Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян

Северна Корея: Няма да стоим със скръстени ръце след заплахата
14 апр 2017 07:58, Анисия Иванова
357
Тръмп в Тwitter: САЩ и съюзниците им ще се заемат с Пхенян
Снимка: БТА

Съединените щати може да нанесат превантивен удар на Северна Корея, ако се убедят, че тя се готви да извърши нов ядрен опит, съобщават американски медии, цитирани от ДПА.

Два американски ескадрени миноносеца плават близо до Северна Корея, единият от тях е на около 480 км от ядрения полигон. Те носят ракети Томахок, съобщи Ен Би Си, като се позова на висши служители от разузнаването. Американските бойни кораби се приближиха до Корейския полуостров миналата събота, след като отмениха посещение в Австралия.

Президентът Доналд Тръмп написа вчера в Тwitter: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!".

Сателитни снимки показаха в сряда, че ядреният полигон на Северна Корея е готов за нов опит. Но според южнокорейски военни няма необичайна дейност на полигона, добавя ДПА.

Пентагонът обаче отказа коментар след съобщението на Ен Би Си за възможен превантивен удар срещу Северна Корея, предаде Ройтерс. Говорителка каза, че министерството на отбраната не обсъжда бъдещи операции и не "прави публични предположения за евентуални сценарии".

"Командирите винаги обсъждат целия спектър от варианти за действия", каза говорителката Дейна Уайт в отговор на въпрос на Ройтерс за съобщението на Ен Би Си.

"Имаме твърд ангажимент за защита на нашите съюзници, включително Република Корея и Япония, ако възникнат евентуални заплахи", добави Уайт.

Ситуацията на Корейския полуостров сега е в омагьосан кръг, заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Хан Сон-ньол в специално интервю за Асошиейтед прес.

Северна Корея няма да стои със скръстени ръце след заплахата на САЩ с превантивен удар, каза висшият севернокорейски дипломат и добави, че президентът Тръмп всява смут с агресивни туитове.

Северна Корея ще извърши следващия ядрен опит, когато върховното командване реши, че моментът е подходящ, посочи Хан в интервюто днес пред АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
21
 
! Отговори
ПОЧНА СЕ! преди 7 години
КИТАЙСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ВАН И КАТЕГОРИЧНО СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВОЕННА СИЛА ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА КРИЗАТА С ЯДРЕНАТА ПРОГРАМА НА СЕВ.КОРЕЯ ,ВАН И ОБЯВИ,ЧЕ ОНЕЗИ КОИТО ПРОВОКИРАТ ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ЦЯЛАТА ИСТОРИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДБАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. //ТЕ ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА КИТАЕЦА АКО НЕ Е ЯВЕН НАМЕК,ЧЕ КИТАЙ НЯМА ДА СТОИ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ ЗДРАВЕ МУ КАЖЕТЕ.ЩОМ СДЪРЖАНИТЕ ПРАГМАТИЧНИ КИТАЙЦИ ТАКА ОСТРО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ИЗКАЗВАТ,ТО ЗНАЧИ РАБОТАТА ОТИВА НА СВЕТОВНА ВОЙН
100
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като прочетете израза "кравари", значи коментарът е за дезинформация и е от някой кол център с платени коментатори. Този израз беше спуснат изведнъж като опорна точка и сега се използва масово от платените коментатори.
99
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 151Китай, Япония, Южна Корея, Англия, Франция, Германия, Великобритания, Австралия, да продължавам ли?
98
9
 
6
 
! Отговори
ДО 160 преди 7 години
По правилно е какви съюзници ще намери Южна Корея във войната и срещу СК .Защото тази земя е на Юга и ще си остане тяхна.И веднага ти отговарям. Южна Корея ще се съюзи със САЩ ,Китай и Япония във войната.
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 163Нямам намерение да споря с *** който мисли че разсъждава - и то по краварски
96
2
 
11
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
превантивен удар? и кого точно нападнаха С. Корея?
95
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудно ми е какви съюзници ще намерят САЩ срещу Пхенян
94
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците да си стоят в Америка.Корейците сами ще решават съдбата си.Проблемът на краварите е, че не трябва да се позволява на народите по света сами да решават бъдещето си.Защо ли?Много просто - някой ден и в кравария може да поискат да натирят тръмповците и тем подобни гни*ди в пандиза. Това е то, страх от възмездие.
93
6
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Аз ви го казах преди че САЩ и Китай ще сключат сделка за СК. Трябва да се справят с един сериозен проблем.В Северна Корея има само 1 религия.Всички други са забранени със закон още преди 30 години.И в тази 1 религия Господ е Ким Ир Сен.Дядото на Ун.Всички в СК фанатизирано вярват в техния си бог и са готови с цената на живота си да защитят внука му.Имам лошото усещане че, САЩ ,Китай и ЮК за да стигнат до Ким Чен Ун ще трябва да извършан най-голямо клане в историята на човечеството!
92
0
 
4
 
! Отговори
до 151 преди 7 години
По свобода ДА, но май по други показатели сме доста назад от тях. Престъпност, чистота, спокойствие в училищата, наркомания етс. Свобода без ред е едно НИЩО.
91
2
 
9
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Всичко зависи от това как ще реагират Русия и Китай. Другото са Холивуд-истории.
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея ще ги смаже. На хамериканците Виетнам където едни голи селяни ги разгромиха ще им се стори като рай.
89
16
 
3
 
! Отговори
европа преди 7 години
САЩ не са сами.С тях са Канада,Австралия,Франция,Германия,Великобритания,ЕС и НАТО.Тоест най развитите,нормални и цивилизовани държави в света срещу диктаторски държави където обикновенния човек живее в страх,бедност,затворен зад огради,къдетон човешкия живот е просто суровина за болните амбиции на шепа богоизбрани.Най на края България е сред цивилизацията.
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маймуночовеците от Америка съвсем сериозно мислят да изтребят човечеството. Години наред избиват невинни хора по цялата планета. А едни други ***-оти, раздават Нобелови награди за мир на най големите човекоубийци. Глупава планета която върви към края на дните си. Честито!
87
0
 
1
 
! Отговори
do 113 преди 7 години
Е, да потопи един, два самолетоносача все пак ще е представление, а това не е невъзможно.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Генади А Комуниста от Банкя пада два пъти . Чудя се третият път в кое посолство ще се скрие ,,мъжкаря ,,? Или като ..до стената ... Бяг ще му е майката . Ама с тези патрави крачета как ли ще бягя .Може и на джип от Горското .Важното е че третият път, не стомната а главата .
85
1
 
0
 
! Отговори
по-полека преди 7 години
До ГенадиНе е задължително!
84
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запада да спре търговията със всички държави извън общността ! Да спре даването на технологии да изрита всички чужденци обратно в режимите им. Писна ми да слушам , как некви *** ми говорят къв бил запада , докато ползват всичко от него. Време е ЕС и САЩ да затворят границите и търговията. Тогава ,ще видят какво значи глад .
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Киро кофражистаАбе, къф миш-маш си забъркал? Има такова съглашение, но не е закон и С.Корея не е страна по нея. Има конвенция за неразпостранение на ядрените оръжия, но пак С. Корея не е страна по нея, както и Израел и май че и Пакистан, например. Но за Израел и Пакистан всички си траят, но със С. Корея са се захванали...Повече от ясно е, че корейците нямат средства за преноса на тия заряди, докато Израел има около 200 такива и възможност за преноса им...
82
2
 
18
 
! Отговори
до spacex преди 7 години
Напротив, точно това е ролята на американските "партньори" в близост до огневата линия. САЩ удря дадената държава, после "партньора" яде хурката вместо САЩ, за да не я яде САЩ.