Ердоган създава чудовище, което не може да удържи

Подкрепящите го твърдят, че е победил ислямът
Обновена: 18 апр 2017 10:30 | 18 апр 2017 10:23,
45

Ердоган се готви за война срещу основаването на кюрдска държава. България е изключително важна за комуникацията между Европа с Турция и Азия. Една атака срещу нас би блокирала тази икономическа връзка, заяви експертът по сигурност Христо Смолянов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Ако се случи гражданска война при тях, ние може да сме потърпевши. Политиката на Ердоган ще се отрази на вътрешната политическа среда. Тези, които не могат да издържат на неговия режим вероятно ще избягат към нас", обясни другият експерт по сигурност Николай Марков пред Bulgaria ON AIR.

Според Смолянов Европейският съюз е губеща страна от резултата на референдума.

"Турция предстои да бъде ухажвана и от САЩ, и от Русия. Късогледата политика стил Чембърлейн изобщо не е чужда на западните ни съседи. Очаквам да има политика на поощряване с цел Ердоган да бъде укротен, подобно на Хитлер", посочи той.

И допълни, че липсва светската гледна точка в подкрепящите референдума.

"В Турция липсва светското в хората, които подкрепят Ердоган. Той няма да може да удържи чудовището, което създава. Подкрепящите го казват, че ислямът е победил, а не президентът", допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не случайно го призна първи, сега с ръка на копчето, а гъкне някой в Европа, Ердоган пуска 10 милиона мигранти насам и отнасят всичко. Пак ни прецакаха.
9
2
 
26
 
! Отговори
Инфо преди 7 години
До АХЕДа, примери за такава голяма не-президенска република са Италия и Испания. Какво трябва да знаем за промените в конституцията Президентът получава властта да назначава министрите, 85% от съдиите, да внася законите, вече задължително е член на партия, премахва се длъжността мин-председател, въвежда се зам. президент, на военните се забранява да участват в политическия живот и да гласуват-А те са по сегашната конституция гарантът за светския характер на държавата.Такава диктатура НЯМА друа
8
3
 
25
 
! Отговори
АХЕ преди 7 години
Следя коментарите под определени статии в няколко сайта. НИВОТО НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА ПИШЕЩИТЕ МЕ ПЛАШИ!!!!! А това е в пряка зависимост от убиването на Българските УЧИЛИЩА и познанието, което трябва да дават, през последните 10-11 години. А да не забравяме, че Лютфи Местан се "грижеше" за донаписването на учебниците в този период и в рамките на първият Борисов кабинет и Първият Орешарски кабинет. Ама много бързо забравяме да помним и мислим, в реда да плюем и псуем!!!! Допъл.към предишния ми пост
7
5
 
40
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат:"В Турция липсва светското в хората, които подкрепят Ердоган."С други думи - башибозука козината си мени...ама нрава не!Мангафаряните ясно показаха, че мястото им е при арабските диктатури - Кадафи, Садам, сега и Ерсдухан...демокрацията не е за алаходупци!
6
7
 
26
 
! Отговори
Курнелия преди 7 години
Сега като се върнат изселниците в БГ пак ще сме 9 милиона :)
5
8
 
16
 
! Отговори
АХЕ преди 7 години
Да си зададем въпрос? Ами ако ние не сме напълно наясно какво представляват промените в Турската конституция? Някой чел ли е тази конституция? Дали това не предотвратява "нова" точка на намеса на таканенаречените износители на революция САЩ? Как се управлява 80 млн. държава? Знаем ли примери за не президентска република за държава с такива размери???? Мислете и пишете!!!!!
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива, дето не могат да бъдат укротени, най-често ги пращат в Русия. Там им минават мераците.
3
7
 
42
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Тъжно е-вчера видях млада ,модерно облечена туркиня ,да възхвалява победата на ислямизма ...
2
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евролиберастията напълни гащите.
1
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сулран Ердоган благодари за подкрепата и многото миналогодишни визити на Тиквун и Цвъчко.