Пенс размаха пръст на КНДР, ерата на търпението приключила

САЩ и Китай работят по варианти за отговор след изстреляната ракета
17 апр 2017 08:44,
79
Пенс размаха пръст на КНДР, ерата на търпението приключила
Снимка: Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила", предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Още по темата

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война, припомня БТА.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

САЩ, техните съюзници и Китай работят заедно по различни варианти на реакция след последното ракетно изпитание на Северна Корея, заяви вчера съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари