Задържаният иракчанин за атаката в Дортмунд остава в ареста

Заподозреният е бил част от ИД през 2014 г. и 2015 г.
Обновена: 13 апр 2017 23:02 | 13 апр 2017 22:57,
17
Задържаният иракчанин за атаката в Дортмунд остава в ареста
Снимка: БТА

Германски съдия постанови мярка задържане под стража за арестувания в хода на разследването на атентата срещу Борусия Дортмунд 26-годишен иракчанин, предадоха Ройтерс и ДПА.

Още по темата

Първоначално иракчанинът бе арестуван като заподозрян във връзка с атаката срещу автобуса на Борусия. По-рано днес обаче антитерористичната прокуратура в Германия поиска мярка задържането под стража на иракчанина с мотив неговата принадлежност към организацията "Ислямска държава", предаде Франс прес. Заподозреният е бил част от ИД през 2014 г. и 2015 г. в родината си.

"Разследването не позволи до този момент да се открият елементи, показващи, че заподозреният е участвал в атентата", се казва в изявление на прокуратурата.

Претърсване в дома на основния заподозрян и на друг предполагаем ислямист не дадоха резултат.

Още от началото следователите бяха предпазливи относно евентуалното замесване на иракчанина в атаката от вторник вечерта срещу автобуса на футболния отбор Борусия Дортмунд, в която бяха ранени двама души, отбелязва Франс прес.

Полицията се ориентира към ислямистката писта след откриването на мястото на атаката на писмо в три екземпляра, в което се казва, че тя е извършена в името на Аллах. В писмото Германия е призована да престане да участва с изтребителите си Торнадо в международната коалиция срещу ИД в Сирия, иначе ще бъдат извършени нови атентати.

Автентичността на писмото обаче все още не е потвърдена и министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер предупреди, че писмото може да има за цел да ориентира полицията към погрешна следа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Задържаният иракчанин -мюсюлманин за атаката в Дортмунд остава в ареста"Ееее, стига де! Пуснете го и му платете обезщетение! Да не би да сте някой гадни ислямофоби сега?! Това не е по европейски! Той е поканен от Дортмундския клуб - през есента на 2015 всеки мач на отбор започваше с огромен транспарант "Бежанците са добре дошли" на английски, който беше развяван от футболисти, треньори и публика!
6
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 7 години
Да, само където и в русия чат пат взривяват някое друго метро, летище, или автобус.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил е от Идил 2014 и 2015 година. Според мен и 2017 година е от Идил. А според вас 2016 година дали е бил идилец ?
4
1
 
3
 
! Отговори
торо преди 7 години
общито между кюрди и мюсюлмани е само арабския език.за кюрди терористи няма да чуете.те са първи в червената книга и са най-защитени.а в германия са по силни и от меркал.на знам защо.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цяла Европа ги псуваМеркел ги арестувагорките мигрантигорките хоравкарват в затворате изпълняват волята на аллахаглейте руската заплахате се борят за управление Халифатс бомби ще Ви пратят на оня святзаконите да са на шериата еппасиобяснете го на толерастите пеераси
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете бедния човечец не ви е срам. Никой още не е убил бедния човечец. Само двама ранени, нищо не сте намерили в домът му само една празна къща.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква погрешна следа бе швабите, със колана в бомби опасан да го видите пак ще кажете че отива за риба, луда работа