Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!

Турският посланик отсече: Нито веднъж не сме депортирали член на ПКК
Обновена: 25 апр 2017 10:07 | 25 апр 2017 10:04,
119
Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!
Снимка: архив Булфото

Да наречеш демократично избран лидер авторитарен диктатор е абсолютна глупост, отсече турският посланик в България Сюлейман Гьокче пред Нова тв и допълни, че би било жалко, ако Европа избута Турция настрани в резултат на грешна политика.

Той определи референдума, с който права на президента се разширяват, като "успешен". Според посланика резултатът от допитването не е прекомерна власт за президента, а спокойствие за хората.

"Имахме много важен референдум с много голямо участие на хората. Разликата беше много малка, което е напълно нормално при такива референдуми. Така беше и за Brexit. Мисля, че беше успешен. Не съм съгласен с критиките, че не е бил честен. Имаше стотици телевизии, вестници, радиостанции в Турция. Кампанията преди референдума беше по-дълга от месец. Всеки показа своите виждания, огласи и след нажежена кампания референдумът беше проведен."

Още по темата

 

"Не е работа на един посланик да дава отговори на изявления на президенти. Няма да правя и опит да отговоря на президента Румен Радев и не съм тук да правя политически изявления", каза той по повод думи на президента Радев, че страната ни не се меси в чужди държави, но и няма да приема съвети.

"Говоренето, че Турция е враг и се намесва във вътрешните работи на България, както и че е заплаха за националната й сигурност трябва да спре. Това не е конструктивно, не е градивно, положително и полезно. Не улеснява двустранните ни отношения. Имаме история от стотици години, имаме и бъдеще заедно”, каза още той.

За да подчертае, че Турция не се меси в политиката у нас, той заяви, че нито веднъж България не е депортирала член на ПКК, когато страната му е искала това. Допълни, че ПКК безспорно е терористична организация.

"Нека да говорим за тероризъм, България нищо не знае за тероризъм и се надявам да не разберете, защто това е нещо ужасно. Ние имаме много терористични организации", каза той.

"Турция е много добър съсед на България, на всички държави около нея. Категорично и с уважение отхвърлям говорене със заплахи. Смятате ли, че Турция е заплаха за България? Категорично не", заяви Н.пр. Гьокче.

"Турция гарантира мир и просперитет за всички съседски държави, включително за България. Нека да спрем дотук", допълни той.

"Познаваме България много добре. Оценяваме и подкрепяме просперитета и стабилността във вашата държава. Въпросът е цялото това замърсяване и заразяване с негативизъм и разговори, които водят към негативизма. Това е станало национално хоби, за да убиваме времето си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари