Неоспоримо: В Идлиб е използвано химическо оръжие - газ зарин

Анализирани са в четири лаборатории проби
19 апр 2017 21:16, Петя Славова
74
Неоспоримо: В Идлиб е  използвано химическо оръжие - газ зарин
Снимка: Reuters

Организацията за забрана на химическите оръжия обяви днес, че в сирийската провинция Идлиб безспорно е бил използван газ зарин или подобно вещество при предполагаемото химическо нападение в началото на април, предаде Франс прес.

Още по темата

Анализираните в четири лаборатории проби, взети от десет жертви на атаката, извършена в Хан Шейхун, при която загинаха 87 души на 4 април, "сочат за експлозия на газ зарин или подобно вещество", заяви директорът на базираната в Хага организация Ахмет Юзюмджю.

Той изтъкна, че резултатите от анализите са "неоспорими", пише БТА.


74
Още по темата: химическо оръжиеСирия
Още от
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Муха без глава преди 9 месеца
Няакои стреляал с нещо като "Зарин" ама може и да не е "Зарин" абе нещо такова . Каква е тази история , маи ни взимат за шарани - Чиста пропаганда и оправдания за алчноста на Колонизаторите на нова Америка ....... жалко там няама индианци да ги помисляат за богове .
54
0
 
0
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 9 месеца
До Мио лъ

Ами че питай него. От 2012 година насам го е правил няколко пъти. А тогава дори руснаците не го отрекоха. Вероятно за сплашване. При това сега бомбардира дори болницата, където бяха откарани пострадалите.
Просто ***, какво да го правиш?
53
2
 
3
 
! Отговори
Мио лъ преди 10 месеца
До Сун Дзъ
А каква е логиката Асад да обгазява цивилни, след като печели срещу врага си? Задавай винаги въпроса кой има изгода!
52
2
 
6
 
! Отговори
ИзвънЗемен преди 10 месеца
Положението е "вервайте ми" ... справка - Колин Пауъл излъга в ООН за хим. оръжие на Садам. Унищожиха Ирак, обесиха Садам, а оръжие не намериха. Същото направиха и в Либия, същото правят и в Сирия.
Срам за лицемерния Запад.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От всичките кадри,снимки , който ни показваха е НЕОСПОРИМО- ФАЛШИФИКАЦИЯ. ПРИМИТИВНА В СТИЛ- САЩ - САДАМ ХЮСЕЙН - КАДАФИ- ХИМИЧЕСКО ,БАКТЕРИОЛОГИЧНО,АТОМНО . НЕОСПОРИМО - впечетление правеше ,изкуственото дишане ,уста в уста , огромните зеници на отровените и голите крака на някой спасители . За защитни средства от БОВ няма смисъл да говорим .А за гарантираната смърт в рамките на 2-3 минути на ,,спасителите ,,хептен . НЕОСПОРИМО - ФАЛШИФИКАЦИЯ .
50
2
 
9
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Колко е лесно да обвиниш този , който искаш! А дали е така , кой ще ми каже?!
49
12
 
4
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 10 месеца
Когато през 2013 г. Асад за пореден път използва зарин срещу цивилно население, Путин тържествено пое ангажимента да го накара да унищожи всички бойни отровни вещества.
А сега се оказва, че или Путин е знаел за наличието на такива и е съучастник в престъплението, или пък неговият авер Асад го е излъгал и го е натресал в небрано лозе.
Да не говорим колко *** е версията на Кремъл за някакъв склад, защото заринът е бинарно БОВ и не се съхранява в готов вид.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А нещо да кажат за използваният онзи ден ИПРИТ от Идил в Ирак ?
47
5
 
13
 
! Отговори
aaa преди 10 месеца
Разбира се че е използван зарин.Вашингтонските бандити които тероризират целия свят такъв театър спретнаха 2001 г с кулите близнаци,че още не можем да им се начудим и що собствен народ изтрепаха,та няма малко зарин да пуснат на някакви туземци в далечна Сирия.
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия предаде на ОЗХО доказателства за постановъчния характер на химическата атака в Идлиб.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надявам се заловения водач на идилците да има обяснение за газовата атака, а и не само за нея... Че ще си "изпее" всичко, ще си изпее, но едва ли тази информация ще стигне до нас.
44
1
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 10 месеца
че това някой отрича ли го? споровете са за произхода, а не дали е имало или не
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"сочат за експлозия на газ зарин или подобно вещество".
Това звучи като: една комшийка каза. Ако специалисти са определяли, то трябва да се класифицира. Какво точно означава "подобно". Я кат знам бай Коце ка съ гърчи лане с непепечена ракия си мисла, че сал зарин ще е.
42
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хех
Тогава трябва да знаеш какяо е официалното становище на Франция относно употребата на зарин срещу мирното население в Сирия от асадистите. Защо според теб френското правителство не е взело пред вид мнението на професора, което според теб е единствено меродавното? Може би и френските държавници гледат единствено БНТ. Жалък руски пропагандатор си и защитаваш единствено русйата гледна точка.
41
6
 
14
 
! Отговори
Хех преди 10 месеца
До Анонимен46
"Инфото го получаваш единствено от руски проправителствени източници" - Незнаех че френската нац. телевизия е "руски проправителствен източник". Обещавам Ви вече да не им вярвам щом е така. Останалите Ви епитети и изказвания нямам намерение да коментирам. Спорен и успешен ден на всички!
40
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хех

Просто си един жалък руски пропагандатор, който като удавник се хваща за мнението на анонимен английски професор а игнорира мнението на десетки други специалисти. И не се прави на много начетен и интелигентен. Инфото го получаваш единствено от руски проправителствени източници. И още нещо, сарказма не ти се удава. Както и опитите да се правиш на учтив. Просто не си търсач на истината а поредния руски лакей.
39
3
 
22
 
! Отговори
Хех преди 10 месеца
До Анонимен44
Аз не защитавам и не нападам никого. Просто фактите са си факти, а аз мразя да ме лъжат. Аз несъм химик, но интервюто беше с един англичанин професор и бе излъчено по френската нац. телевизия. Не на пазара. Едва ли Вие и аз разбираме повече от този човек, и едва ли той се е засилил да защитава тоя Асад. Но щом за Вас е толкова важно да е зарин (вероятно за вашият бюджет е важно) - Така да бъде. Живейте си спокойно във Вашият свят където действителноста е установена от БНТ1.
38
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хех
Значи си от задунайската им прислуга. Защо не цитираш какво е казала една жена от Женски пазар? По пазари не ходиш ли? Всички химически анализи на кръвта и урината на жертвите доказва употребата на зарин. Защитавайки руските дегенерати ставаш съучастник в масовото убийство.
37
6
 
32
 
! Отговори
Хех преди 10 месеца
До Анонимен42
Не съм "руските дегенерат", просто гледам и чужди телевизии - В интервю с един английски професор той каза, че жертвите на зарин умират в страшни конвулсии и гърчове. На клиповете жертвите просто си лежаха. Освен това един лекар каза че от телата им има миризма, а зарин е безцветен и няма никаква миризма. Имаше дупки от снаряди по земята, а боеприпасите със зарин се взривяват поне на 30м. от земята. Образовайте се, четете, недейте така да демонстрирате невежеството си. Тъпо е.
36
3
 
17
 
! Отговори
Хех преди 10 месеца
Зарин не е със 1000% сигурност, дали е някакво друго - Незнам несъм химик. Но зарин не е и няма как и да бъде.