Неоспоримо: В Идлиб е използвано химическо оръжие - газ зарин

Анализирани са в четири лаборатории проби
19 апр 2017 21:16, Петя Славова
74
Неоспоримо: В Идлиб е  използвано химическо оръжие - газ зарин
Снимка: Reuters

Организацията за забрана на химическите оръжия обяви днес, че в сирийската провинция Идлиб безспорно е бил използван газ зарин или подобно вещество при предполагаемото химическо нападение в началото на април, предаде Франс прес.

Още по темата

Анализираните в четири лаборатории проби, взети от десет жертви на атаката, извършена в Хан Шейхун, при която загинаха 87 души на 4 април, "сочат за експлозия на газ зарин или подобно вещество", заяви директорът на базираната в Хага организация Ахмет Юзюмджю.

Той изтъкна, че резултатите от анализите са "неоспорими", пише БТА.


74
Още по темата: химическо оръжиеСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Муха без глава преди 1 година
Няакои стреляал с нещо като "Зарин" ама може и да не е "Зарин" абе нещо такова . Каква е тази история , маи ни взимат за шарани - Чиста пропаганда и оправдания за алчноста на Колонизаторите на нова Америка ....... жалко там няама индианци да ги помисляат за богове .
53
0
 
0
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 1 година
До Мио лъ

Ами че питай него. От 2012 година насам го е правил няколко пъти. А тогава дори руснаците не го отрекоха. Вероятно за сплашване. При това сега бомбардира дори болницата, където бяха откарани пострадалите.
Просто ***, какво да го правиш?
52
2
 
3
 
! Отговори
Мио лъ преди 1 година
До Сун Дзъ
А каква е логиката Асад да обгазява цивилни, след като печели срещу врага си? Задавай винаги въпроса кой има изгода!
51
2
 
6
 
! Отговори
ИзвънЗемен преди 1 година
Положението е "вервайте ми" ... справка - Колин Пауъл излъга в ООН за хим. оръжие на Садам. Унищожиха Ирак, обесиха Садам, а оръжие не намериха. Същото направиха и в Либия, същото правят и в Сирия.
Срам за лицемерния Запад.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всичките кадри,снимки , който ни показваха е НЕОСПОРИМО- ФАЛШИФИКАЦИЯ. ПРИМИТИВНА В СТИЛ- САЩ - САДАМ ХЮСЕЙН - КАДАФИ- ХИМИЧЕСКО ,БАКТЕРИОЛОГИЧНО,АТОМНО . НЕОСПОРИМО - впечетление правеше ,изкуственото дишане ,уста в уста , огромните зеници на отровените и голите крака на някой спасители . За защитни средства от БОВ няма смисъл да говорим .А за гарантираната смърт в рамките на 2-3 минути на ,,спасителите ,,хептен . НЕОСПОРИМО - ФАЛШИФИКАЦИЯ .
49
2
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 година
Колко е лесно да обвиниш този , който искаш! А дали е така , кой ще ми каже?!
48
12
 
4
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 1 година
Когато през 2013 г. Асад за пореден път използва зарин срещу цивилно население, Путин тържествено пое ангажимента да го накара да унищожи всички бойни отровни вещества.
А сега се оказва, че или Путин е знаел за наличието на такива и е съучастник в престъплението, или пък неговият авер Асад го е излъгал и го е натресал в небрано лозе.
Да не говорим колко *** е версията на Кремъл за някакъв склад, защото заринът е бинарно БОВ и не се съхранява в готов вид.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нещо да кажат за използваният онзи ден ИПРИТ от Идил в Ирак ?
46
5
 
13
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Разбира се че е използван зарин.Вашингтонските бандити които тероризират целия свят такъв театър спретнаха 2001 г с кулите близнаци,че още не можем да им се начудим и що собствен народ изтрепаха,та няма малко зарин да пуснат на някакви туземци в далечна Сирия.
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия предаде на ОЗХО доказателства за постановъчния характер на химическата атака в Идлиб.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се заловения водач на идилците да има обяснение за газовата атака, а и не само за нея... Че ще си "изпее" всичко, ще си изпее, но едва ли тази информация ще стигне до нас.
43
1
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 1 година
че това някой отрича ли го? споровете са за произхода, а не дали е имало или не
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"сочат за експлозия на газ зарин или подобно вещество".
Това звучи като: една комшийка каза. Ако специалисти са определяли, то трябва да се класифицира. Какво точно означава "подобно". Я кат знам бай Коце ка съ гърчи лане с непепечена ракия си мисла, че сал зарин ще е.
41
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хех
Тогава трябва да знаеш какяо е официалното становище на Франция относно употребата на зарин срещу мирното население в Сирия от асадистите. Защо според теб френското правителство не е взело пред вид мнението на професора, което според теб е единствено меродавното? Може би и френските държавници гледат единствено БНТ. Жалък руски пропагандатор си и защитаваш единствено русйата гледна точка.
40
6
 
14
 
! Отговори
Хех преди 1 година
До Анонимен46
"Инфото го получаваш единствено от руски проправителствени източници" - Незнаех че френската нац. телевизия е "руски проправителствен източник". Обещавам Ви вече да не им вярвам щом е така. Останалите Ви епитети и изказвания нямам намерение да коментирам. Спорен и успешен ден на всички!
39
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хех

Просто си един жалък руски пропагандатор, който като удавник се хваща за мнението на анонимен английски професор а игнорира мнението на десетки други специалисти. И не се прави на много начетен и интелигентен. Инфото го получаваш единствено от руски проправителствени източници. И още нещо, сарказма не ти се удава. Както и опитите да се правиш на учтив. Просто не си търсач на истината а поредния руски лакей.
38
3
 
22
 
! Отговори
Хех преди 1 година
До Анонимен44
Аз не защитавам и не нападам никого. Просто фактите са си факти, а аз мразя да ме лъжат. Аз несъм химик, но интервюто беше с един англичанин професор и бе излъчено по френската нац. телевизия. Не на пазара. Едва ли Вие и аз разбираме повече от този човек, и едва ли той се е засилил да защитава тоя Асад. Но щом за Вас е толкова важно да е зарин (вероятно за вашият бюджет е важно) - Така да бъде. Живейте си спокойно във Вашият свят където действителноста е установена от БНТ1.
37
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хех
Значи си от задунайската им прислуга. Защо не цитираш какво е казала една жена от Женски пазар? По пазари не ходиш ли? Всички химически анализи на кръвта и урината на жертвите доказва употребата на зарин. Защитавайки руските дегенерати ставаш съучастник в масовото убийство.
36
6
 
32
 
! Отговори
Хех преди 1 година
До Анонимен42
Не съм "руските дегенерат", просто гледам и чужди телевизии - В интервю с един английски професор той каза, че жертвите на зарин умират в страшни конвулсии и гърчове. На клиповете жертвите просто си лежаха. Освен това един лекар каза че от телата им има миризма, а зарин е безцветен и няма никаква миризма. Имаше дупки от снаряди по земята, а боеприпасите със зарин се взривяват поне на 30м. от земята. Образовайте се, четете, недейте така да демонстрирате невежеството си. Тъпо е.
35
3
 
17
 
! Отговори
Хех преди 1 година
Зарин не е със 1000% сигурност, дали е някакво друго - Незнам несъм химик. Но зарин не е и няма как и да бъде.