Ударите в Сирия – US томахавки по стария световен ред

Руският печат коментира реакцията на Москва след "Томахоук"
10 апр 2017 13:07,
219
Ударите в Сирия –  US томахавки по стария световен ред
Снимка: БТА

Централният руски печат коментира американските удари в Сирия, реакцията на Москва и последиците за руско-американските отношения.

Още по темата

Американски томахавки (ракетите "Томахоук") нанесоха удар по стария световен ред, отбелязва в. "Независимая газета". Според в. "Известия" САЩ са нанесли ракетен удар по борбата с тероризма, а "Российская газета" публикува статия със заглавие "Агресия".

За първи път от началото на руските военновъздушни операции в Сирия САЩ проявяват решимост да отнемат на Москва дипломатическата инициатива в Близкия изток, посочва в. "Комерсант". Всекидневникът пише, че след въздушните удари в Сирия САЩ прехвърлят ударна група на военноморските си сили към бреговете на Корейския полуостров, а увеличаването на военното присъствие в отговор на извършеното от Северна Корея изпитание на балистична ракета е придружено от политически декларации за готовност за решителни действия срещу държави, които подкопават международната сигурност, като Сирия, КНДР и Иран.

"Комерсант" предупреждава, че намесата със сила заплашва да върне света към времето на "оста на злото" на президента Джордж У. Буш, главните събития при чието управление бяха войните в Афганистан и Ирак. Вестникът подчертава, че преди планираното в началото на седмицата посещение на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Русия позициите на двете страни все повече се раздалечават.

Според "Комерсант" натискът върху Москва се засилва и едно от свидетелствата за това е отменянето на насрочената за днес визита в Москва на британския външен министър Борис Джонсън, което от Лондон обясниха с "фундаментална промяна в ситуацията във връзка със събитията в Сирия".

Вестник "Ведомости" се фокусира върху реакцията на Москва на американския удар в Сирия. Според вестника Русия е реагирала на него много по-меко, отколкото би могла. В Москва изглежда още се надяват, че поврат в сирийската политика на Вашингтон няма да има, отбелязва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
А с какво точно се измерва мощната икономика?Нашата такава ли е?Нали сме горд член ЕС,е и?Цъфнахме и вързахме ли бе,ш.орошоиден умнико!И да,има ли петрол има и мощна икономика!
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами щом тиквите подкрепят фащ, да грабват пушките и да нападат Русия, ние ще си го преместим и ще им гледаме сеира.)))))
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26"Това да пържиш томахавки си е бошлаф работа. Виж да гътнеш два американски ракетни *** на дъното си ок.))))"Само ми обясни след това на кой ще се кланяш когато Русия изчезне от картата на света.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКак да ги "гътнат"? Какато куза гътна половината си авиация зад борда ли? :))))))
27
2
 
1
 
! Отговори
до АБЕ преди 7 години
Баси военния стратег-разбирач, вътре е в нещата, сигурно той е разработчика на топ секретните оръжия на рунаците. Само къде не знае да пише на български, ама карай. Обясни набързо цялата ситуация.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да пържиш томахавки си е бошлаф работа. Виж да гътнеш два американски ракетни *** на дъното си ок.))))
25
4
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Те американците от едни виетнамци ядоха бой,една барака в Сомалия не можаха да улучат,партизаните в Никарагуа правеха прословутите тюлени луди за пенсия,топ агентите на ЦРУ даже не можаха и да се доближат до Фидел Кастро,тръгнали с мечката малини да ядат!Нещастници!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АБЕХааааааааааааааахахахахах....ама ти.....сИрьОзнУ ли? Ааааахахахахахха
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До )))))Ами официалната позиция на България е, че ПОДКРЕПЯ САЩ за ударите в Сирия. Не знам кои сте вие дето не няма да го подкрепите...най-вероятно руската диаспора по Поморие и Несебър.
22
5
 
4
 
! Отговори
АБЕ преди 7 години
До до 13К АКВА КАЧЕСТВЕНА ТЕХНИКА МОЖЕ ДА ИМАТ КРАВАРИТЕ.ПОПИТАХА РУСНАЦИТЕ ЗАЩО НЕ СА ПРИХВАНАЛИ ПИРАТКИТЕ ОТГОВОРА ИМ БЕ: ЗАЩО ДА ГИ ПРИХВАЩАМЕ И СВАЛЯМАЕ НИЕ ГИ ВИЖДАМЕ ОТ САТЕЛИТ НА ТЕПСИЯ -ВСЯКА ВТОРА РАКЕТА СЕ ОТКЛОНЯВА И ПАДА".ВОЕННИ ИЗТОЧНИЦИ ОБАЧЕ ПИШАТ, ЧЕ ПАДАНЕТО НА ТЕЗИ РАКЕТИ Е В РЕЗУЛТАТ НА ИЗПРОБВАНЕ НА НОВА РУСКА ЕЛЕЛКРОННА СИСТЕМА КОЯТО "ИЗПЪРЖВА"ЕЛЕКТРОНИКАТА НА СМЕШТИТЕ И ДОПОТОПНИ ТОМАХОВКИ.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 10"Да помниш случайно,че в така наречените от теб мижави арабски икономики и по-специално Либия,Ирак и Сирия отиваха да работят много източно европейци за доста добри пари?"Не те разбира как можеш да свързваш икономически потенциал с това че работели източноевропейци там. Това говори че си пълен русофилски въздухар. В Русия до 2014 година работеха 250 хиляди германци и получаваха 2 пъти по-големи заплати отколкото в Германия и това означава ли мощна руска икономика според теб?
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 10Точно така, ние (източноевропейците) ходихме да работим там, щото на ЗАПАД не ни пускаха точно руските слуги на власт у нас.А щом и тези близкоизточни сатрапии бяха по-добре от нас, представете си до къде ни бе докарало сесесерето и "братската взаимопомощ"!!!
19
7
 
8
 
! Отговори
))))) преди 7 години
Тръмп настъпи Вова по опашката и сега плаче за световна коалиция срещу Русия, но ние няма да го подкрепим. Сам си го е надробил, сам и да си го изкуса. Хубаво е Русия точно в този момент да направи нещо добро за Света, примерно с Вашингтон и с Анкара, на никого няма да липсват, разбираш ли...
18
14
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Идеята не е била да се нанесат непоправими щети, а да се докаже, че боклукчавата техника на блятовете е неспособна (както винаги) да прихване американските ракети и да ги спре. Майка ви жална ако ви запукат качествено американците. За отрицателно време русия ще падне!
17
12
 
5
 
! Отговори
хх преди 7 години
Преди време работих 2 години в Алепо.И днес следя какво се случва в тази държава.Там от 60 г. има една свирепа диктатура на сатрапите асад.И основната причина за всичко, което се случва са точно те.Руснаците,както обикновено са яростни защитници на всеки ***,добрал се до властта,защото нито един свестен държавник не би се хванал с русия.Но не може да се случи мир по руски тертип-70 % от сирийците са сунити и няма да се примирят нито с путин нито с асад,въпрос на време е да бъдат изритани
16
3
 
7
 
! Отговори
0 преди 7 години
До АнонименЯ ПАК ЧЕ НЕ РАЗБРАХ КАКЪВ РЕСУРС ИМАЛ САЩ? ЩОТО ОСВЕН ПОВИШАВАНЕ НА 20 ТРИЛИОНЕН ДЪЛГ, ДЕИНДУСТРИАЛЗИАЦИЯ И ФИНАНСОВИ БАЛОНИ КОИТЕ ГИ ПУКАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВЕРМЕ ЗА ДРУГО НЕ СЕ СЕЩАМА.А И С ТОЯ "РАКЕТЕН УДАР В СТИЛ НАВЛАЖНЕНА ПАДАЩА ПИРАТКА УМОРИХА ОТ СМЯХ ХОРАТА.
15
3
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 7 години
ТУРСКИ ДИПЛОМАТ , ПРЕДИ 1 ГОДИНА:* АМЕРИКАНЦИТЕ СА СИ СЪЩИТЕ АМЕРИКАНЦИ- ДИВИЯТ ЗАПАД,СЯДАТ НА МАСАТА ЗА ПОКЕТ, ИГРАЯТ, ИГРАЯТ, ИГРАЯТ, И НАКРАЯ АКО ЗАГУБЯТ ПАРИТЕ И ИГРАТА, ВАДЯТ ОРЪЖИЕТО, СТРЕЛЯТ НА ПОСОКИ, И ПРИБИРАТ ПАРИТЕ ОБРАТНО,НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО *
14
5
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Да помниш случайно,че в така наречените от теб мижави арабски икономики и по-специално Либия,Ирак и Сирия отиваха да работят много източно европейци за доста добри пари?Бяха богати и цветущи държави, но после тръгнаха да ги демократизират!
13
3
 
14
 
! Отговори
муахахахаа преди 7 години
такъв удар беше че половината пиратки паднаха каКто пъпеш не може да падне в морето ,а останалите ударих околникте села и цапнаха два катуна с камилии два трактора.Справка летищото-заветна цел на "мощният удар" си е цяло целеничкои работи в щатен режим.Дори анализаторите които разглеждаха сателитните снимки прихнаха в смях.А един млад руски военен попита "дали са сигурни, че това е американски кораб а не е учение на флота на Замбия или мадагаскар.
12
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичо Тръмп нанесе първи лек юмрук за жужак Путин, скоро ще последва дъжд от атомни юмруци по алкохолизираните тикви на блятовете, пиещите лосион за вана ще завиждат на мъртвите! Време е руската империя на злото да бъде затрита от лицето на земята!