Лавров към Тилърсън: Да няма нови американски удари в Сирия

Москва се надява да изясни перспективите за диалог със САЩ
Обновена: 12 апр 2017 12:56 | 12 апр 2017 12:55, Елка Василева
184
Лавров към Тилърсън: Да няма нови американски удари в Сирия
Рекс Тилърсън и Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Важно е да не се допусне повторение на американските удари в Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров на днешната си среща с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Москва, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руското ръководство вече изрази принципните си оценки във връзка с този случай. Смятаме за въпрос от принципно значение да не допуснем риск от рецидив на подобни акции в бъдещето", подчерта руският първи дипломат.

Ударите на САЩ срещу сирийска военна база са незаконни, заяви Лавров и добави, че се надява да на откровени и честни разговори с Тилърсън по създаването на широка антитерористична коалиция.

Държавният секретар на САЩ каза на руския си колега, че иска да използва преговорите в Москва, за да разбере защо между Русия и САЩ има остри разногласия и да намери начин за преодоляване на различията. В началото на преговорите с Лавров Тилърсън заяви, че очаква с нетърпение открити и откровени дискусии.

Държавният секретар на САЩ отбеляза, че срещата в Москва се провежда в момент, който е от важно значение за отношенията на двете страни. "Опитваме се да си обясним позициите си и да поговорим за тези области, в които нашите цели и задачи са общи, а интересите съвпадат, въпреки разликата в тактическите подходи", заяви той.

"Това ще ни даде възможност да обясним и изразим и тези гледни точки, по които имаме различия, с цел да стесним тези различия и да си обясним взаимно нашите позиции и възгледи", подчерта Тилърсън.

Той напомни, че предишната му среща с Лавров беше на 16 февруари в Бон, а след нея бяха проведени редица телефонни разговори. "И двамата бяхме единодушни, че тези линии за връзка трябва да бъдат открити", отбеляза държавният секретар.

Москва се надява да изясни перспективите за диалог със САЩ, включително по отношение на борбата с тероризма, заяви Лавров. "Смятам вашето посещение за много своевременно. То предоставя толкова необходимите възможности да се опитаме, както се договориха президентите на Русия и САЩ, да изясним перспективите за взаимодействие по всички тези въпроси и преди всичко по създаването на широк антитерористичен фронт", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
26
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Бе, напоследък все с кучешки имена тия мейсъни бе! Барак, Рекс, Тръмп, Кондолиза...Не, че имам нещо против кучетата, напротив!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тилърсън към ЛавровДа няма повече подкрепа от САЩ за брадатите джихадисти!
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядо Вазов: " Кат Русия няма втора, тъй могъща на света ! Тя е нашата опора, тя е наша висота !!! " Чат ли си бе Тилърсъне ?!
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жертвите на медийната помия припяват като папагали "режима та режима". Кой режим? Този, който позволява на християните в Сирия да празнуват Цветница ли? Има снимки - Асад го позволява. Това ли е "диктатора"?И като сменят "режима" с демократичните главорези от Ал Кайда и ИДИЛ, какво ще пеят сороските стипендианти у нас? Ще има ли фанфарчета за свобода и парадчета за изстрадалия сириец?
3
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварят отиде на крака при Путин, а Путин отказа да го приеме. Ще получи условията от Лавров и по живо по здраво да се пробира в краварската ***.
2
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой л се интересува от мнението на Лавров? Кой е Лавров?
1
4
 
26
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Във всеки случай, дядо Иван няма да си остави магарето в калта! От мизериите на мейсъните единствено ще се разпалват войните, но няма да постигнат целта си!