САЩ се готвят за трудни разговори с Русия за Сирия

Време е за това, смята високопоставен съветник на Тръмп
Обновена: 16 апр 2017 21:01 | 16 апр 2017 21:00, Веселина Йорданова
158
САЩ се готвят за трудни разговори с Русия за Сирия
Снимка: БТА, архив

Време е за трудни разговори с Русия заради подкрепата й за режима в Сирия и подривните й действия в Европа, заяви днес съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Ейч Ар Макмастър, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Говорейки по американската телевизия Ей Би Си, Макмастър каза, че руската подкрепа за Асад е проточила сирийската гражданска война и е предизвикала криза, която е обхванала и Ирак, съседните страни и Европа.

"Така че подкрепата на Русия за такъв ужасен режим, който е страна в такъв конфликт, е нещо, което трябва да бъде поставено на въпрос, така както и подривните действия на Русия в Европа", заяви той.
 
Макмастър обобщи, че е дошло време за "трудни дискусии с Русия". 
 
Той защити решението на държавния секретар Рекс Тилърсън да посети Москва миналата седмица на фона на засиленото напрежение в двустранните отношения след американските ракетни удари в Сирия.
 
"Вижте, когато отношенията са в най-ниската си точка, може да се върви само нагоре. Така че аз мисля, че времето на визитата на държавния секретар в Русия бе избрано отлично", аргументира се Макмастър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: САЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Ако не влязат в коалиция, ще има приятелски огън. Всичко е плод на заплахи и шантаж с несъгласните. Пример Орбан в Унгария.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорност в щатите има само за черните. Програмата за Ф-35 струва над 500 милиарда долара, а военните са отворили човки като пеликани за още. А самолета е една смотана летяща ютия. Ако това беше в Русия, колко шефове щяха да копат в Сибир.
43
2
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Никой не ми го казал. Следя официалната информация! Гледам какво правят!
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целия свят мрази сащ и им мисли само злото. Какъв празник беше, когато им събориха кулите на СТЦ. Освен това имат още хиляди небостъргачи за събаряне
41
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕШЕНИЕТО ЗА СИРИЯ Е ЕДНА БОМБА НАД КРЕМЪЛ!!! И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!!!
40
3
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Американските военни ограбват собствения си народ, като го залъгват, че водят разни войни. Поне половината от бомбите и ракетите им само са изписани и парите присвоени. Същото е и у нас: асфалта, самолетите, тунелите, санирането на панелките ( пардон изолацията ). Да живее американската идеология!
39
14
 
2
 
! Отговори
АЛА БАЛА ДА преди 7 години
СИЛИЯ Е ОКУПИРАНА ОТ РУСИЯ!!!!!!ПЪЛНА АТАКА НА САЩ СРЕЩУ РЕЖИМА НА РУСИЯ В СИРИЯ!!!! ИЗТРЕПАЙТЕ ГИ НАРЕД ПУТЛЪРИТЕ В СИРИЯ!!!!
38
2
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
САЩ терористична държава!
37
3
 
20
 
! Отговори
Шипка преди 7 години
Оранжевият пуяк се уплаши от КНДР!
36
2
 
25
 
! Отговори
goro преди 7 години
САЩ СА НАИ ГОЛЕМИТЕ ТЕРОРИСТИ ЗАЕДНО С АНГЛИЯ.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те загубиха войната. Безусловна капитулация на техните храненици. Нека решат кой ще подпише безусловната капитулация и да го пращат при руснаците и сирийците.
34
2
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Вова, не преговаряй с терористи !
33
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Белият РицарСкапан ***!Краварника няма нищо общо с християнството!Тяхната "умерена" опозиция избива християните наред!Те нападнаха християнска Сърбия ,за да се роди урода Косово!Българите също сме заличавани заради тях и сме принудени да робжуваме на ........знаеш!!!!Краварника е Сатанински ***!!!!!
32
2
 
18
 
! Отговори
Еди преди 7 години
Аз пък не разбрах кой е ударил руснаците в муцуната без да пострада сериозно.
31
2
 
25
 
! Отговори
Maтроса преди 7 години
До Анонимен 22 Ако Путин се беше наакал щеше да ходи той при Тръмп . а не Тръмп да си праща главния секретар при Путин. Който се е наакал той ходи при по силния да се оправдава.
30
2
 
22
 
! Отговори
Трол преди 7 години
Жалко за "братята" американци. Наляха милиони в ИД и какви ли не опозиции, мамата на бомбите гърмяха и пак няма да има тръбица за газ от Катар през Сирия. Путин е монополиста за Европата. На американосите им остава само малко да му се помолят на колене, може и с дупе ама Путин едва ли е расъл у саксия.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23 само дето правят точно обратното, поели са война срещу православието и щото не смеят на право да си кажат, или да нападнат поддържат и финансират малограмотни крайни мюсюлмански групи да съборят режимите, които ги държат послушни. Няколко години след това ще могат да поведат многомилионна обединена мюсюлманска армия. Дори мюсюлманите я Русия виждат този сатанински план, но каквото е писано така или иначе ще стане.
28
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименЩо бе?Томахоците са добро оръжие,само че трябва да се изстрелва тройно на необходимото количество и работата върви!Няма проблеми с финансирането-печатницата ще поработи до късно и толкоз!
27
3
 
24
 
! Отговори
**** преди 7 години
Абе краварите колко години бяха преди руснаците там,че не я приключиха тази война,без никой да им пречи,а сега видите ли,Русия им пречи,ей големи наглеци са тези,не виждат,че кадето отидат,навсякъде се у...рат,и след тях остават само развалини.
26
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СAЩ- убийци!