Британски печат: Тереза Мей обяви война на Брюксел

Кому е нужна Русия, ако имаме Европа, готова да се меси в демокрацията ни!
4 май 2017 09:30, Елка Василева
69
Британски печат: Тереза Мей обяви война на Брюксел
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

На челна страница в британските вестници днес може да се види снимка на премиера Тереза Мей, придружена с различни заглавия. "Мей обяви война на Брюксел", провъзгласява "Гардиън", "Мей обвинява Брюксел в саботиране на изборите и ескалиране на напрежението", пише "Файненшъл таймс", а таблоидът "Дейли мейл" е категоричен: "Долу ръцете от изборите ни".

В. "Дейли телеграф" отбелязва, че събитията от последната седмица са убедили министър-председателката, че лесен Brexit не се очертава. Маските паднаха, започва разговор без любезности. Тереза Мей е готова да се бори не само с политическите си опоненти в страната, а и с чиновниците от Европейския съюз, пише "Дейли телеграф".

Министър-председателката е особено възмутена от сумата 100 милиарда евро, които ЕС възнамерява да поиска от Великобритания за излизането й от съюза. С всеки изминал ден цената на напускането се увеличава. Първо се говореше за 50 млрд. евро, след това - за 60, а сега тя набъбна до 100 млрд. евро. Това е просто смешно, негодува ежедневникът.

Въпреки твърденията на Евросъюза, че посочената сума представлява законните задължения на Великобритания, е очевидно, че ЕС иска да покаже на останалите страни членки какви ще са последиците за тях, ако подобно на Обединеното кралство поискат да напуснат съюза. Ето това е демокрация в стил ЕС. Това е и една от основните причини през юни миналата година много британци да гласуват за напускане, подчертава "Дейли телеграф".

Следващите пет години обещават да бъдат най-важните в съвременната британска история. Ако нашите така наречени съюзници в ЕС смятат да ни принудят да страдаме, тогава трябва сами да се погрижим за интересите си като независима държава, заключава вестникът.

Кому е нужна Русия, ако имаме Европа, която е готова да се меси в британската демокрация, пита иронично в. "Таймс".

Отношенията на Великобритания с ЕС достигнаха нова най-ниска точка, след като Тереза Мей предприе злъчна атака срещу европейските политици, обвинявайки ги, че се месят в общите избори и се опитват да провалят Brexit-а, пише в. "Индипендънт". Критиците на Мей я обвиниха, че действа като Доналд Тръмп, влизайки в показни сблъсъци с чуждестранни лидери, допълва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-готино е да гледаш бой между Харпия и Медуза Горгона.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей в момента се интересува как да се хареса на англичаните и да остане колкото се може повече начело на Великобритания. Как да си обясним иначе, че от върл противник на брекзит, стана най подкрепящия го премиер. Въобще не трябваше да приема да става министър председател на Англия ако имаше поне малко достойнство.
33
6
 
18
 
! Отговори
risk assessor преди 6 години
Меркел е много злобна, Брекзит е шамар за нея и ще се постарае да си отмъсти максимално!
32
10
 
18
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Няма демокрация ! След като обявената официално за най-демократична страна в света САЩ излъчват кандидата Тръмп за президент при официално признат вот с 2,5 милиона повече гласове за Хилари и при все че смъртно наказание в щатите все още се прилага... За каква демокрация си говорим изобщо ?
31
6
 
36
 
! Отговори
Ох преди 6 години
Англичаните чак сега разбраха какъв член 50 си вкараха. Ако сега се направят на интересни и не си платят, не може да има договорка за достъп до единния пазар на ЕС и това означава, че ще си платят по късно. Няма мърдане.
30
1
 
9
 
! Отговори
Рамбо Силек преди 6 години
Много правилно в констатирала. Евала
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тук коментарите са типично бай ганьовски , от сорта на Вуте.
28
3
 
1
 
! Отговори
ihni преди 6 години
eu e za dobroto na germany, bruxel, luxemburg...a ne e za angleta i franseta...
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен ми е се тая , къде ще ходят англетата. Аз не съм имигрант.
26
3
 
25
 
! Отговори
Wind преди 6 години
Класическо доказателство как е най-лесно да прехвърлиш личните си провали на някой друг. Англичаните са гросмайстори в този спорт. Тръмп само ги копира и допълнително засилва този начин на говорене. Живи и здрави да са, без тях ще сме 100 пъти по-добре. Да си хващат островчетата и се местят до техните любовници от САЩ.
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па, демокрация никога не е имало, да не би в Щатите да има демокрация? Това са приказки за наивници. Трябваше да ритате срещу ЕС преди да стане толкова интегрална част от икономиката, сега вече е много късно и едно излизане от ЕС означава само икономически проблеми..
24
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните като нищо с помощта на САЩ и Русия могат ако решат да съборят тая к0чина ЕС, Турция с радост ще им помогне. Така че не се радвайте на чуждото нещастие, дори и то да е най-великата човешка глупост на света
23
16
 
9
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Всъщност брюксел обяви война на членовете си.... Естествено под диктата на германия. Тази държавица и ба *** мата на европа за трети път по ред!
22
15
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В едно старицата е права - всяка имитация на демокрация спря съществуването си с налагането на Брюкселския диктат!!! Лъсна истинското лице на шайката търтеи в Брюксел - вкопчени в скъпоплатените им ( от нашите данъци) кресла!
21
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че англичаните се махат от ЕС е много добра новина. Ти винаги са саботирали съюза, отделно, че винаги са били открито срещу нас.Надявам се искрено да бъдат максимално изгърбени, докато напускат.
20
15
 
26
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 6 години
ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО. ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ЩЕ СЕ РАЗКАЙВАТ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гурбетлия май ти ревеш *** за тяхната дажбица
18
5
 
34
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Такьв рев като на тия бритита нито сьм чувал нито сьм виждал. Така ни плюха нас Бьлгарите че като си тьрсих работа при работодатели, ме беше срам да кажа че сьм Бьлгарин! Добре че се махнаха и нападките кьм нас Бьлгарите веднага утихнаха!
17
14
 
16
 
! Отговори
нагледен пример преди 6 години
Ето нагледно какво ще се случи с всяка една страна ,която се опита да се измъкне от хватката на СЕТА. СЕТА е търговското споразумение ,което брюкселските негодници подписаха и което дава права на наднационалните компании да се настанят в една страна ,да смучат от ресурсите и, да замърсяват безнаказано,заото ако се опитат да ги изгонят,могат да осъдят държавата да плаща следващите 100 години.Британците се усетиха и се опитват да се измъкнат преди да е станало късно и затова е този натиск.
16
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тука се правят аналогии с това че Великобритания напуснала ресторанта без да си плати. Ами няма как да плати след като и сервираха развалена манджа!