В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата

Най-добрите ресторанти са ангажирани за чуждите дипломати
Обновена: 16 апр 2017 14:29 | 16 апр 2017 13:41, Камелия Цветанова
164
В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.

Още по темата

Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, предаде БТА като цитира ТАСС.

Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.

В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм. Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.

Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
18
 
! Отговори
до 3 от славянин преди 7 години
Американските томахавци по традиция падат в болници, училища и сватбени церемонии, за военните обекти не им стигат силите!
7
11
 
9
 
! Отговори
23 санта преди 7 години
Ии ми замириса на пърлено прасешко.
6
4
 
14
 
! Отговори
Душа камбана преди 7 години
Чучхе. Пълна простотия
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, веселят се хората, хапват, пият, какво да правят ? Краварите обикалят около полуострова като хиени и вият на умряло от безсилие.
4
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли доказателство за неуспешния опит?Кой ви го каза това? "Източник от Пентагона, пожелал анонимност"?Защо само тези желаят анонимност? Защо Лавров, Песков и Захарова свикват пресконференции, а нaглocaксите говорят(лъжат) чрез CNN и WP?Защо не се чува нищо за 112 убити цивилни при вчерашния атентат край Алепо? ООН ще се изкаже ли? Сега Путин да им изпържи ли зaднuцuтe? A?
3
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще мълчат, щото усещат американските томахавки как им напукват комунистическите прости тикви!
2
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Северна Корея! Да живеят идеите Чучхе! Корейците продължават да си изпълняват ядрената програма и въобще не им пука какво ще им каже Тромпета!
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ВЕСЕЛЯТ СЕ ХОРАТА. А АМЕРИКАНЗИТЕ ОБИКАЛЯТ КРАЙ ПОЛУОСТРОВА КАТО ГЛАДНИ ХИЕНИ, АМА НЕ СМЕЯТ, ЩОТО МАЙ ЩЕ ИМА И РАДИАЦИЯ ТОЗИ ПЪТ.