Лавров към Тилърсън: Да няма нови американски удари в Сирия

Москва се надява да изясни перспективите за диалог със САЩ
Обновена: 12 апр 2017 12:56 | 12 апр 2017 12:55, Елка Василева
184
Лавров към Тилърсън: Да няма нови американски удари в Сирия
Рекс Тилърсън и Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Важно е да не се допусне повторение на американските удари в Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров на днешната си среща с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Москва, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руското ръководство вече изрази принципните си оценки във връзка с този случай. Смятаме за въпрос от принципно значение да не допуснем риск от рецидив на подобни акции в бъдещето", подчерта руският първи дипломат.

Ударите на САЩ срещу сирийска военна база са незаконни, заяви Лавров и добави, че се надява да на откровени и честни разговори с Тилърсън по създаването на широка антитерористична коалиция.

Държавният секретар на САЩ каза на руския си колега, че иска да използва преговорите в Москва, за да разбере защо между Русия и САЩ има остри разногласия и да намери начин за преодоляване на различията. В началото на преговорите с Лавров Тилърсън заяви, че очаква с нетърпение открити и откровени дискусии.

Държавният секретар на САЩ отбеляза, че срещата в Москва се провежда в момент, който е от важно значение за отношенията на двете страни. "Опитваме се да си обясним позициите си и да поговорим за тези области, в които нашите цели и задачи са общи, а интересите съвпадат, въпреки разликата в тактическите подходи", заяви той.

"Това ще ни даде възможност да обясним и изразим и тези гледни точки, по които имаме различия, с цел да стесним тези различия и да си обясним взаимно нашите позиции и възгледи", подчерта Тилърсън.

Той напомни, че предишната му среща с Лавров беше на 16 февруари в Бон, а след нея бяха проведени редица телефонни разговори. "И двамата бяхме единодушни, че тези линии за връзка трябва да бъдат открити", отбеляза държавният секретар.

Москва се надява да изясни перспективите за диалог със САЩ, включително по отношение на борбата с тероризма, заяви Лавров. "Смятам вашето посещение за много своевременно. То предоставя толкова необходимите възможности да се опитаме, както се договориха президентите на Русия и САЩ, да изясним перспективите за взаимодействие по всички тези въпроси и преди всичко по създаването на широк антитерористичен фронт", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попитали радио Ереван:- Какво ще стане ако САЩ изстреля ракети срещу русия?- Ще спре интернета, канал дискавъри и холивудските филми - отговорило радиото.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДА ПРАТЯТ, АМА ПОСЛЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИЗПРАТЯТ ТОМАХАВКИ КЪМ САЩ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО. ПОСЛЕ КЪДЕ ЩЕ ХОДИМ СЪС ЗЕЛЕНИ КАРТИ? НЯМА ДА ИМА КЪДЕ.
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ти изплашен ли си бе човек? Така кажи. Да те успокоя - НИКОЙ не се плащи от бедна, спинозна, алкохолизирана ***, като разззия. Спакойна другаре, кене.фът се разпада от самосебе си.
44
2
 
6
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Ами сетне с кого ще плашат такива като нас и да ги подчиняват?! Как ще преживяват и препитават градските десни, умни красавци и Инджев?
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да пратят и 100 -200 томахавки към Москва. щом са излагация : ))) Нали пияниците не се плашили от нищо и обичали заря :д То верно, че от пияния и лудия бяга .. ама... това е САЩ, не е украйна : )
42
21
 
8
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Щом САЩ са единствената сила, която може да ни гарантира националната сигурност, твърдо с тях! А Кремъл да върне Крим, Сирия, Домбас и кучето! Бойко им го даде охранено, там ще загине от глад!
41
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма излагация с тея томахоци ся и тоя като предшествентка си е на колене в Москва
40
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не разбрали че WW3 тече отдавна и е сама срещу всички разумни мислещи държави. Колкото и да пречи на света, всичко някой де си идва на мястото и ще си плати. Няма как да е по-друг начин. Вече 20 години пречи на НАБУКО и газа от Азерите и Арабите, за да е монополист в Европа. Хората в европа си затварят очите и я търпят, зашото е знаят, че е изостанала и агресивна. Но всичо си има граници !
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя трънп голям бъзльо .. путин му скръцна със зъби и тоя спря...
38
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде има един оцелял християнски град в Сирия на териториите на т.нар. бунтовници - съюзници на САЩ и ЕС, било то умерени или неумерени? Навсякъде където успяха да вземат властта с терор християнството беше начаса изкоренено, християните избити от съюзниците на ЕС и САЩ и беше въведен уахабитско-салафитски шериат!
37
26
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Точно руснаците да говорят за нарушение на международните закони си е чиста проба цинизъм.Държавата която анексира чужди територии без да и мигне окото,днес е тръгнала най-нагло да призовава за правов ред...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩо, заболя ли те? Това беше само майтеп, няма нужда да се обясняваш, че не те било заболяло. Знаеш ли колко ми дреме дали те заболяло или не те заболяло...
35
8
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ценни съвети от човек ,който вероятно носи на алкохол повече от опонента си.
34
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некви празни приказки се говорят и фалшива добронамереност.Накрая РУСИЯ пак , ще защитава мисюлмани с крайни възгледи спрямо народа си и ще пречи на Европа да става все по-добра и демократична. Едно и също се прави вече 70 години... и няма промяна. Има Държави станаха заможни, други се изучиха, трети създадоха свят на благоденствие... Русия си е Русия... няма развитие в никоя посока.
33
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Тилърсън е на посещение в масква, просто защото на масковците им е забранено да ходят където и да било....освен в сирия, северна корея и венецуеля....за китай не съм сигурен, ама те китайците вече дойдоха в сибир.
32
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, бай Лавров! Ако се имате за нещо действайте реципрочно, а не да хленчите! Например обаждате се, че след 2 часа ще ударите Ново село, където американците провеждат увения и го правите така, както те го правят. Нямате 59 ракети, но 5 да изстреляте и 1 да падне там все е нещо. Мрън - мрън, никоой не ви брои за живи. Ердоган ви свали самолета, ИД пътническия, ансамбъл Александровски сами си го утрепахте, атентати, томахавки, и още се имате за нещо. Затова и Нинова с Радев са за САЩ!
31
4
 
20
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Краваролизачите мучат в хор с краварника - мууу, мууу, мууууу!
30
20
 
6
 
! Отговори
ГОООЛЕМ СМЕХ.. преди 7 години
20%--от руските самолети в Сирия..АУТ!/..со се двата прехвалени АНТИРАКЕТНИ галъбарника ----С-300 И С-400.../Е ...КАК ДА НЕ СЕ СМЕЕШ -..А??!
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НО КОМЕНТ - господин ли си или си госпожица не зная.Със сигурност обаче с неграмотен/аНови санкции срещу Русия няма. Германия и Белгия оттеглиха официално подкрепата си за САЩ; Италия е категорично против. Единствените мераклии са генетично увредените англичани и терористите от САЩ.Целият свят се съобразява с Путин.Тилърсън е с молитва в Москва.Така е колкото и да драската атируски простотии.Четет бе хора, интересувайте се малко повече Другото е профанизъм
28
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хе хе хеНа, на,нана, не ме заболяааааа! Айде удари ме пак дееее! :))) руски вой в стил 3-ти клас междучасието.