че те кои живеят дорбе измамниците и крадците. Хората без всякакви скрупули, които ходят да плячкосват по цял свят
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 34много знаеш ти какви оръжия има русия.. един плямпалник си на празни думи. кой си ти да знаеш, какви оръжия има руусия, а горкото ЦРУ да не знае? Аре спрете се с детските филми вече... че ставате смешни : )
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ММММММТипична русофилистична логика.Всъщност не се съмнявам, че ако руслямците имаха силата на САЩ, отдаван да бяха окупирали целия свят.За радост те са толкова изостанали, че представляват опастност само за най-незначителните си и близки съседи......което не значи, че туморът не трябва да бъде изрязан веднъж-завинаги.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Томахавките са бракониерски рибарски бомби. Тръмп изби рибата в Средиземно море - от 59 "само" 36 поразиха планктона и ципурата.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие мразите руснаците, защото като дойдат и няма да можете да ходите на почивка в Гърция. Но дерзайте господа и в Сибир може да се почива, при това напълно безплатно. Северни сияния, бели мечки и сняг, много сняг!))))
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е жалко, че тук пишат много хора, които подкрепят диктатора Путин и цялото съсловие военни престъпници. Без дори да имат малка представа, както точно правят. Без да са се доближавали до властта им и негативите. Обесняват по цял ден, колко е лош запада, а запада просто си живее и то ДОБРЕ. НЕ съм видял вълна от имигранти от запад на изток...??? Не знам какво се опитвате да ни убедите по-цял ден? Вече има телевизия и интернет във всеки дом ? : )
34
6
 
5
 
! Отговори
министъра преди 7 години
До ххВъпрос на време е глупавата ти глава да спре да бълва тъпотии . Руската армия има оръжия с които ще разгроми американците или по точно корабчетата им с томахоук щото като ги ударят няколко руски балистични ракети от тея кораби нищо няма да остане а да не говорим за руските ракетни комплекси искандер които вече ги има и сирийската армия и като ги нагънат та ще се издавят американците в морето . В това време терористичната *** на опозицията ще е унищожена от руски системи за залпов огън
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 часа сутринта, червеният телефон звъни. Пу.тя вдига и чува отсреща оранжевия:-Товариш, твоите момчета в добра форма ли са?Пу.тя: - Разбира се, че са в добра, така сме ги натренирали, че ще ви смачкаме, където ви срещнем.оранжевия: Прекрасно! Да тичат веднага поне на 5 километра от базата, че им остават още 55 минути! :)))))))))))
32
3
 
3
 
! Отговори
ММММММ преди 7 години
АКО Сащисните африкански щати имяха и най малко предимство в технологично отношение ,те отдавна да бяха взели Сирия ,Украйн,Крим ,южтно-китайско море и и прочие места по света.Вместо това обаче отихдоха след като мача свърши със загуба от 0-5 и техните джихадисти и опозиция и прочие терористи бяха избити до крак.Сега вече след мача т.е.в кварталната кръчма могат да погърмят с допотните си ракети колкото си искатС това поне имат надежда : да уморят руснаците от смях.