Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!

Турският посланик отсече: Нито веднъж не сме депортирали член на ПКК
Обновена: 25 апр 2017 10:07 | 25 апр 2017 10:04,
119
Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!
Снимка: архив Булфото

Да наречеш демократично избран лидер авторитарен диктатор е абсолютна глупост, отсече турският посланик в България Сюлейман Гьокче пред Нова тв и допълни, че би било жалко, ако Европа избута Турция настрани в резултат на грешна политика.

Той определи референдума, с който права на президента се разширяват, като "успешен". Според посланика резултатът от допитването не е прекомерна власт за президента, а спокойствие за хората.

"Имахме много важен референдум с много голямо участие на хората. Разликата беше много малка, което е напълно нормално при такива референдуми. Така беше и за Brexit. Мисля, че беше успешен. Не съм съгласен с критиките, че не е бил честен. Имаше стотици телевизии, вестници, радиостанции в Турция. Кампанията преди референдума беше по-дълга от месец. Всеки показа своите виждания, огласи и след нажежена кампания референдумът беше проведен."

Още по темата

 

"Не е работа на един посланик да дава отговори на изявления на президенти. Няма да правя и опит да отговоря на президента Румен Радев и не съм тук да правя политически изявления", каза той по повод думи на президента Радев, че страната ни не се меси в чужди държави, но и няма да приема съвети.

"Говоренето, че Турция е враг и се намесва във вътрешните работи на България, както и че е заплаха за националната й сигурност трябва да спре. Това не е конструктивно, не е градивно, положително и полезно. Не улеснява двустранните ни отношения. Имаме история от стотици години, имаме и бъдеще заедно”, каза още той.

За да подчертае, че Турция не се меси в политиката у нас, той заяви, че нито веднъж България не е депортирала член на ПКК, когато страната му е искала това. Допълни, че ПКК безспорно е терористична организация.

"Нека да говорим за тероризъм, България нищо не знае за тероризъм и се надявам да не разберете, защто това е нещо ужасно. Ние имаме много терористични организации", каза той.

"Турция е много добър съсед на България, на всички държави около нея. Категорично и с уважение отхвърлям говорене със заплахи. Смятате ли, че Турция е заплаха за България? Категорично не", заяви Н.пр. Гьокче.

"Турция гарантира мир и просперитет за всички съседски държави, включително за България. Нека да спрем дотук", допълни той.

"Познаваме България много добре. Оценяваме и подкрепяме просперитета и стабилността във вашата държава. Въпросът е цялото това замърсяване и заразяване с негативизъм и разговори, които водят към негативизма. Това е станало национално хоби, за да убиваме времето си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как на всеки провокативен въпрос, целящ да го злепостави даде адекватни отговори, доста хляб трябва да изядат питащите за да го стигнат. Лееекичко го намести и на Доган. Хахаха
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този за да го победиш не стигат двама водещи и екип сценаристи. Просто ги направи смешни.
37
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как лекичко с финес го сложи на нищото радеффф относно поредният му гаф....хахахс
36
6
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Явно не следиш новините от Унгария. Я виж какви протести има срещу орбаня и руското влияние.
35
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах го. Перфектен дипломат. Тези написали въпросите, всички от които бяха провокативни, изобщо не са му на нивото. Просто си поигра с водещите. Висока летва е.
34
6
 
14
 
! Отговори
Krom преди 6 години
В случая ще подкрепя Турчина. Хора, не е нужно да обичаме Турция За бъдещето е без значение. Ние сме съседи. И по добре да сме добри съседи. Държавата ни е слаба. Армия нямаме. Нито Америка нито Русия ще ви гарантира сигурност. Най малко, нямате обща граница. Само нашия разум, и премереност. Нека първо собствената си държава да оправим, и след това да се вълнуваме за Турция. И пак ще кажа. Посланика се държа достатъчно уважително. А водещите не коментирам. Сензация на всяка цена, което е тъпо.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Хитлер е бил законно избран! После разсипа света и Германия.
32
7
 
15
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
На този може да се вярва точно колкото на оная Северно Корейска откачалка Ким..... незнами си кой! 100% турска пропаганда излъчена по Нова!
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да говори, че нямат намеса във вътрешните ни работи е наивно....Ако някои тупани сложат клип в който се вижда в дъното руския посланик значи ли, че Русия се меси в изборите ни? Да не забравяме, че руски депутати участваха в предизборните митинги на пудела.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,защо са обявили ПКК като терорист.организация когат това е само комунист.партия,а комуни е имало още през матриархата и след това патриархата щом като под комуна как понятие е въведено населено място на общност произвеждаща обществен продукт за обществото и общински продукт,който бил разпределян,излишъка бил заменян за друг еквивалентен по необходимост от друга общност по съседство или подалечко за ония времена се водила търговия на съвместни начала,след туй ги ползвали др.общества,необходимо.
29
4
 
16
 
! Отговори
Krom преди 6 години
В едно нещо Гьокче е прав. Те са и наши граждани. И докато Конституцията в България позволява двойно гражданство, това ще е така. Хайде да видим сега, кой "национално отговорен" политик ще поведе инициатива за промяна? Да подскажа ли? Никой. Та. Според мен се държа премерено и не-провокативно. А това, че ние ще се съобразяваме с една от най силните армии в НАТО е сигурно. Още повече, покровителствана от Америка. Национализъм на гол и невъоръжен като на новородено г.ъз е доста съмнителен.
28
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думите му щяха да имат някакъв смисъл ако не беше участвал в предизборния клип на дост. Сега да говори, че нямат намеса във вътрешните ни работи е наивно.
27
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мразим Турция заради една единствена причина. Заради геноцида над българите, упражняван 500 години. И ако се надяват, че ще ни размине много се лъжат. И сега правят опити да ни завладяват. Тоя с целия си ум да се изпарява. Срам за българска телевизия, че кани тая от.епка.
26
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ако ще да е Айнщайн да си ходи дома. При другите много умни. Дето си избраха сатрапа за султан.
25
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойдоха Герб на власт и пак се заигра с националната сигурност на България. Жалко за хубавата ни държава.Във всяка друга държава този отдавна щеще а е изгонен без право да стъпва на българска земя.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу Обединените патриоти грачат в хор ведно с БТВ, а с този......Този е умен и обигран. Знае какво кога и как да отговори на всеки въпрос за разлика от ОП. Какво да го питаш да речем винкела или джамбазчето? Та те не схващат въпроса. Латерни, каквото им е заложено това отговарят независимо от въпроса.
23
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гьокче - вън от България!
22
0
 
5
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
До До Поручика Балканец 16Прав си, извинявай. требва да съм бил много ядосан.
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя си направи гаргара с водещите. Сигурно е по-умен цялата телевизия и по-голямата част от зрителите и.
20
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо въобще се кани този орангутан? Той е в основата в България да се насажда исляма, открито се бърка в нашия живот. Отдавна трябваше да е Персонс нон грата. Но наш Буби трепери от страх да не би Ердо да ни удари. Не за България или българите, а за дебелия си г-з, защото му отива властта в която се е впил като пиявица. Да се гънеш пред такъв нагъл и *** фесляк е унижение! В коя държава биха го търпяли? Само плазмодиите у нас за да не загубят властта.