От САЩ: Ракетният тест в Северна Корея - провокация!

Разработвали се различни варианти за реакция
Обновена: 16 апр 2017 19:01 | 16 апр 2017 19:00, Веселина Йорданова
42
От САЩ: Ракетният тест в Северна Корея - провокация!
Майк Пенс. Снимка: БТА

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс окачестви като провокация неуспешния ракетен тест, извършен от Северна Корея часове преди пристигането му в Сеул днес, предаде ДПА. 

Пенс заяви това по време на вечеря с войници от американската военна база в Южна Корея "Йонсан" след великденско богослужение. 

Още по темата
По-рано днес вицепрезидентът пристигна на посещение в тази страна - първи етап от негова обиколка из Азиатско-Тихоокеанския регион, която включва още визити в Япония, Индонезия и Австралия. 

"Провокацията от тази сутрин на Севера е поредното напомняне за рисковете, на които е изложен всекидневно всеки от вас", каза Пенс пред американските войници. 

По данни на Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ днес от севернокорейския пристанищен град Синпо е била изстреляна ракета, която се е взривила "почти веднага". 

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър каза, че днешният ракетен тест в Северна Корея е провокация и че САЩ разработват със съюзниците си, включително с Китай, различни варианти на реакция, предаде Ройтерс.

Макмастър, който днес е на посещение в Афганистан, каза пред американския тв канал Ей Би Си, че ракетното изпитание "съответства на модела на провокативно, дестабилизиращо и заплашително поведение" от страна на режима в Пхенян. По думите му "сега има международен консенсус, включително от китайското ръководство, че това положение не може да продължава". 
 
Посещението на Макмастър в Кабул става само дни след като САЩ пуснаха мощната бомба GBU-43 върху бази на "Ислямска държава" в източен граничен район в Афганистан. Това засили предположенията, че военните съветници на президента Доналд Тръмп планират ескалация на войната срещу джихадистите в Афганистан, отбелязва Ройтерс. 
 
Съветникът на Тръмп по националната сигурност се срещна днес в Кабул с президента Ашраф Гани и други афганистански представители, с които обсъди двустранните връзки, сигурността, борбата с тероризма, реформите и развитието на Афганистан. Макмастър похвали Гани за усилията му да преодолее корупцията в страната и го увери, че САЩ ще продължат да подкрепят афганистанските власти и да си сътрудничат с тях в различни сфери, се казва в съобщение на президентството в Кабул. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
марко корлеоне преди 7 години
Няколко кораба на круиз към Кореа , а па они изстрелват ракети , лоши корейци бе !!!
28
2
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Световните "демократизатори" които за 25 години съсипаха цели региони по света сега имат наглостта да обвиняват някой,че е провокатор докато те самите закараха пред прага му цяла армада.
27
2
 
5
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 7 години
*** се от два небостъргача. Представям си ако подравнят ... ню йорк....Края май им се вижда....ДА ,предсмъртни конвулсии на Сатаната
26
0
 
2
 
! Отговори
why? преди 7 години
Em Severnata K shto ne si gi testvat nad Qponiq kato vsqka dryga DEMOKRACIQ
25
9
 
18
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
след 25 години "свобода" "демокрация" и "пазарна икономика" 90% от Българския износ е за Русия и Турция !Къде са западните обещания за просперитет !? Къде са обещанията за икономическа помощ !?25 години западните *** ви грабят овце ниедни а вие още се натискате да им лижете зад....
24
6
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Съществуването на скапаната ви "демокрация",е провокация за целия свят.Затова стойте си в САЩ, или ФАЩ май е правилното съкращение.
23
11
 
6
 
! Отговори
вижте преди 7 години
руския едночасовия филм в тубата "Life in North Korea - Животът в Северна Корея" , после коментирайте кой е заплахата - https://youtube/watch?v=xSAWgTl98HE Дори рашките го признават.
22
0
 
4
 
! Отговори
Р преди 7 години
добре де,китай вече с американците ли е
21
13
 
5
 
! Отговори
до смешник 12 преди 7 години
До Анонименточно американците ритаха корейски_комундели като мече у дирек. Прочети малко история преди да се излагаш като тавариш. Червен китай ги спасява от пълен разгром.
20
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядрената програма на краварите е провокация към целия свят.
19
10
 
16
 
! Отговори
EUSSR преди 7 години
Ще е интересно след взрива на първата ядрена бомба и смъртта на стотици американски военни, дали след една седмица САЩ ще имат армия? Армията на САЩ е на доброволен принцип! Имайки впредвид, че американците стават войници за пари и да могат да ходят по света безплатно и въобще не мислят да воюват, какво ще стане ако им се наложи? В случай на световна ядрена война, аз очаквам масово напускане на армията. Живота е много по ценен от всички напечатани в света пари.
18
7
 
8
 
! Отговори
Перчема преди 7 години
Прасчо беше предупреден за ядрен опит,а той направи изстрелване на ракетка,тоест гоподине не бях аз и пак си хапна айната..,наляво дава ,надясно дава и все към скарата се приближава..прасчо,кимчо
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То беше ясно,че няма да ги нападнат.Ако го бяха направили то южнокорейците щяха да са във война.Да кажем,че Китай подкрепи СК.Тогава САЩ губеха и Китай и Корея.Доста тъпо.Единственият разумен ход е да ползват Русия и Китай за да уговорят вождът на СК поне да не гърми атомни бомби.Изглежда имат някакво влияние върху него.На мен лично тая криза там ми се струва доста изкуствена и преиграна.Мисля,че и китайци и корейци и американци нарочно създават напрежение за да си играят на дипломация.
16
12
 
23
 
! Отговори
тя преди 7 години
Само Северна Корея ще спре световния жандар САЩ! Бас ловя , че няма да ги пипнат!
15
7
 
26
 
! Отговори
тя преди 7 години
Северна Корея няма да бъде бобандирана от САЩ , защото и те са луди като тях, а това ги плаши!
14
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Забележете , преди няколко дни щяха да нападат ,след срещата с Китай само констатират :)
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкви танкови колони бе, за старо желязо ли ги карат?
12
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да пуснат 100на томахавки, Путин отново да се наака и Ким веднага ще спре с ракетките
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тестът с новата ядрена бомба в САЩ,е "благодат" за цялото ...хм,"човечество"!
10
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците май забравиха какъв го ядоха в корейската война