Повечето британци съжалявали за Brexit

43% обаче все още смятат резултата от референдума за правилен
27 апр 2017 19:13, Василия Пейчева
28
Повечето британци съжалявали за Brexit
Снимка: Архив, Reuters

Мнозинството британци съжаляват за резултата от референдума на 23 юни 2016 г. в полза на излизане от Европейския съюз. Това показва допитване на "ЮГав", публикувано днес във в. "Таймс" и цитирано от Франс прес.

На въпроса "Как преценявате от дистанцията на времето: правилно ли бе или грешка Обединеното кралство да гласува да напусне ЕС?" 45 процента от запитаните отговарят, че съжаляват за избора на Брекзит, 43 на сто продължават да го смятат за правилен, а 12 процента нямат мнение.

За първи път мнозинство участници в анкета изразяват отрицателно отношение към резултата от референдума, отбелязва "Таймс" и подчертава, че темата продължава да предизвиква разделение в страната.

Сондажът показва, че 85 процента от гласувалите за излизане от ЕС са доволни от избора си, а 89 на сто от подкрепилите оставане в съюза продължават да смятат, че резултатът от референдума е трябвало да бъде друг.

По отношение на икономическите последици 39 процента от участниците в допитването казват, че вън от ЕС Великобритания ще е в по-лошо положение, отколкото ако е част от него, а 28 процента са на мнение, че финансите на страната ще се подобрят.

Тридесет и шест процента от британците очакват влиянието на страната им в света след Брекзит да отслабне, а 19 на сто смятат, че то ще се засили.

Близо 52 процента от британците гласуваха на референдума за излизане от ЕС.

/БТА/


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Крали Марко преди 1 година
Едва ли е добро решение да не може да отидеш свободно в съседна Франция да изпиеш едно кафе или на ресторант. Или пък в някоя друга държава от ЕС.
Обичам Русия ,но съм щастлив че сме част от ЕС. Няма черно и бяло. Има нюанси.
25
1
 
4
 
! Отговори
GB преди 1 година
Няма за какво да съжаляват! Взеха най-доброто решение. Затова са Велика Британия. Не участват в най-големия провал в човешката история.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем скоро не само ще съжаляват, но и ще реват. Играха го хибридни войни в кремълските войни срещу ЕС, но идва време сметката да се плати. А насъбраните *** от бившата британска общност ще превземат скоро държавата. Добре дошли в Британската Джамахирия.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британците още не са му видяли главата и почнаха да съжаляват, ами какво ще правят като започне да влиза на дълбоко?
22
4
 
1
 
! Отговори
месара преди 1 година
и това кой го казва , меркел ли ?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами сбъркаха. ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ.
20
7
 
3
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Повечето британци гласуваха за излизане, а не че съжаляват. Нали рефердумът е затова- да се види какво мислят хората. Не се опитвайте да обърнете резултатите от референдума. Тази лъжливост направи така, че хората да се отвратят от ЕС. Сега следва фрекзит, а после - ползит. И най-накрая симпатягата Меркел ще си остане насаме с мигрантите да им се радва и те на нея също. Голяма радост и голамя веселия ще бъде - ще святкат ножове, ще гърмят бомби, коли със сирени ще препускат.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майн.. им, ингилизи гнус..ни, ако сеага има референдум за или против GB от ЕС бих гласувал с двете ръце и с двата крака да останат навън во веки!!! Да ходят да лап..т пиш..а на Тръмп, ама то вече и не могат, дръпна си я, дъртият му перверз..к! И какво се оказва сега - пищят британците и викат на САЩ: ПЛС, молим, ама дайте да ви ***..ме пиш..та, пък те не щат?! Е, ми що стана с пустия брекзит на господарите на съвременния свят?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорри. Гет аут!
17
0
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Ще бъде засегнат финансовия сектор, който ще повлияе на икономиката им, защото 70% от икономиката са услуги. Лондон прави милиарди като финансов център на ЕС, който след Брекзита ще изгуби голяма част от влиянието си. Производството им се изнася предимно за ЕС без тарифи и такси, затова производителите мислят да местят голяма част от дейността си в Европа. Вярно е, че необразованите и безработните предимно гласуваха за излизане, но последиците ще са за всички.
16
0
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Явно не си много в час- след задействане на чл.50 излизането е неизбежно. Тук няма гласуване на всяка отделна страна. Страните ще вземат участие по въпроса как да стане отцепването и при какви условия, но преговарящият ще представлява ЕС. Естествено, че ще съжаляват британците, още не са излезли и паунда поевтиня, ще видят какво ще се случи след като напуснат.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
великобритания никога не е плащала никакви помощи на гърция, плащат само тези от еврозоната и кандидатите за еврозона :). британците никога не станаха член на шенген, но имат пълен достъп до системата, а ние драпаме и нямаме достъп. британците никога не приеха европейските мерки за тегло, височина, температура, скорост, движение по пътя. никога не приеха и ес правилата. те така или иначе бяха половин член, но с двойни права и двойно повече изключения в тяхна полза. не е голяма загуба за никого.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пере си айшето надупена, и идва хасан и я изненадва отзад. оная се обръща и казва: хасан, защо вкара? хасан се стряска и вика: ама да го изкарам ли? и айшето: не в въпроса да го изкараш ли, а защо вкара? :):) с британците нещо подобно за европейския съюз, ама наобратно :)
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много голяма бедност е в ЕС и Източна Европа и за Великобритания е по-добре да не плаща помощи за гърците и другите бедни страни.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес си говорих с англичанин - одитор в средно голяма фирма. предавам думите му: 'ще бъде засегнат финансовия сектор, но за брекзит гласуваха хора, които нямат достъп до финанси. ще бъде засегнато отношението ни с европа, валутата ни. но за брекзит гласуваха хора, които не излизат в европа и така или иначе нямат пари. брекзит ще засегне европейците, но и ирландци, шотландци и хора от смесен произход. но тези, които гласуваха, искат точно да обвинят чужденците за собствените си неуспехи в живота'
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В юни 2017 г. ще изберат Борис Джонсън за премиер и ще влязат в Евразийския съюз.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами значи и тези за, и тези против, са много повече от на практика гласувалите, които са само 52% общо.
9
1
 
4
 
! Отговори
Плач преди 1 година
Само да вметна, че ,,повече" е една дума,няма тирета и други финтифлюшки.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зорошоидната пропаганда продължава да манипулира овцете.
Нали имаше Референдум и британците решиха да напуснат ЕС.
Какво има да им давате акъл и да злобеете, че имало и някои които били против.
Винаги ще има. Важното е кои са повече.
То и в БГ има много против ГЕРБ + ОП, но е факт че те ще управляват,
защото са избрани на демократични избори.
Който не му харесва да си направи партия и да с пробва.
7
6
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 1 година
Поредното жонглиране с %-тите. Близо 52% са били за излизане логично е да се смята че останалите 48% не са били съгласни ,а сега в това допитване си правят някакъв извод, че след като 45% съжаляват то те са по-вече, а в същност те са от онези 48% които са били против излизането.