В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата

Най-добрите ресторанти са ангажирани за чуждите дипломати
Обновена: 16 апр 2017 14:29 | 16 апр 2017 13:41, Камелия Цветанова
164
В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.

Още по темата

Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, предаде БТА като цитира ТАСС.

Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.

В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм. Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.

Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Явно някои хора скоро са се завърнали от КНДР,след дългогодишно пребиваване там...Карай да е весело.
107
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея са пълни смешници, на един шамар живот са, ядат корени, щото друго нямат, иначе ракети тръгнали да правят. Че и банкети без повот за умните глави, а народа мре от глад хахахахахаха
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съобщиха преди часове, че са извършили неуспешен опит. Иначе света нямаше откъде да узнае ;)Нашите медии съвсем заприличаха на украинските ;)))Че и с повече претенции...
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сега да се знае северна корея е първата страна изпратила космонафт кацнал *** слънцето та и ръкетата им като космонафта нали така твърдяха преди кацнали на слънцето"Да, обаче бяха казали, че са пратили космонавта да кацне там през нощта, защото иначе било много горещо.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде мога да прочета книга за кимирсенизма. Да се запозная с тази идеология. Не мога да коментирам нещо с което не съм запознат
103
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проваленият пуск е дезинформация.краварите им е дошло изневиделица и сега се мъчат да се оправдаят пред трумпета
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да се знае северна корея е първата страна изпратила космонафт кацнал *** слънцето та и ръкетата им като космонафта нали така твърдяха преди кацнали на слънцето
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корейците празнуват и не им е зор за заплахите на хамериканеца!
100
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинЖужето не беше ли назначено от Пиандето ?Или в 1984 г,такива неправилни въпроси не се задават и ти не си спомняш за това.
99
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проваления опит с ракетата е провокация на Шорош. Доставил е некачествени въглища и затова е паднала толкова бързо.
98
13
 
3
 
! Отговори
корейски банкет преди 7 години
Най големия им деликатес -колят се само на сватби -са готвени кучета ,а също много се харесва *** печена в тава върху ориз.
97
6
 
20
 
! Отговори
2017 преди 7 години
Кравария ке падне.
96
2
 
1
 
! Отговори
до 124 от славянин преди 7 години
От личен опит ли говориш!?
95
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До упс...Измислянето на атомната бомба има един огромен плюс. Той е, че ако не беше измислена, досега да сме имали още поне 2 световни войни. Никой не смее да нападне другия, защото и двете страни ще загубят. Само да не се появи някой *** начело на ядрена държава и да натисне копчето, че тогава връщане назад няма.
94
4
 
1
 
! Отговори
до 124 от славянин преди 7 години
Интелектуалното ми ниво ти бърка където трябва без каквото трябва!
93
6
 
5
 
! Отговори
до 125 от славянин преди 7 години
Това са чобански фантазии, не факти - щом винаги чобаните му ходят на крака да му дават отчет значи е ясно кой на кого бърка отзад - последно държавният секретар на чобаните му ходи на крака да му се обяснява! Факт - от безспорен по-безспорен!
92
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинИнтелектуалното ти ниво е такова, че ако се явиш на ТЕЛК ще ти отпуснат инвалидна пенсия
91
3
 
2
 
! Отговори
до 123 от славянин преди 7 години
Щом ''глупостите'' ми ви бъркат където трябва, значи интелектуалното ми ниво е на ниво!
90
12
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До до 120 от славянинФактите са си факти. "Фактически" на Путин му бръкнаха 59 пъти отзад и още не може да се осефериФАКТ!. Сега ще има урок номер 2 с другото му протеже. И "томафактите" вероятно ще са повече.
89
9
 
9
 
! Отговори
до 122 от славянин преди 7 години
Путин както писах по-долу е от тези с достойнство и независимост, не само с право черво като вас! Предишните му двама предшественици - Белязания и Пияндето лижеха чобанските *** и подметки затова и бяха обявявани за ''големи демократи''! Та, ближи още по-старателно и правото ти черво ще бъде винаги пълно!